Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Ağustos 2013 Cuma - 09:10

Kazanan Türkiye, Kazanan Türk Nakliyecisi

Tan Lojistik yetkilisi Caner Tan Türk TIR'ları ile ilgili yaptığı değerlendirmede bacı hususlara değinerek; “Avrupa kapılarında tarife dışı engellerle karşılaşınca, yabancı plakalı TIR'ların pazar payı son 10 yılda hızla yükseldi. Yabancı plakalı araçlarca usulsüz geçiş belgesi kullanılarak yapılan taşımaların engellenmesi noktasında ise Sivil toplum kuruluşlarımız, lobi faaliyetlerinde bulunarak ilgili kurumların dikkatini çekti. Konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ise; ülkeye boş girip, dolu çıkan ve Türk nakliyecisinin rekabet avantajını kaybettiren yabancı araçlar için 07.08.2013 tarih ve 28731 sayılı Resmi Gazete’de bir tebliğ yayımlayarak önüne geçti. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere emeği geçen bürokratlarımıza ve de STK yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim.” açıklamasında bulundu.

Kazanan Türkiye, Kazanan Türk Nakliyecisi

Tan açıklamasına şu şekilde devam etti:

“Geçici ve yabancı plakalı taşıtlardan alınacak geçiş ücretlerine ilişkin tebliğ, 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle yürürlülüğe girecek. Bana göre bu tarih nakliyecilerimiz için bir milattır. Avrupa ile Asya arasında lojistik açısından önemli bir köprü görevi gören Türkiye’nin nakliyecisi, uluslararası taşımalarda her türlü ayak oyunlarına maruz kalıyor ve dolayısıyla da Avrupa’daki rakipleriyle de rekabet şansını kaybediyordu… Bu da haliyle içerde yıkıcı rekabeti tetikliyor, çoğu zaman firmalar maliyetlerinin altında taşıma yapmak zorunda kalıyordu. Konuştuğum kimi nakliyeciler ise; “Vallahi araçları yatırdığım zaman kârdayım. Araçlar çalışıyor, ben ise cepten takviye yapıyorum. Şu yabancı plakalı araçlara bir çözüm bulunsun…” diye feryat ediyordu.

Evet şimdi çözüm bulundu!.. Bir çok Avrupa ülkesinde uygulanan kurallar ve cezai müeyyideler artık Türkiye’de uygulanacak!.. Nakliyecilerimiz, Avrupa’daki rakipleri ile her ne kadar aynı şart ve zeminde olmasa bile artık Türkiye’de eşit şartlarda rekabet edecek. Türkiye’den transit geçecek geçici plakalı yüklü taşıtlardan sınırdan girişte taşıt başına 1200 Euro alınacak. Tebliğ kapsamında hükme bağlanan bir başka hususta; tamir, bakım, onarım, tadilat amacıyla veya geçici ithal kapsamında boş olarak ülkemize giriş yapan ve ihraç yükü alarak dolu çıkış yapan yabancı ülke taşıtları için de 600 Euro ücret alınacak.

 

Uygun olmayan veya yanlış doldurulan belge ile taşıma yapanlarda 3000 Euro ceza ödeyecek. Öte yandan yabancı plakalı araçların belgesiz veya özel izin almaksızın yapılan taşımalarında da yine 3000 Euro ödenmesini Bakanlığımız yayımladığı tebliğ ile duyurdu. Tekrar ben buradan emeği geçen siyasilerimize, bürokratlarımıza ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine teşekkür ediyorum. Alınan bu karar ile kazanan Türkiye, kazanan Türk nakliyecisi oldu.

 

Hepimizin ortak amacı sektörümüzün bir adım ileriye gitmesidir. Yabancı plakalı araçlara yönelik yapılan bu çalışmayı sevinçle karşılarken, diğer sorunlarımızın da zaman içerisinde çözüme kavuşacağını ümit ediyorum. Sektörde yaşanan şuan için en önemli iki sorunu var. Bunlardan birisi şoför davalarıdır. Bu çok detaylı bir konu olduğundan bir başka yazımda bunu detaylarıyla aktaracağım

 

Bir diğeri de belgesiz çalışanlardır! Belgesiz çalışan firmalar ile ilgili naçizane bir önerim olacak. Oda Ulaştırma Bakanlığımızın, Maliye Bakanlığı ile bir protokol yapıp, kesilen navlun faturaları üzerinde belge numarasını zorunlu hale getirilmesi yönündedir. Eğer belge numarası zorunlu hale getirilir ise; numara uyuşmazlığı durumunda firma sahibi ciddi cezalara maruz kalacağı için bu sorun da kendiliğinden ortadan kalkacaktır.”

 
Türkmenistan’ın En Büyük Liman Projesi
 
Stralis Nakliyecilerle Buluştu !
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkmenistan’ın En Büyük Liman Projesi
Çalık Holding bünyesindeki GAP İnşaat Türkmenistan’da “Türkmenbaşı Uluslararası ...
"EXIGE S" Başrolde
Proton’un sahibi olduğu Lotus markasını EXIGE S modeli başrolde kullanıldığı ...
PERFORMANS KONFOR VE TASARRUF BİRARADA
Yol, yaya ve sürücünün maksimum güvenliğini sağlamak için sürekli yeni ...
 
Elektrikli Proton Malezya'da Beğenildi!
Geçtiğimiz yıl ilk filo satışı Malezya Devleti'ne yapılmış olunan elektrikli ...
Emirates'ten Özel Jet Servisi !
Havayolu şirketlerinden Emirates, lüks özel jet seferleri için artık www.emirates-executive.com ...
Alsancak'taki Vinç Sorunu Çözüldü
Türkiye’nin en büyük konteyner ihracat limanı olan Alsancak Limanı’nda yaşanan vinç sorunu çözüldü.
 
Yepyeni Bir Ulaşım Yolu Geliyor !
ABD'li milyarder girişimci ve mucit Elon Musk, yolcuların otomobil büyüklüğündeki ...
THY’nin Yolcu Sayısı 27 Milyona Ulaştı
Türk Hava Yolları'nın (THY) Ocak-Temmuz ayı arasında taşıdığı toplam yolcu ...
Akaryakıtta Daha Fazla İndirim İstedi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) uyarısının ardından benzinde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
buskamyoncusondakikatrucknewsfahrerKamyonsrc haberler