Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Mayıs 2008 Pazartesi - 00:00

Lojistik Köy İçin Düğmeye Basıldı

Lojistik Köy İçin Düğmeye Basıldı

ݝşlemleri tamamlanan ve yaklaşık 450 dönüm alan üzerinde kurulacağı belirtilen Hasanbey Lojistik Köy Projesi ile şehir içinde 100 dönüm arazi üzerinde sürdürülen yükleme-boşaltma operasyon merkezi Hasanbey’e alınacak. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, Eskişehir Hasanbey Triyaj Garı yapılması isinin yer tesliminden itibaren 180 takvim gününde bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Hasanbey Lojistik Köyü'nün Eskişehir sanayicisine büyük yarar sağlayacağına inandıklarını belirterek; "Zaten yıllardır böyle bir projenin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini savunduk. Eskişehir Hasanbey Triyaj Gan yapım projesi yükleme-boşaltma, tren hazırlama birimlerinin yanı sıra idari ve sosyal binaları da içeren bir kompleks. Aynca OSB ile de bağlantı yolu bulunacak" dedi. Hasanbey Lojistik Köyü'nün, bölgedeki taşıma miktarında ciddi bir artış sağlayacağının altını çizen Özaydemir, lojistik köyden fayans, demir, seramik, inşaat malzemeleri, buzdolabı, konteynır, manyezit, gıda maddesi, su, kömür taşınabileceğini ifade etti. Hasanbey köyü ile Eskişehir OSB arasında yapılacak olan demiryolu bağlantısına ilişkin ön anlaşmanın bu yılın ocak ayında Eskişehir Sanayi Odası'nda imzalandığını hatırlatan Özaydemir, anlaşma kapsamında altyapı dolgu ve tesviye isleriyle, köprü geçişlerinin OSB Müdürlüğü tarafından yapılacağını, TCDD ݝdaresi'nin ise demiryolu güzergahına ilişkin hesaplamaları, projeleri, üstyapı malzemelerini ve işçiliği sağlayacağını söyledi. 54 milyon dolara mat olacak triyaj garının 180 günde bitirilmesi hedefleniyor OSB, demiryolu hattı ile buluşacak TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt, TCDD'nin taşıma işlerinde müşterilerine daha rahat hizmet vermek için uluslararası kalite standartlarında bir anlayışla Hasanbey Lojistik Köy Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirterek, "Bu proje sayesinde şehir içindeki trafiğe girmeden taşımacılık işlemleri tamamlanacak. Bugün Eskişehir merkezinde bulunan lojistik alanına gelen ve giden trenler 400 bin ton dolayında mal taşıyor. Hasanbey Lojistik Köyü'nün devreye girmesi ile bu miktarda yüzde 75'e yakın bir artış kaydedilecek" dedi. TCDD'nin son yıllarda geliştirdiği blok tren taşıma sistemi ile artık taşıma konusunda büyük bir ivme yakaladıklarını vurgulayan Kurt, bugün 176 tane blok trenin hizmet verdiğini anlattı. Lojistik köylerin devreye girmesi ile sistemin daha da gelişeceğini dile getiren Kurt, 11 olarak planlanan lojistik köylerin yanı sıra 7 adet OSB'ye de demiryolu hattının bağlandığını kaydederek, Eskişehir OSB ile lojistik köy arasına da demiryolu hattı kurulacağını söyledi.

 
CEVA Logistics'in motor sporlarına desteği hız kesmiyor!
 
Gümrük Kapılarındaki Aramalarda Mallar Hasar Görüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylertürkiyekamyonumbusKamyonsondakikanews haberler şoför