Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Kasım 2022 Çarşamba - 12:02

Kamion Sektöre Hızlı Girdi! 'Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz'

Logitrans Fuarı’nda Kamion Kurucusu Berkay Adlım ile bir araya gelerek, kısa sürede büyük başarılara imza atmış şirketi kendisinden dinliyoruz. Bu dönemde Silikon Vadisi merkezli Y Combinator’dan destek alan tek Türk şirket olduklarını belirten Adlım, aynı zamanda 2022 senesinde ciro bazında ortalama 8 kat büyümelerine de dikkat çekiyor./Öykü İmset

Kamion Sektöre Hızlı Girdi!  Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz

İlk olarak Kamion’u bizler için anlatan Adlım; “Kamion olarak biz aslında en basit haliyle; Uber iş modelini, işyerleri arası kamyonlara uyarlıyoruz. Doğru zamanda, doğru kamyonu, doğru yerde, doğru yükle buluşturuyoruz. Çalıştığımız büyük şirketlerle kurulan tek iletişim noktası biziz, saf pazaryeri modeli değiliz. Yük verenler nakliyeci iş ortaklarımızla birebir iletişime geçmiyorlar; yükün sorumluluğu, sigortaları, operasyonu tamamen bizim sorumluluğumuzda oluyor.” diyerek sözlerine başlıyor.

“Ürettiğimiz Teknolojilerle İş Ortaklarımızın Operasyonlarına Verimlilik Katıyoruz”

“Türkiye pazarı için oldukça müsait bir iş modeli” olarak hizmetlerini tanımlayan Adlım, kuruluş amaçlarıyla ilgili ise şunu söylüyor; “50-60 senedir aynı şekilde yapılan taşıma işleri organizatörlüğünü, kendi bünyemizde ürettiğimiz teknolojilerle, nasıl daha verimli bir şekilde gerçekleştirebileceğimizin peşindeyiz. İnsanları e-mail, telefon, yüz yüze pazarlık trafiğinden kurtarıp hem beraber çalıştığımız yük veren iş ortaklarımızın, hem kendimizin, hem de nakliyeci iş ortaklarımızın operasyonlarına verimlilik katıyoruz.”

“Üç Nokta Çok Önemli; Operasyonel Mükemmeliyet, Finansal Mühendislik ve Teknolojik Yetkinlik”

“Nakliyecilerin Tercihlerine Uygun Yükler Tavsiye Ediyoruz”

“Sistemimizde her taraf için ürettiğimiz teknolojiler var” diyen Adlım altyapılarıyla ilgili olarak ise şöyle konuşuyor; “Yük verenler kendi siparişlerini girip, sipariş ve ödeme takibi yapıp, operasyonlarını raporlayabilirken; nakliyeci iş ortaklarımız ise garajlara gitmelerine gerek kalmadan, kendilerine uygun yük bularak taşıyabiliyorlar. Aynı zamanda sistemimiz, zamanla nakliyecilerimizin tercihlerine uygun yükler tavsiye etmeye başlıyor. Çatı sistemimizde ise her şey birleşiyor, bütün veriler akıyor ve tek bir merkezden yönetiliyor. Bizim işimizde üç nokta çok önemli; operasyonel mükemmeliyet, finansal mühendislik ve teknolojik yetkinlik. Bu üçüne de eşit önemi gösteriyoruz”

“Uygulamamız Tamamen Ücretsiz!”

Uygulamanın tamamen ücretsiz olduğuna dikkat çekerken detaylandıran Adlım şunları söylüyor; “Yayınlanan yüklerden yük komisyonu almıyoruz, sadece taşıma işleri organizatörü olarak para kazanıyoruz. Onun için nakliyeci iş ortaklarımız bizim uygulamamıza girdiklerinde tam olarak gördükleri fiyatlar fatura bedelleri oluyor, aynı şekilde yük veren firmalarımızla da anlaştığımız fiyatlar dışında bir ücretlendirmemiz yok.”

“2022 Senesinde Ciromuz 8 Kat Büyüdü!”

“Y Combinator Tarafından Bu Dönem Yatırım Alan Tek Türk Şirketiyiz”

2022 senesinde oldukça verimli bir sene geçirdiklerini belirten Adlım, ciro bazında ortalama 8 kat büyüme gerçekleştirdiklerine de değiniyor. Aynı zamanda aldıkları önemli yatırımdan da söz ederek şöyle devam ediyor; “Mayıs ayının sonlarına doğru bizim için çok büyük bir gurur kaynağı olan bir gelişme yaşadık; Silikon Vadisi merkezli Y Combinator Teknoloji Fonu bize yatırım yapma kararı aldı. Tüm zamanlar boyunca Y Combinator tarafından yatırım alan beş Türk şirketten biri de böylece biz olduk; aynı zamanda bu dönem yatırım alan tek Türk şirketiyiz.”

“Türkiye Ekonomisine Yakın Büyüklükte Bir Ortağımız Oldu”

“En İyi Üniversitelerden Bile Daha Seçici Olan Bir Kurum Tarafından Seçildik”

“Y Combinator’ı iki şekilde tarif edebiliriz” diyerek sözlerine devam eden Adlım; “Bunlardan biri yönettikleri varlığın büyüklüğü ve bir diğeri ise seçicilikleri. Büyüklük olarak; Y Combinator’ın yatırım yaptıkları şirketlerin piyasa değeri toplamda 700 milyar dolar, 2021 senesinde Türkiye ekonomisinin 820 milyar dolar olduğunu düşünecek olursak, Türkiye ekonomisinin büyüklüğüne çok yakın bir ortağımız oldu diyebiliriz. Bu bizi çok gururlandırıyor. Seçicilik olarak ise; dünyanın en seçici üniversiteleri yüzde 3 ila 5 kabul gerçekleştirirken, biz 2022 sene içerisinde 19 bin şirket içerisinden sadece 250’sine yatırım yapan yani kabul oranı yalnızca yüzde 1,25 olan Y Combinator tarafından yatırım aldığımızı söyleyebiliriz. En iyi üniversitelerden bile daha seçici olan bir kurum tarafından seçilmek, bizim için yine apayrı bir gurur kaynağı.”

“Piyasalar Yavaşlamadan Hemen Önce Çok Önemli Bir Yatırım Turunu Kapattık”

Önemli olanın ‘başınıza gelebilecek darbeleri alabilecek esneklikte bir şirket yapısı kurmak” olduğuna dikkat çeken Adlım maliyet süreçlerinde, her türlü şoka karşı uzun vadede karşı ve büyüyen operasyonlar kurmaya özen gösterdiklerini belirtiyor ve sözlerini sonlandırıyor; “Özellikle piyasaların küçüldüğü dönemde, Amerika’daki merkez bankasının faiz artırımı kararlarının Avrupa’ya ve Türkiye’ye yansıyan şoklarının etkisinden ve bütün bu krizi yaşamadan hemen önce çok önemli bir yatırım turunu kapattık. Yakın zamanda onu da açıklayacağız. Piyasaların yavaşladığı bu döneme girerken, oradaki finansal kaynağımızı çok tutumlu kullanmayı düşünüyoruz.”

 

 
Ağır Nakliyeciler Derneği (AND) ile Tan Group Arasında AND Üyelerinin Faydalanabileceği Gümrük İşlemlerini Kapsayan Bir İşbirliği Anlaşması İmzalandı
 
Krone ve Atılım Üniversitesi’nden İpek Yolu’nda Lojistik Semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik Her Zaman Devam Edecek ve Parlayacak!
Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Dota Logistics ...
Güvenli, Verimli ve Konforlu Yeni Nesil DAF XF, XG ve XG+ Pazarda
DAF Trucks, Yeni Nesil araçları; XF, XG ve XG+’ı geçtiğimiz günlerde düzenlediği ...
İran Akaryakıt Uygulamasıyla Nakliyeciye Yük Oluyor!
Türk taşıtlarının önceki yıllarda Türkmenistan'dan dönüşte İran'dan akaryakıt ...
 
Güvenliğin, Verimliliğin ve Sürüş Konforunun Geleceği Yeni Nesil Daf XD Pazarda!
Yeni Nesil DAF XD serisi kalite, güvenlik, verimlilik ve sürücü konforunda ...
BREXIT’in Laneti
İngiltere’de bir yıl içinde üç Başbakan değişti. Önce Boris Johnson yarattığı ...
Savaş Neden Bitmez?
Öncelikle Bartın’daki grizu patlaması nedeni ile yaşamını kaybeden maden ...
 
Faşizmin Ayak Sesleri
İtalyan seçimleri Avrupa’daki aşırı sağın yükselişte olduğunun açık kanıtı ...
OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, 'OKT Trailer’de İnovasyonun ve Gelişimin Yansımaları Önümüzdeki Dönemde de Devam Edecek'
Almanya Hannover’de gerçekleştirilen ticari araç fuarı IAA Transportation ...
AYK Lojistik Firma Yetkilisi Samed Aydoğan, Sene Sonuna Kadar Filomuzu 200 Adede Tamamlayacağız!
Yaklaşık 15 yıl önce, yapı kimyasalları üreten şirketlerinde kendi malzemelerini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler kamyonumfahrertruckdikkattürkiyenewstreylerlkw