Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Ağustos 2023 Perşembe - 11:00

Kadın Mühendislerin Geliştirdiği Yenilikçi Tasarımlarla Karsan Dünyanın Ulaşım Altyapısını Dönüştürüyor

Global bir marka olma yolunda büyük adımlar atmaya devam eden Karsan, kadın istihdamını artırmada da sektörün öncüsü olarak dikkat çekiyor. 2019 yılında ILO ile kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan Karsan, kısa sürede çalışanlarındaki kadın oranını yüzde 9,3 seviyesine çıkarmayı başardı.

Kadın Mühendislerin Geliştirdiği Yenilikçi Tasarımlarla Karsan Dünyanın Ulaşım Altyapısını Dönüştürüyor

Bu heyecanlı yolculuğa 2019 yılında başladıklarını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “Üretim hatlarında kadın istihdamının gerçekleştirilebilmesi için temel öncelik, Karsan’da kültür değişimi gerçekleştirmekti ve bunu başardık” dedi. Karsan olarak, kadın mühendislerin de içinde yer aldığı ekiplerin geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için, çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar ürettiklerini ifade eden Okan Baş, “Bugün itibarıyla Karsan’ın çalışan sayısı 2 bin 403. Projeye başladığımız 2019 yılında54 olan beyaz yakalı kadın çalışan sayımızı 114’e çıkardık. Aynı dönemde sadece 3 olan mavi yakalı kadın çalışan sayımızı da artırarak 109’a yükselttik. Toplamda ise kadın çalışan sayımızda yaklaşık 4 katı artış ile 223’e ulaştık” diye konuştu.

Türk otomotiv sanayi, sektörün her alanında kadın istihdamını artırmaya devam ediyor. Avrupa’nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan da kadın istihdamını artırıcı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan Karsan, aynı yıl Pozitif Eşitlik Ekibi’ni kurdu.  2020’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası’nı oluşturan şirket, 2021 yılında da “İlk Kadın Üretim Müdürü”nü atadı. 2022 itibarıyla ise üretim hatlarında ilk kadın istihdamını gerçekleştirdi.

Kadın çalışan sayısı 223’e ulaştı!

Sektörde cinsiyet eşitliği politikalarının yaygınlaşması için örnek çalışmalara imzasını atan Karsan, 2019 yılında 57 kadın çalışan ile başlattığı kadın istihdamını artırma çalışmalarını kısa sürede önemli büyüme rakamlarına erişerek 223’e çıkardı.Bugün itibarıyla Karsan çalışanlarının yüzde 9,3’ü kadınlardan oluşuyor ve bu oran mavi yakalı personelde yüzde 27,1’i buluyor. Karsan’ın 2019 yılında toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi amacıyla Kıraça Holding ve ILOile birlikte “Kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılması”na yönelik protokol imzaladığını söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “2019 yılında bu heyecanlı yolculuğa başladık. Üretim hatlarında kadın istihdamının gerçekleştirilebilmesi için temel öncelik Karsan’da kültür değişimi gerçekleştirmekti ve bunu başardık” dedi. Bugün itibarıyla Karsan’ın çalışan sayısının 2 bin 403 olduğunu ifade eden Okan Baş, “Projeye başladığımız 2019 yılında 54 olan beyaz yakalı kadın çalışan sayımızı 114’e çıkardık. Aynı dönemde sadece 3 olan mavi yakalı kadın çalışan sayımızı da 109’a yükselttik. Toplamda ise kadın çalışan sayımızda yaklaşık 4 katı artış ile 223’eulaştık” diye konuştu.

Kadınların sektörde ağırlığını artırıyoruz!

Karsan’ın, “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla Avrupa’nın toplu taşıma altyapısını elektriklendirdiğini vurgulayan Okan Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Karsan olarak, kadın mühendislerin de içinde yer aldığı ekiplerin geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar üretiyoruz. Kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatında daha fazla söz sahibi olması için yaptığımız çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz. Kadın operatörlerin ürün kalitesinin artışına etkisini gözlemlemek de heyecan verici. Kısa zamanda çalışanlarımız arasındaki kadınların yüzde 9,3’lük oranını çift haneli rakamlara çıkaracağız.”

Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu Üyeleri Karsan’da Buluştu!

Global Compact Türkiye kadının güçlenmesi çalışma grubuna bağlı “Kadının Güçlenmesi Bursa Platformu” üyeleri, iş dünyasında kadın istihdamını artırmaya yönelik Karsan’ın bu alandaki çalışmalarını görmek amacıyla KarsanBursa fabrikasında bir araya geldi.Platform üyesi şirketlere kadın istihdamını artırmaya yönelik faaliyetleri ile örnek olan Karsan, Türkiye'de 300'den fazla şirket kadın-erkek eşitliği ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi için, UN Women ile UN Global Compact tarafından ortaklaşa oluşturulan "Kadının Güçlenmesi Prensipleri"ne (WEPs) 2020 yılında imza atmıştı. Birleşmiş Milletler'in küresel bir inisiyatifi olan WEPs platformu, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer almasını sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefliyor.

 
Lüks Segment SUV Hongqi Türkiye’de
 
Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Otobüs Kiralayacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakkari'de Otomobil ile Kamyonet Kafa Kafaya Çarpıştı; 2 Ölü, 2 Yaralı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde otomobille kamyonetin kafa kafaya çarpışması ...
12 Kişinin Hayatını Kaybettiği Kazada Üzücü İhmal! ''Yolcular Kemer Takmış Olsaydı Böyle Bir Can Kaybı Yaşanmazdı''
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 12 kişi hayatını ...
Deplasman Sonrası Taraftarları Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı; 7 Ölü, 27 Yaralı
Brezilya'da futbol maçından dönen taraftarları taşıyan otobüsün kaza yapması ...
 
İpsala Gümrük Kapısı Yeniden Hizmete Açıldı!
Ticaret Bakanlığı, Yunanistan'daki yangın nedeniyle faaliyetleri geçici ...
Yozgat’ta Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı: 12 Ölü, 19 Yaralı
Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsü karşı şeride ...
DHL EXPRESS Türkiye’nin Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asil Bütün Oldu
DHL Express Türkiye Network & Gateway Direktörü Asil Bütün, DHL Express ...
 
Stellantis Elektrikli Mobiliteye Geçişi Batarya Giga Fabrikası ile Hızlandırıyor
Stellantis, yeni nesil BEV modellerinin gelişim hızını artırmak için çalışmalarına ...
Rusya'nın Anlaşmadan Çekilmesinden Sonra İlk Kez Bir Tahıl Gemisi Hareket Etti! Joseph Schulte İstanbul Boğazı'nda
Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilmesi sonrasında ilk kez bir ...
KRONE‘nin Coil Liner ile Güvenli Taşımacılıkta 50. Yılı
KRONE, 1971'de Werlte tesisinde ticari araç üretiminin başlamasından sadece ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsfahrersondakikakamyonumtreylerkamyoncu haberler srctruck