1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Gündem
  4. Kış lastiği denetimleri 54 ilde başladı

Kış lastiği denetimleri 54 ilde başladı

Otomobillerde kış lastiği zorunlu olan il sayısı 54 oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı genelgeyle, kış şartlarının ağır geçtiği ve sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü durumlarda otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

  • | Kamyonum

Sürücülerin karlı ve buzlu yollarda güvenli seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu hale getirilen kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği illerde otomobiller için de zorunlu hale geldi.

54 ile genelge gönderilmesinin ardından karayollarında kış lastiği kontrolleri başladı. Nisan ayına kadar sürecek kontrollerde kışın ağır geçtiği illerde kış lastiği takmayan sürücülere 77 TL ceza kesilecek.

Kış lastiği kontrolü yapılacak 54 il

 

AFYONKARAHİSAR 
AĞRI 
AMASYA 
ANKARA 
ARTVİN 
BİLECİK 
BİTLİS 
BOLU 
BURDUR 
BURSA 
ÇANKIRI 
ÇORUM 
DENİZLİ 
EDİRNE 
ELAZIĞ 
ERZİNCAN 
ERZURUM 
ESKİŞEHİR 
GÜMÜŞHANE 
HAKKARİ 
ISPARTA 
İSTANBUL 
KARS 
KASTAMONU 
KAYSERİ 
KIRKLARELİ 
KIRŞEHİR 
KOCAELİ 
KONYA 
KÜTAHYA 
MANİSA 
MUŞ 
NEVŞEHİR 
NİĞDE 
SAMSUN 
SAKARYA 
SİVAS 
TEKİRDAĞ 
TOKAT 
TUNCELİ 
UŞAK 
VAN 
YOZGAT 
ZONGULDAK 
AKSARAY 
BAYBURT 
KARAMAN 
KIRIKKALE 
BATMAN 
ŞIRNAK 
ARDAHAN 
IĞDIR 
KARABÜK 
DÜZCE 

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz