Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Nisan 2022 Perşembe - 11:37

Karaismailoğlu, Türkiye Gelişmekte Olan Ülkelere Örnek Olmaya Başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ardahan, Kars ve Iğdır’da bir dizi temaslarda bulundu. Esnafı ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, vatandaşlarla iftar ve sahurda bir araya geldi.

Karaismailoğlu, Türkiye Gelişmekte Olan Ülkelere Örnek Olmaya Başladı

Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere örnek olmaya başladığını vurgulayan Karaismailoğlu, “Hükümetlerimiz döneminde 6 bin 100 kilometreden aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 647 kilometreye çıkardık, Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümünde de 29 bin 500 kilometreye ulaştıracağız. Kara yollarındaki tünel uzunluğunu 13 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ardahan, Kars ve Iğdır’da temaslarda bulundu. Aşık Şenlik Tüneli'nin ışık görme töreninin ardından Karaismailoğlu, Ardahan'da şehit ve gazi yakınlarıyla iftarda bir araya geldi. Tarih boyunca, en ağır ve en zor şartlar içinde dahi Türk milletinin esareti kabul etmemesi ve istiklalinden taviz vermemesinin temelinde şehit ve gaziler ile yakınlarının temsil ettiği ruh olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, "Zaman içinde milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne kastedenlerin kimlikleri, hal ve hareketleri değişse de bu ruh değişmemiştir, değişmeyecektir." dedi.

TÜRKİYE GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELERE ÖRNEK OLMAYA BAŞLADI

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Kars Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Gençlerle sahur buluşması" programında da üniversite öğrencileriyle birlikte sahur yaptı. Burada öğrencilere hitap eden Karaismailoğlu, yapılan yatırımlarla Türkiye’nin gelişmekte olan ülkelere örnek olmaya başladığını aktardı. Türkiye'de 2002 öncesinde ulaştırma sektöründe ciddi eksiklikler olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Eksiklikleri gidermek için ciddi hamleler, iyi planlamalar yapmak lazımdı. Az parayla maksimum faydalı işler yapmamız gerekiyor. Bugüne geldiğimizde bölünmüş yolumuzun 28 bin 600 kilometreye ulaşması, havalimanı sayımızın 57'ye ulaşması, demiryollarımızın 13 bin 22 kilometreye ulaşması, denizdeki liman ve tersane sayılarının artması, haberleşme sektöründeki gelişmeler, hayal edilemeyecek şeyler bu kısa süre içerisinde başarıldı.”

Anadolu'da yüzlerce, binlerce projeyi gerçekleştirdiklerini, Yap- İşlet- Devret projeleriyle, Kamu- Özel İş Birliği projeleriyle dünyanın en büyük projelerini geliştirdiklerini aktaran Karaismailoğlu, bu sayede trafik kazalarında önemli bir azalma olduğunu vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, “Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80'e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80'e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Bugün teknoloji açısından, mühendislik ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu. Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıptayla baktığı en büyük asma köprüsünü yaptık. Yani 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en geniş asma köprüsü, 318 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek çelik kule ayaklarına sahip bir köprüyü tamamen Türk mühendisleriyle yapıyorsunuz.”

BİZİM HİZMET YARIŞIMIZ ARAS GİBİ HIZLI VE GÜRDÜR

Daha sonra Iğdır’a geçen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, burada partililerle buluştu, esnafı ziyaret etti. Iğdır'da sokakta vatandaşlarla iftar yapan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle alanda bulunan çocukların da bayramını kutladı. Karaismailoğlu, "23 Nisan’ın bir diğer kıymeti, anlamı da yüce Meclis'imizin açılış günü olmasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi hayırla yad ediyorum” ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, şöyle devam etti; " 84 milyon bir arada, huzurlu yaşıyor, bizler de memleketin her yerine hizmet götürüyor, en iyi bildiğimiz işi ilk günkü motivasyonla gerçekleştiriyoruz. Hep söylüyoruz, sevdamız millettir, işimiz 84 milyona hizmettir. Hükümetlerimiz döneminde 6 bin 100 kilometreden aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 4,5 kat artırarak 28 bin 647 kilometreye çıkardık, Cumhuriyet’imizin 100. kuruluş yıl dönümünde de 29 bin 500 kilometreye ulaştıracağız. Kara yollarındaki tünel uzunluğunu 13 kat artırarak 651 kilometreye çıkardık."

IĞDIR’IN ULAŞIMI VE İLETİŞİMİ İÇİN 2 MİLYARA YAKIN YATIRIM YAPTIK

Ulaştırma 2053 vizyonu ile, daha güçlü bir Türkiye'nin yol haritasını çizdiklerini anlatan Karaismailoğlu, "Ülke genelindeki bu kadar güzel hizmetler olurken serhat şehrimiz Iğdır da nasibini alıyor. Iğdır’ın ulaşımı ve iletişimi için 2 milyara yakın yatırım yaptık. Iğdır’ın bölünmüş yol uzunluğu yalnızca 10 kilometreydi. Bunu 16 kat artırarak 172 kilometreye çıkardık. Iğdır'ı bölünmüş yollarla Kars ve Ardahan’a bağladık. Iğdır’daki kara yolu ağımızın yüzde 81’i bölünmüş yol standardındadır. Iğdır’da yapımı devam eden 5 kara yolu projesini de biran önce bitirmek için yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizim Iğdır’a olan sevgimiz, Ağrı Dağı kadar büyüktür. Bizim anlayış ve hoşgörümüz Iğdır Ovası gibi geniştir. Bizim hizmet yarışımız Aras gibi hızlı ve gürdür. Biz sevdik mi, içten ve yürekten, Iğdırlı gibi severiz."

KAYNAK: ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

 
Bus2Bus Fuarı’nda e-JEST, e-ATAK ve e-ATA'ya Yoğun İlgi
 
Continental’den Bayramda Güvenli ve Keyifli Bir Yolculuk İçin Öneriler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bus2Bus Fuarı’nda e-JEST, e-ATAK ve e-ATA'ya Yoğun İlgi
Sunduğu ticari araçlarla birçok ülkede kentlerin toplu ulaşımında söz ...
Sn Otomotiv'in Araçları Kamyonumpazar Farkı ile Tek Tık Uzağında!
Kamyondan çekiciye, dorseden römorka aradığın ürün Kamyonumpazar'da. SN ...
Çetin Nuhoğlu, ''Şimdi Lojistiğin ve Taşımaların Önemi Çok Daha Fazla Anlaşılıyor''
UND, Bolu ve Mersin’in ardından yapılan “Geleneksel İstanbul İftarı”nı ...
 
Kamyon Şoförü 20 Yıl Önceki Cinayeti İtiraf Etti
Güney Carolina'da bir kamyon şoförü geçen ay yirmi yıl önce bir kadını ...
Brent Petrolün Varil Fiyatı 105,34 Dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 105,34 dolardan işlem görüyor.
5 Bin Adet İlave İtalya İkili Geçiş Belgesi Kullanıma Açıldı
UND, 5 bin adet ilave İtalya ikili geçiş belgesi bugün itibariyle kullanıma açıldığını açıkladı.
 
Wels RO-LA Terminaline İniş Yapacak Araçlar İçin Önemli Bilgilendirme
Rail Cargo'dan UND'ye yapılan bilgiye istinaden, dernek aşağıdaki duyuruyu yayınlamıştır;
Brent Petrolün Varil Fiyatı 102,75 Dolar
Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 102,75 dolardan işlem görüyor.
Bayramda Köprü, Otoyol Ve Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak
Ramazan Bayramı nedeniyle toplu ulaşım, köprü ve otoyolların ücretsiz ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncutruck haberler newsbussondakikatreylerKamyon