Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Mart 2022 Pazartesi - 17:11

Kadın Şoförler Kendilerini Güvende Hissediyor mu!

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Women in Trucking (WIT) tarafından 400'den fazla kadın kamyoncu arasında yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, kadın sürücülerin yüzde 60'ından fazlası geçen yıl en az bir kez iş yerinde kendilerini güvensiz hissetti.

Kadın Şoförler Kendilerini Güvende Hissediyor mu!

27 yaşındaki kamyon şoförü Trish Bennett, Insider'a "Her gün karşılaştığımız durumlar dışında, her kadının yalnız seyahat ederken karşılaştığı durumla karşı karşıyayız. Kamyonda yalnız bir kadın olduğumun reklamını yapmaktan kaçınmak için elimden gelen her şeyi yapma eğilimindeyim. Perdelerimi kapalı tutuyorum ve daha iyi aydınlatılan alanlara bağlı kalıyorum. Geceleri büyük şehirlerden kaçınıyorum." dedi.

Kadın kamyoncuların güvende kalma yolları


Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Women in Trucking (WIT) tarafından 400'den fazla kadın kamyoncu arasında yürütülen yakın tarihli bir ankete göre, kadın sürücülerin yüzde 60'ından fazlası geçen yıl en az bir kez iş yerinde kendilerini güvensiz hissetti. Ankete katılanların yaklaşık yüzde 20'si bir silahla tehdit edildiklerini söylerken, yüzde 4'ü yolda tecavüze uğradıklarını söyledi.

Insider'a konuşan mevcut ve eski kadın kamyoncular, yolda köpek getirmek, ıslık çalmak, kendini savunmayı öğrenmek ve bıçak, lastik tokmağı ve silah gibi savunma araçları taşımak da dahil olmak üzere yolda aldıkları koruyucu önlemleri anlattılar.

Bazı sürücüler ayrıca cinsiyetlerini gizlemek ve dar giysilerden kaçınmak için çaba harcadıklarını ve kamyonun içinde derme çatma tuvaletler kullanmak, cırcırlı kayışlarla kendin yap kapı kilitleri oluşturmak ve ön panelde beyzbol şapkası gibi "erkeksi" öğeler sergilemek şeklinde ekstra adımlar attıklarını söyledi.

Beş sürücü de en önemli şeyin çevreden sürekli haberdar olmak olduğunu belirtti.

Birden fazla kadın kamyoncu, Insider'a, tek başına uzun mesafeleri yürümekten kaçınmak için kamyon duraklarının "arka" kısmına park etmekten kaçındıklarını söyledi. Ancak, bu durum kamyon sürücülerine uygun park yerlerinin olmaması nedeniyle daha da zorlaşıyor.

Eski bir kamyon şoförü ve güvenlik danışmanı olan Hysell, Insider'a verdiği demeçte, kamyoncuların şirket eğitimlerinde veya sürücü okullarında öğretilen bu stratejileri bulamayacaklarını söyledi. Bunun yerine, kadın sürücülerin, güvensiz durumları önlemenin gerçekçi yollarını öğrenmek için genellikle birbirlerine güvendiklerini belirtti.

Bennett, kadın eğitmenlerin ve eğitmenlerin nadiren gelebileceğini açıkladı."[Erkek eğitmenler] size yolda bir kadın olarak ne beklemeniz gerektiğini söyleyemez" dedi.

Ankete  göre, hem erkek hem de kadın sürücüler kamyon duraklarının güvensiz olabileceğini söylüyor.
Güvenlik endişelerini daha da kötüleştirmek için, aşırı stresli tedarik zincirleri ve günlük malların artan maliyetleri kamyoncuları kolay hedefler haline getirdiğinden, pandeminin başlangıcından bu yana kargo hırsızlığı arttığının belirtiliyor ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, sürekli olarak kamyonculuğu, araç kazaları ve sağlık sorunları için en tehlikeli mesleklerden biri olarak listeliyor ve kamyonculara karşı yüksek düzeyde şiddet içeren suçlardan bahsediyor.

Walmart kamyon şoförü Carol Nixon, "Birisi bir kamyona zorla girmeye niyetliyse, erkek ya da kadın olması umurlarında değil. İki erkek kamyon şoförü, Insider'a gasp edildiklerini ve kamyon duraklarında kişisel eşyalarının çalındığını söyledi." dedi.

26 yıllık kamyon şoförü Sally Feinen, "Yoldayken diğer insanlara karşı çok temkinliyim. Kamyoncular eskiden yol kenarındaki insanları durdurup onlara yardım etmekle tanınırdı. Artık sizi soymak için bekleyip beklemediklerini asla bilemeyiz."dedi.

Kamyon sürücülerinin silahlar da dahil olmak üzere silah taşımasını yasaklayan bir federal yasa bulunmamakla birlikte, çoğu taşıyıcı şirket sürücülerinin herhangi bir türde silah taşımasına izin veriyor.

Walmart sürücüsü Nixon, "Size her zaman korktuklarını söyleyen bazı kadınlar var. Bir de asla endişelenecek bir şey olmadığını söyleyen kadınlar var." dedi. "Hepimizin farklı deneyimleri, farklı görüşleri var. Genel olarak, bu hala harika bir iş."

KAYNAK: www.businessinsider.com

 
Benzin Ve Motorine Yine Zam
 
'Orlivka Kapı'da 100-150 Araç Bekliyor!!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin Ve Motorine Yine Zam
Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzine 57 kuruş, motorine ...
Savaş 'Çip Krizi' Etkisi Yapabilir
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının, Türkiye otomotiv sektörünü ...
Petrol Fiyatları Uçuşa Geçti: Zam Kapıda!
ABD'nin Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamayı planladıklarını duyurmasından ...
 
Anadolu Isuzu 2021 Yılında Da Yüksek Performansı İle Yurt İçi ve Yurt Dışı Pazarlardaki Güçlü Büyümesini Sürdürdü
Anadolu Isuzu’nun 2021 yılı boyunca gösterdiği yüksek performans, şirketin ...
Batı Akdenizli İhracatçılar, Rusya'nın Kota ve Yasakları Kaldıracağını Düşünüyor
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ...
Türkiye'nin Başarılı İhracatçı Kadınları Ödüllerine Kavuştu
Yükselen Türkiye'nin Mimarı Kadınlar Olacak Güçlü Kadın Güçlü İhracat Daha Güçlü Bir Türkiye
 
SN Otomotiv ve Taşımacılık İstanbul'dan Uygun Fiyatlı Güncel İlanlar!
Kamyondan çekiciye, dorseden römorka, panelvandan iş makinasına... Sektöre ...
UND Duyurdu! 15 Mart İtibariyle Tüm Sınır Kapılarında Tahsilat İşlemleri Başlıyor
UND, 15 Mart 2022 tarihi itibarıyla, kara sınır kapılarında tescil peronlarında ...
Mercedes-Benz Türk’ün Zorunlu Yaz Dönemi Staj Programı Summer Starsa Başvurular Başladı
• Mercedes-Benz Türk’ün üniversitelerde okuyan gençlerin profesyonel hayata ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncusondakikanewslkwkamyonumşoförtreylerdikkatsrc