Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
21 Mayıs 2021 Cuma - 10:42

Karaismailoğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Yeni Bir Ulaşım Koridorunu Tamamladık

Bakan Karaismailoğlu, yarın açılışı gerçekleşecek olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Hasdal-Habipler ile Başakşehir kavşakları arasında kalan 7. Kesiminde son hazırlıkları yerinde inceleyerek, proje hakkında basını bilgilendirdi.

Karaismailoğlu,  Kuzey Marmara Otoyolu Projesinde Yeni Bir Ulaşım Koridorunu Tamamladık

Karaismailoğlu, “Kuzey Marmara Otoyolu’nun bugüne kadar yaklaşık 390 kilometresini tamamlayarak halkın hizmetine sunduk. Habipler ile Hasdal kesiminin trafiğe açılmasıyla birlikte, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki otoyol yarın tamamen hizmete girecek. 7.kesimin trafiğe açılmasıyla, yüksek şehir içi trafik hacmine sahip olan mevcut 2. Çevreyoluna alternatif hızlı, emniyetli ve konforlu yeni bir ulaşım koridorunu tamamladık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın açılışı gerçekleşecek olan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde Hasdal-Habipler ile Başakşehir kavşakları arasında kalan 7. Kesiminde son hazırlıkları yerinde inceleyerek, proje hakkında basını bilgilendirdi. Kuzey Marmara Otoyolu’nun Hasdal-Habipler-Başakşehir etabı olan 7. Kesiminde inşa faaliyetlerinin tamamladığını belirten Bakan Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu’nu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif edeceği bir törenle resmen hizmete açacaklarını kaydetti.

 “Kuzey Marmara Otoyolu, Marmara Otoyol Ringi’nin tamamlanması açısından çok önemlidir”

Karaismailoğlu, “Gelişmiş ekonomiler arasına katılmak üzere yaptığımız bu büyük maratonda, her yol, her köprü, her tünel bizi ipi göğüslemeye biraz daha yaklaştırmaktadır. Marmara Bölgesi’nin kuzey hattından geçen ve Avrupa ile Asya arasında akıcı bir lojistik koridor oluşturan Kuzey Marmara Otoyolumuz da işte böyle bir projedir. Dünyanın en önemli sanayi, ticaret ve kültür merkezlerinden olan İstanbul ve çevresinin trafik yükünü üstlenen ve ulaşıma yeni bir soluk getiren Kuzey Marmara Otoyolu, Marmara Otoyol Ringi’nin tamamlanması açısından da çok önemlidir” diye konuştu.

 “Yakında ilk adımlarını atacağımız Kanal İstanbul, İstanbul coğrafyasına yeni bir boyut getirecektir.”

Kuzey Marmara Otoyolu’nun İstanbul ve Marmara Bölgesi’nin her noktasından kolayca erişilebilir bir şekilde; bağlantı yolları, köprüleri, viyadük ve tünelleriyle bir bütün sistem olarak tasarlandığını ve inşa edildiğini aktaran Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi, İstanbul’un güney kesimlerinde yaşanan büyüme şehrimizin yaşam kalitesini düşürmekle kalmamış, yer yer hayatı çileye dönüştürmüştür. Bakanlığımızın yaptığı, şehir içi ulaşım kördüğümünü çözen Metro projelerimizle, Marmaray’la Avrasya Tüneli ile İstanbul’a nefes aldırırken, bir yandan da sürdürülebilir bir yaşam kalitesi için pek çok proje planlıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu gibi İstanbul Havalimanımız da bu anlamda hayata geçirdiğimiz önemli adımlardan biridir. Yakında ilk adımlarını atacağımız Kanal İstanbul da yaratacağı ekonomik, sosyal ve çevresel cazibeyle İstanbul coğrafyasına yeni bir boyut getirecektir.”

 “Cebeci Tüneli, İstanbul’un en uzun tüneli özelliğine sahip olacak.”

10,2 km uzunluğundaki 7’nci kesimin kalan 9,1 km’lik Habibler Kavşağı-Hasdal Kavşağı arasındaki kesimini de bitirdiklerini ve hizmete aldıklarını kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “Habibler Kavşağı- Hasdal Kavşağı kesiminde; 1 adet çift tüp tünel, 6 adet viyadük, 4 adet köprü, 1 adet üstgeçit, 8 adet altgeçit, 14 adet menfez olmak üzere toplam 34 adet sanat yapısı bulunmaktadır. Bu kesimin en önemli yapısı olan ve İstanbul’un en uzun tüneli özelliğine sahip olacak 2x4 şeritli Cebeci Tüneli, aç-kapa yapıları dâhil sol tüpü 3.815 m, sağ tüpü 4 bin 5 metre olmak üzere toplam 7 bin 820 metre uzunluğundadır” diye konuştu.

“7.kesimin trafiğe açılmasıyla İstanbul’da ulaşımı kolaylaştırıp; hızlı, konforlu ve emniyetli yeni bir ulaşım alternatifi oluşturduk”

Habipler ile Hasdal kesiminin trafiğe açılmasıyla birlikte, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki otoyolun yarın tamamen hizmete gireceğini bildiren Bakan Karaismailoğlu, “Bu kesimi hizmete açarak; Habipler Kavşağı ile Eski Edirne Asfaltı Caddesine bağlanarak kuzeyde Arnavutköy, güneyde Sultangazi ve Gaziosmanpaşa’ya, Hasdal Kavşağı ile de Alibeyköy-Hasdal mevkiinde mevcut 2. Çevreyoluna (O-2) entegrasyon sağlayacağız. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünden 2. Çevreyolunu kullanarak gelen araçların, İstanbul’un yoğun yerleşim alanlarından olan Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy’e ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ile İkitelli OSB bölgesine olan ulaşımını kolaylaştıracağız. 2. Çevreyolunun en yüksek trafik hacmine sahip Hasdal Kavşağı ile Mahmutbey Batı Kavşağı arasında hızlı, konforlu ve emniyetli yeni bir ulaşım alternatifi oluşturacağız. Özellikle pik saatlerde oluşan uzun araç kuyruklarının önüne geçilerek trafikte beklemeden kaynaklanan akaryakıt ve zaman kayıpları engellenecektir” şeklinde konuştu.

 “Kuzey Marmara Otoyolu’na Hadımköy (Nakkaş)-Başakşehir kesimini de dahil ettik”

Her geçen gün büyüyen İstanbul’da, ulaşım ihtiyaçlarının arttığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, bu nedenle Kuzey Marmara Otoyolu kapsamına Hadımköy (Nakkaş)-Başakşehir kesimini de dahil ettiklerini belirterek; sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“13 Nisan 2021 tarihinde sözleşmesi imzalanan 45 km’lik bu kesim ile birlikte otoyolun toplam uzunluğu 443,4 km’ye ulaşacaktır. Yakın bir zamanda yapım çalışmalarına başlanacak Hadımköy (Nakkaş)- Başakşehir otoyoluna 7. Kesim sayesinde doğrudan bağlantı sağlanmasıyla 2. Çevreyolu ile Başakşehir, Bahçeşehir, Kayaşehir gibi yerleşimler ve bu civardaki sanayi bölgeleri arasında yeni bir ulaşım aksı oluşturulmuş olacaktır.  Kuzey Marmara Bölgesi’nde doğu-batı istikametindeki ana ulaşım arterleri bölgesel trafik ile bölgeden geçen şehirlerarası ve uluslararası trafiğin birbirinden ayrılarak, ulaşımdaki hizmet kalitesinin ve güvenliğinin artırılması sağlanmıştır. Böylelikle, İstanbul’dan yoğun sanayi ve endüstri alanlarının bulunduğu Kocaeli ve Sakarya illerine ulaşım kolaylaşacak, İstanbul ile Ankara arasındaki seyahat süresi de kısalacaktır.”

“Ayrıca bu otoyolumuz sayesinde zamandan 1 milyar 650 milyon TL, akaryakıttan 830 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 2 milyar 480 milyon TL tasarruf edilecek, karbon emisyonu 350 bin 960 ton azaltılacaktır.”

20 MAYIS 2021

 
UND Seçimleri İçin Elmas Lojistik'ten Açıklama
 
Public Transport Becomes More Environmentally Friendly And Attractive
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND Seçimleri İçin Elmas Lojistik'ten Açıklama
Yaklaşan UND seçimleri için Birlite Güçlüyüz Platformu olarak hareket ...
UND 40. Olağan Genel Kurul Toplantısı 15 Haziran Tarihine Ertelendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 40. Olağan Genel Kurul Toplantısının ...
Tek Millet Kaç Devlet Kim Dost(!) Kim Gerçek Dost Belli Değil!
Uluslararası taşımalarda yaşanan sıkıntılar ne zaman sonlanacak? Yoksa ...
 
UND, Orta Asya Ülkelerinin Türk Taşımacılara Uyguladığı Transit Ücretler ve Kısıtlamaları Anlattı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Traceca toplantısında Orta Asya ...
Yeni MAN Kamyon Neslinin Renk ve Trim Konsepti if DESIGN AWARD 2021’i Kazandı
iF DESIGN AWARD 2021 (iF TASARIM ÖDÜLÜ 2021) için başvuranların sayısı ...
BIREG Sistemi Hakkında Önemli Detay!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), BIREG sisteminde Trips (Seferler) ...
 
Volvo Trucks, Yeni Nesil Kamyonu Volvo FH'yi Tanıttı
Temsa İş Makinaları’nın distribütörlüğünü yürüttüğü Volvo Trucks, yeni ...
Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün; ''Mercedes-Benz Türk Olarak Aldığımız Yeni Sorumluluklarla Dünyanın Pek Çok Ülkesine Hizmet İhracat Ediyoruz''
Türkiye’deki faaliyetlerinde 50 yıldan fazladır hizmet veren Mercedes-Benz ...
UND Heyeti Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy'u Ziyaret Etti
UND Heyeti, 11.05.2021 tarihinde Belgrad Büyükelçimiz Sayın Hami Aksoy ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
dikkat
truck
treyler
lkw
kamyoncu
kamyonum
haberler
src