Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
13 Kasım 2021 Cumartesi - 11:23

Logitrans Fuarı'nda Pandemi Sonrası Türkiye’nin Önündeki Riskler ve Fırsatlar Konuşuldu

Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı’nda gerçekleştirilen; Pandemi Sonrası Değişen ve Dönüşen Tedarik Zincirlerinde Türkiye’nin Önündeki Riskler ve Fırsatlar konulu konferansta, yeni tedarik zinciri anlayışında Türk lojistik sektörünün önündeki avantajlara vurgu yapılarak, bu fırsatın değerlendirilmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

Logitrans Fuarı nda Pandemi Sonrası Türkiye’nin Önündeki Riskler ve Fırsatlar Konuşuldu

Logitrans Transport ve Lojistik Fuarı’nda Pandemi Sonrası Değişen ve Dönüşen Tedarik Zincirlerinde Türkiye’nin Önündeki Riskler ve Fırsatlar konulu konferans gerçekleşti. Moderatörlüğünü UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel’in yaptığı konferansta; Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Dr. Yusuf Karakaş, AB ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Baydarol, IRU Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Erman Ereke ve KPMG Taşımacılık Sektör Lideri Yavuz Öner konuşması olarak yer aldı. 

UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, pandemi ile birlikte Türk lojistik sektörünün çok daha önemli hale geldiğini belirterek, yeni tedarik zincirindeki fırsatları yakalamak için büyük bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu ancak belirsizlikler de bulunduğunu aktardı. Özel konuşmacılara sektörün önündeki fırsatları ve bu fırsatların nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda görüşlerini sordu.

KPMG Taşımacılık Sektör Lideri Yavuz Öner, Türkiye’de ilk kez Lojistik Güven Endeksi’ni ortaya çıkardıklarını anlatarak bu endeksteki son çeyrek rakamlarının sektör için pozitif olduğunu belirtti. Sektörün iş hacmi, insan kaynağı gibi konularda olumlu bir gelişim içinde olduğunu aktaran Öner “Ancak karlılık konusunda durağan bir görünüm var” dedi. Türkiye’nin coğrafi konumu ile öne çıkan bir ülke olduğunun da altını çizen Öner, “Türkiye, Asya, Orta Doğu ve Avrupa’ya yakınlığı ile büyük fırsatlar barındırıyor. Avrupa için Yeşil Mutabakat gibi süreçlere kendini entegre etmeli” diye konuştu.

AB ve Küresel Araştırmalar Derneği (ABKAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Baydarol’da yaptığı konuşmada, her şeyin iyi gittiğini ancak en temkinli olmamız gereken dönemin de bu dönem olduğunun altını çizdi. Baydarol, Yeşil Mutabakat gibi gelişmeler nedeniyle sektör üzerinde çevreci baskıların olacağını anlatarak, “Türk nakliyecisi önümüzdeki dönemde karbon emisyonu nedeniyle ek vergilerle karşılaşabilir. Avrupa Birliği kendi ülkesi firmaları için bu dönüşümü gerçekleştirsin diye çok büyük teşvikler verecek. Bu da Türk nakliyecisi için haksız bir rekabetin ortaya çıkmasına neden olacaktır. Bu nedenle bu teşviklerin sektöre verilmesi gerekiyor” dedi.

Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı Dr. Yusuf Karakaş da konuşmasında Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü olarak 12 farklı kalemde lojistik sektörüne verilecek destekleri anlattı. Bu desteklerin orta ve küçük ölçekli firmalara yönelik olduğunu söyleyen Karakaş, amaçların firmaların ülkeye daha fazla döviz getirmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. Döviz getirisi arttıkça verilecek destek miktarının da artacağını belirten Karakaş, Ticaret sektörün sınır kapılarında yaşadığı sıkıntılar, sürücü sorunları gibi diğer sorunlarının çözülmesi için yaptıkları çalışmaları anlattı. Sürücü sorununun çözümü için pilot bir uygulamayı hayata geçirecekleri ve sürücü yetiştireceklerini aktaran Karakaş, kurulacak Yurt dışı Lojistik Ağlar ile Türk araçlarının buralardan alacakları yükleri bulundukları kıtalarda ülkelere rahatça taşıyacaklarını belirtti. Karakaş bunun için de firmalara destek vereceklerini şartlarının ise en az iki taşıma modunu kullanmaları olduğunu söyledi.

IRU Türkiye İş Geliştirme Yöneticisi Erman Ereke de IRU olarak lojistik sektörünün önündeki sorunları çözmek için yaptıkları çalışmaları anlattı. Karayolu taşımacılık sektörünün pandemi döneminde büyük kayıplar yaşadığını ve sorunlarla karşılaştığını söyleyen Ereke, bunlara yönelik hükümetlere ve sivil toplum kuruluşlarına çağrılar yaptıklarını anlattı.

IRU gayretleri ile Tır sistemine dahil olan Pakistan ve Türkiye arasında başlayan karayolu taşımacılık hattı sayesinde bir ayı bulan taşımaların bir hafta gibi kısa bir süreye çekildiğini söyledi. Aynı şekilde Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki taşımaların da 22 günden 6 güne düştüğünü anlattı.

Türkiye’den Batı’ya yapılan taşımalarda ciddi artışlar olduğunu aktaran Ereke, “ Ancak Doğu’da ciddi sıkıntılar var. Türk nakliyecilerinin bu bölgede ciddi kota sorunu var. Bu firmalar farklı güzergahlardan ilave maliyetlerle taşıma yapmaya çalışıyorlar. IRU olarak bunu nasıl çözeceğimizi görüşüyoruz” diye konuştu.

 
Standart Pos Tahsilat Projesi ile Yabancı Plakalı Araçların Ceza Tahsilatı Başlatıldı
 
Çanakkale Köprüsü 18 Mart 2022‘de Açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arkas, Logitrans’ta Shipeedy’yi Tanıttı
Arkas Lojistik, 14.Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda ...
Logitrans Fuarı’nda 12. Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
İki yıla yakın süredir fiziki olarak gerçekleştirilemeyen ödüll törenleri ...
UND BG TOLL Kaynaklı Sorunları Sofya'da Yetkililer ile Görüştü
UND, 3-4 Kasım 2021 tarihlerinde BG TOLL yetkilileri ile Sofya’da toplantı ...
 
Kocaeli’de Dereye Düşen Öğrenci Servisi Kazasında Ölü Sayısı 4'e Çıktı
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde öğrencileri taşıyan midibüsün dereye düştüğü ...
Tırsan Van Eck İkiz Kat, Logitrans Fuarının Gözdesi Oldu
Treyler sektörünün 44 yıldır güvenilir lideri Tırsan, 2019 yılında bünyesine ...
Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı 14. Kez Sektöre Kapılarını Açtı
Uluslararası Logitrans Transport Lojistik Fuarı 10 Kasım tarihinde (bugün) ...
 
İlave Romanya Transit Geçiş Belgelerinin Dağıtımına Başlandı
UND, 5.000 adet ilave transit geçiş belgesinin dağıtımına başlandığını açıkladı.
Yolda.com ile Doğru Kamyon Doğru Yükle Buluşuyor
Lojistik teknolojisi (Freight Tech) alanında faaliyet gösteren Yolda.com, ...
İlk Seri Üretim eActros, Banttan İndi
Mercedes-Benz, Haziran ayı sonunda dünya lansmanını gerçekleştirdiği eActros’un ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
news
türkiye
src
lkw
bus
haberler
kamyoncu
kamyonum
şoför