Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
8 Haziran 2021 Salı - 17:51

Karaismailoğlu, "Halkalı ve Gayrettepe Hatlarımız, İstanbul’un En Hızlı Metroları Olacak"

Bakan Karaismailoğlu, Halkalı ve Gayrettepe Metroları Depo Sahası İlk Ray Kaynağı Töreni’ne katıldı.Karaismailoğlu, “Halkalı-Havalimanı hattında 8 istasyon bulunmakta olup ana hat uzunluğu 31,5 kilometre olup; 2,5 kilometre de depo bağlantısı yapılacaktır. Gayrettepe Kağıthane havalimanı hattımız 38 kilometre olup 9 istasyondan oluşmaktadır. Saatte 120 kilometre hıza göre tasarlanan iki hattımız, mega kent İstanbul’un trafik yükünü hafifletecek, İstanbul'un en hızlı metroları olacaktır” dedi.

Karaismailoğlu,  Halkalı ve Gayrettepe Hatlarımız, İstanbul’un En Hızlı Metroları Olacak

K.Çekmece(Halkalı)-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı-Eyüp(Göktürk)-Kağıthane-Gayrettepe Beşiktaş Metrolarının Depo Sahası İlk Ray Kaynağı töreni gerçekleşti. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; İstanbul’a Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi çok önemli eserleri kazandırdıklarını belirterek; yakın zamanda yapımına başlanacak olan “Kanal İstanbul Projesi” ile de yapılan hizmetleri taçlandıracaklarını kaydetti.

“Yakın zamanda yapımına başlayacağımız Kanal İstanbul Projesi ile hizmetlerimizi taçlandıracağız.”

Mevcut konvansiyonel hatların tamamını yenilediklerini ve YHT hatlarının kapsama alanını genişleterek pek çok şehir arasında seyahati hızlı, konforlu, güvenli ve çevreci bir duruma getirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanımızla şehrimizi dünyanın transit merkezi haline getirdik. Yakın zamanda yapımına başlayacağımız Kanal İstanbul Projesi ile de hizmetlerimizi taçlandıracağız.  Bu alternatif ticari su koridoru ile küresel lojistik etkinliğimizi artırırken İstanbul Boğazı’nı çevresel risklerden ve kaza olasılıklarından arındıracağız, layık olduğu huzura, temizliğe ve sakinliğe kavuşturacağız” diye konuştu.

“Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un kent içi raylı sistemlerinin yarısından fazlasını bakanlığımız yapmış olacak”

İstanbul’a uzun yıllardır kesintisiz olarak devam eden hizmetlerin bugün kilometrelerce uzunlukta raylı sistem projeleri ile devam ettiğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu; İstanbul’a bugüne dek kazandırılan 80 kilometrelik kent içi raylı sisteme ek olarak, devam eden 5 önemli metro hattının toplam uzunluğun da 91 kilometre olduğu bilgisini paylaştı. Karaismailoğlu, “Çok yakında yapımına başlayacağımız iki metro hattının uzunlukları da 13,5 kilometredir. Projelerimiz tamamlandığında, İstanbul’un kent içi raylı sistemlerinin yarısından fazlasını bakanlığımız yapmış olacaktır. İstanbul’un her noktasının raylı sistemle ulaşılabilir hale gelmesi tüm İstanbul trafiğini rahatlatacak ve İstanbulluların yaşam kalitesini arttıracaktır” dedi.

 “İstanbul’da 13,5 km’lik yeni raylı sistem hattına başlıyoruz.”

İstanbul’da metro hatlarında, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Karaismailoğlu, İstanbul’da yapımı devam eden metro hatlarını sıraladı.

“Bugün depo sahasında bulunduğumuz Beşiktaş-Gayrettepe-Kağıthane-Eyüp-İstanbul Havalimanı Metro hattı ve Küçükçekmece -Halkalı-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Pendik-Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro hattı, Bakırköy sahil (İDO)-İncirli-Bahçelievler-Güngören-Kirazlı Metro hattı, Başakşehir-Çam Sakura hastanesi-Kayaşehir Metro hattında, çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hatlara ek olarak; Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca Bosna bulvarı Raylı Sistem hattı ve Kazlıçeşme-Sirkeci Kentsel Ulaşım ve Rekreasyon Dönüşüm projelerine de en kısa sürede başlayacağız. İstanbul’da devam eden metro hatlarımızın toplam uzunluğu 91 kilometreye ulaşmaktadır. Ayrıca 13,5 km’lik yeni raylı sistem hattına da başlıyoruz. 2023 yılında bunların hepsini bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

Halkalı ve Gayrettepe Metroları Depo Sahası ile ilgili bilgileri paylaşan Bakan Karaismailoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yapımı devam eden Halkalı-Başakşehir-Arnavutkoy-İstanbul Havalimanı hattımızda bugün itibarıyla; NATM tünel kazılarımızın yüzde 74’ü ve TBM tünel kazılarının yüzde 60’ını; Depo bağlantı hattı NATM tünel kazısının yüzde 93’ünü tamamladık. İstasyonlarda NATM kazıları ilerlerken ayrıca 6 adet TBM ana hat kazısına devam etmektedir. Depo sahasında kazı ve dolgu imalatları tamamlandı.”

 “Bizler, yalan ve iftiralardan uzak; ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz”

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanın da katıldığı törenler ile Kuzey Marmara Otoyolunun 7.kesimi olan Hasdal-Başakşehir kısmı ile Çamlıca Kulesini hizmete açtıklarını anımsatan Bakan Karaismailoğlu, metro inşaatlarındaki çalışmaların da 7/24 esasına göre devam ettiğini kaydetti.

Karaismailoğlu, “Başkaları gibi; hastanelerin yollarını yapmaktan imtina etmedik. Başkaları gibi, başlatılan metro hatlarını durdurmadık. Aksine daha da hızlandırdık. Ayrıca Maalesef çok üzülerek söylüyorum devam eden metro hattının üzerine hafriyat dökülen günleri de İstanbul gördü.  Yapımından sorumlu olan belediyesi tarafından açıkça yapılan bu kamu malına zararın hesabını milletimiz mutlaka soracaktır.  Bizler, günü birlik siyasi çekişme ve gerilimin ötesinde, yalan ve iftiralardan uzak, canla başla şehirlerimizin ve ülkemizin refahı için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Karaismailoğlu’nun konuşmasının ardından, Halkalı ve Gayrettepe Metroları Depo Sahası İlk Ray Kaynağı törenine geçildi. Törene Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü (AYGM) Yalçın Eyigün, İBB Meclis Üyesi ve Ulaşım Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, Arnavutköy AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu, Küçükçekmece AK Parti İlçe Başkanı Recep Şencan ve Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Demirhan da katıldı.

 
Atakum Belediyesi Envanterindeki Kamyonlar İçin Yedek Parça Alacak
 
Yenimahalle Belediyesi Asfalt Yama Bakım Kamyonu, Su Tankeri, Damperli Kamyon ve Binek Araç Alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karadeniz'in Yeni Lojistik Üssü Hizmete Açıldı
Filyos Limanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Karaismailoğlu’nun katıldığı ...
Güzergah Ayrımlı İlave 3.500 Adet Rusya Transit Geçiş Belgesi Ülkemize Ulaştı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), güzergah ayrımlı ilave 3.500 ...
İstanbul'u Transit Geçecek Yük Taşıtlarına İlişkin Güzergah Kısıtlaması Kararı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ...
 
Karaismailoğlu, '25 Milyon Ton Kapasitesiyle Gemilerin Yeni Adresi Olacak"
Filyos Limanı, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bakan Karaismailoğlu’nun ...
Katmerciler İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci; "Araçlarımız Afrika'da Kullanıldıkça İhracat Haberleri Artacaktır"
Türk savunma sanayisindeki zırhlı kara aracı üreticilerinin son dönemde ...
Dış Ticarette En Çok Kullanılan Taşıma Şekli Deniz Yolu Taşımacılığı Oldu
GTS’ye göre Mayıs ayında ihracatımız bir önceki yılın aynı ayına göre ...
 
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Mayıs Ayı İhracatımız Geçtiğimiz Yılın Ayına Göre Yüzde 65,5 Artışla 16,5 Milyar Dolara Yükselmiştir"
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılının ilk dört ayında ihracatta yaşadıkları ...
İstanbul’u Transit Geçecek Yük Taşıtlarına İlişkin Güzergah Kısıtlaması
Uluslararası Nakliyeciler Deneği (UND), 31 Mayıs 2021 itibariyle Avrupa’dan ...
UND, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ile Vize Konularını Görüştü
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Yunanistan vize başvurularında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
dikkat
truck
türkiye
kamyonum
haberler
src
sondakika
Kamyon
lkw