Kerch Boğazı RO-RO / RO-PAX Gemilerine Kapatıldı
UND'nin Cuma günü Rus muadil Derneği ASMAP’dan ve hattı işleten gemi şirketlerinden aldığı bilgiye göre, Rusya Federasyonu ilgili makamlarının aldığı karar doğrultusunda, Kerch boğazı Ro-Ro ve Ro-Pax gemilerinin geçişine kapanmıştır.
- | Kamyonum
UND'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekildedir;
"Bu alınan karar sebebiyle, halihazırda yüklü TIR’ları taşıyan Karasu ve Samsun hatlarından Kerch Boğazı geçilerek varılan Rus limanlarına kalkan Ro-Ro / Ro-Pax gemilerinin seferleri devam edemeyecektir.
Türkiye ve Rusya arasındaki uluslararası karayolu taşımacılığının devamı Gürcistan-Rusya ve Azerbaycan-Rusya sınırlarından mümkün olup, anılan sınır kapılarında ise uzun bekleme süreleri ile karşılaşılmaktadır.
Gürcistan-Rusya sınırında bekleyen ve Gürcistan içinde TIR’larımız sınır trafik yoğunluğu sebebiyle bekletilmektedir.
Azerbaycan-Rusya sınırında ise Rusya’ya girmek üzere bekleyen 3.500 üzerinde TIR olduğu belirtilmektedir.
Bu durum sebebiyle, Rusya Federasyonuna ulaşabilmek için tespit edilen minimum 8 - 10 gün bekleme sürelerinin daha da uzayabileceği değerlendirilmektedir.
Yaşanabilecek bekleme süreleri ihracatçılarımızın ve taşımacılarımızın bilgilerine sunulmakla birlikte, Ro-Ro ve Ro-Pax gemilerinin faaliyetlerine devamı için talep Derneğimizce ilgili Kurumlara iletilmiş olup, konu ile ilgili olarak muadil Rus Derneği ile iletişim devam etmektedir."





YORUMLAR
Yorum Yap