Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
14 Kasım 2017 Salı - 12:37

KORTRIJK Busworld Fuarı’nda MAN Rüzgarı

European Coach Week (ECW) olarak da bilinen Busworld Europe (Kortrijk) Fuarı’nda tamamen yenilenen MAN’ın Lion’s Coach (2 aks 12 ve 13 metre), NEOPLAN’ın ise Tourliner (2 aks 13 metre) ve Skyliner 50. Yıl seyahat otobüslerinin sergilendiği MAN standı, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle uluslararası organizasyonun cazibe merkezi oldu.

KORTRIJK Busworld Fuarı’nda MAN Rüzgarı

Kartrijk Busworld 2017’de ilk kez görücüye çıkan ve büyük beğeni toplayan MAN Lion’s Coach, bu yıl altı kategoride dağıtılan ödüllerden üçünü alarak, yarışmaya da damgasını vurdu. MAN Lion’s Coach, yarışmada ‘Büyük Ödül’ün (Grand Coach Award) yanı sıra Konfor (Comfort Label) ve Tasarım (Design Label) kategorilerinde de en iyi seçildi.

Otobüs sektörünün uluslararası alandaki uzman isimleri ve çeşitli ulaşım şirketlerinin yöneticilerinden oluşan yarışma jürisi, yarışmacıları altı kategoride değerlendirdi. Altı kategoride altı ödül için yarışan 11 firma arasında bulunan MAN, Busworld’de ilk resmi tanıtımı gerçekleştirilen MAN Lion’s Coach ile yarışa katıldı. Yeni model MAN Lion’s Coach; sadece tasarımıyla değil aynı zamanda yeni fonksiyonlarıyla öne çıktı. LED ön ve arka ışıklandırma, iyileştirilmiş güç aktarımı (daha güçlü ve daha verimli D26 motoruyla) ve güvenlik özellikleriyle MAN Lion’s Coach, ECE R66.02 devrilme sistemi standartları ile uyumluluğu en göze çarpan özellikleriyle de ön planda oldu.

Verimlilik, güvenlik ve tasarımı tek bir pakette sunan MAN Lion’s Coach, dizaynı, teknolojisi, konforu ve performansı ile jüriyi büyülemeyi başararak, altı ödülden “Grand Award Coach”, “Comfort Label“ ve “Design Label” ödüllerini evine taşıdı. Bu yılki Busworld ödülü ile güzel bir başarı yakalayan MAN, fuarda NEOPLAN Skyliner 50. Yıl’ı ile de ön plandaydı. Lion’s Coach‘un galasının yapıldığı bin 600 metrekarelik alanda MAN dört ayrı araç daha sergiledi.

Yeni MAN Lion's Coach, Busworld 2017'de resmen tanıtıldı

Yeni MAN Lion's Coach'un yenilenmesine neden olan araç devrilme standardı ECE R66.02, ekonomi ve güvenlik standartlarını belirleyen yeni bir otobüsü ortaya çıkardı. Yeni MAN Lion's Coach, Busworld 2017'de Kortrijk'de resmen tanıtıldı. Yeni tasarım ile yeni bir tasarım dili ortaya koyan MAN Lion's Coach, böylece daha katı bir iskelet haline getirildi. Optimize edilen hareket ve yeni nesil vites değiştirme stratejisiyle birlikte aerodinamikte yapılan yüzde 20'lik iyileşme sayesinde daha yüksek bir yakıt tasarrufu sağlayan MAN Lion's Coach, arka ve önünde bulunan LED farlarıyla da yollarda bir ilke imza attı.

Yeni MAN Lion's Coach daha hafif ve daha da sağlam

MAN Lion’s Coach tasarımcıları; sürücü kokpiti, yolcu bölmesi, bagaj taşıma alanı ve tahrik ünitesinin fonksiyonel alanlarını net bir şekilde ayırmaya odaklandı. Görünüme ek olarak, bu ayrıştırma; bakım kolaylığı sağladığı gibi, hasar gören parçaların hızlı bir şekilde ve büyük maliyetler oluşturmadan değiştirilebilme avantajı sağladı. Üretimde kullanılan yeni malzemeler ve üretim süreçlerindeki geliştirmeler ile MAN Lion’s Coach, daha hafif ve daha sağlam hale getirildi.

2018 MODEL YENİ LİON’S COACH’LAR (2 AKSDA) HEM 12,
HEM DE 13 METRE SEÇENEKLERİYLE BUSWORLD’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yeni MAN Lion’s Coach pazara üç farklı uzunlukta sunulacak: araçlar iki veya üç dingilde 12.101 mm, 13.361 mm ve 13.901 mm. 2017 yılının sonunda, dördüncü bir uzunluk olan 13 m iki akslı araç (13.091 mm) MAN Lion’s Coach ailesine katılacak. İlave edilen yeni altı koltuk, 12 m versiyonuyla karşılaştırıldığında, Lion’s Coach’u özellikle ekonomik açıdan çekici bir seçenek haline getiriyor. Tuvaletsiz olan MAN Lion's Coach modelinin maksimum 55 (2+2) veya 41 (2+1) kişilik yolcu kapasitesi bulunuyor. Bagaj bölmeleri, modele bağlı olarak 11,7 ila 14,3 m3 arasında bir hacme sahip.

Verimlilik ve Konfor Arasındaki Optimum Denge

Yeni MAN Lion's Coach; şimdiye kadar olduğu gibi yine ekonomik olduğunu ispatlarken, optimize edilmiş Euro 6 aktarma organı ile genişletilmiş dingil oranı = 2.73 ve artan güç çıkışı (20 bg ve 200 Nm artmıştır) gibi avantajları da bulunuyor. Yeni ikinci nesil Retarder, yüksek dingil oranları ile birlikte optimum fren etkisi sağlayan MAN Lion's Coach, 3200 Nm yerine 4000 Nm'lik yüksek maksimum torka ve 500 kW'lık bir güç seviyesine ulaşarak, 80 kW'lık bir artışla sert fren esnasında bile daha fazla rezerve ulaşarak aracın emniyetini arttırıyor. MAN BrakeMatic elektronik fren sistemi ile yeni MAN Lion's Coach, diğer MAN ve NEOPLAN tur ve şehirlerarası otobüsler aynı zamanda daha güçlü EVBec motor freni özelliğine sahip oluyor. Egzoz gazı arka basıncının elektronik olarak düzenlenmesi, artan frenlemeyi de mümkün kılıyor.

Yeni Lion’s Coach’a yüksek performanlı motor ve fonksiyonel şanzıman

460 beygir gücünde (337 kW) ve daha yüksek modellerde standart olarak monte edilen MAN TipMatic şanzıman, D26 motorlarına en uygun şekilde eşleşen yeni bir hareket ve vites değiştirme çözümü sunuyor. Buna ek olarak, ilave edilen yeni özelliklerle: Yeni SmartShifting dişli kutusu işlevi, vites değiştirirken verimlilik ile konfor arasındaki optimum denge bulma konusunda önemli bir rol oynuyor. Böylece tüm sürüş koşullarında vites değiştirme yardımı ile yeni, hızlı bir vites değiştirme prosedürünü birleştiriyor. Zorlu arazide veya ağır yüklerde yüksek performans gerektiren yeni D26, optimize edilmiş hareket kabiliyeti olanakları sunuyor. 200 Nm arttırılan tork, aynı zamanda mükemmel hareket kabiliyetine katkıda bulunarak, genel olarak 20 hp'lik bir güç artışı sağlayan motor, geniş bir motor devri aralığında üstün sürüş performansı sağlıyor.

Kullanımda yüksek konfor sağlayan teknolojiler MAN’da

MAN Lion’s Coach’da bulunan Rölanti Hızı Sürüşü fonksiyonu ile gaz pedalına dokunmadan rölanti hızında konforlu bir sürüş sağlıyor. Bu yeni özellik ile otobüs, debriyaj devreye sokulduğunda yavaş hareket eden trafik koşullarınsa zahmetsizce ilerliyor. MANuel vites değiştirme, birinci vitesten altıncı vitese kadar mümkün iken, boşta vites daha yüksek bir vites için yetersiz olduğunda veya frenlendiğinde vites küçültme otomatik olarak gerçekleşiyor. Buna ek olarak, EfficientRoll fonksiyonu, Adaptif Hız Sabitleme Kontrolü (ACC), Şerit Koruma Sistemi (LGS) ve MAN Dikkat Muhafazası ile topografya bazlı MAN EfficientCruise hız sabitleme kontrolü gibi çok çeşitli yardım sistemleri de bulunuyor.

Aerodinamiğin sağladığı ekstra ekonomi

Yeni nesil amortisörler ve optimize edilmiş araç konfigürasyonu, gelişmiş sürüş konforu, gelişmiş bir kullanım ve daha yüksek güvenlik özellikleri sunuyor. Yardım sistemleri sadece seyahat sırasında ilave konfor ve güvenlik sağlamakla birlikte aynı zamanda aerodinamikte olduğu gibi verimliliğe de önemli katkıda bulunuyor ve bu da önceki modelden yüzde 20 daha iyi sonuçlar veriyor. Şöyle ki; EfficientRoll fonksiyonu, dişliyi nötr "N" konumuna otomatik olarak hareket ettirerek, otobüsün mümkün olduğunca tahrik hattındaki az sürtünme kaybıyla hareket etmesini sağlayarak, hafif yamaçlarda bile etkin bir artış sağlıyor. Bir önceki EfficientCruise versiyonunda yüzde 6'ya varan bir yakıt tasarrufu sağlarken, yeni özellikler yakıt tüketiminde daha fazla verimlilik sağlıyor.

Aracın dışında yer alan onlarca çekici özellik aracın içinde de bulunuyor

Yeni MAN Lion's Coach’da iç mekan çekiciliğini artıran yeni tasarımlara yer verildi; entegre bir LED şerit ışıkla zemin ılık beyaz renkte aydınlatırken, yeni renk ve döşeme konseptinde hafif ve rahatlatıcı tonlar kullanıldı. Yeni tasarlanan bagaj rafları, kendine özgü görünümü ile son derece göz alıcı hale getirilirken, ön cama doğru oldukça önemli bir mesafede uzatılarak hem yolcular hem de sürücü için geniş bir alan hissi yaratıldı. Çeşitli fonksiyonlar sunan, hava akışını ve yönünü sürekli olarak ayarlamaya veya LED ışığını ve hoparlör işlevini açıp kapatmaya izin veren entegre servis setleri, seyahati daha konforlu hale getirdi.

Sürücü kabini, ergonomi ve pratiklik bakımından geliştirilerek, daha da modern bir görünüm kazandı. Yapılan geliştirme; tuşları yeniden konumlandırmayı ve depolama alanını sürücünün soluna yeniden tasarlamayı da kapsadı. Gelişmiş depolama konsepti daha fazla alan sağlarken yeni formunda; A4 klasörler/dosyalar, büyük içecek şişeleri veya cep telefonları gibi sık kullanılan araçları saklamaya daha uygun hale geldi. Neredeyse görünmez ısıtma tellerine sahip optimize edilmiş ısıtılmış sürücü penceresi, sürücü için daha fazla konfor ve güvenlik kazandırdı. Ek bir seçenek olarak, bu pencere laminasyonlu emniyet camında da mevcut olup, ısıtma telleri sadece 0.02 mm çapındadır. Dahası, bölmeler arasına yerleştirilen filmdeki UV filtresi sayesinde, otobüse yalnızca% 1 UV ışını girebilir.

9 Kasım 2017 tarihinden itibaren yeni onaylanan tüm II. ve III. Sınıf otobüsler için geçerli olan ECE R66.02 standardında, devrilme durumunda otobüs içerisinde bir yaşam alanına ihtiyaç duyulacak. Bunun alanın oluşabilmesi için aracın iskelet yapısı, yolcuların hayatta kalma alanını korumaya yönelik daha fazla enerji absorbe edebilmeli. MAN bu yasal gerekliliklere uymak için yüksek mukavemetli çelik parçaları araç iskeletine entegre ediyor. B sütununda ve aracın arkasında rulo bar (kuşak ) için patentli Tube-in-tube teknolojisi kullanıyor ve bu önlemlerin her ikisi de gerekli yapı gücü sağlayarak bir çarpışmadan kaynaklanan enerjinin optimum düzeyde absorbe edilmesini sağlamada önemli bir rol oynuyor. Yeni MAN Lion's Coach'ın kaza durumunda yüzde 50 daha fazla çarpma enerjisini absorbe edebileceği anlamına geliyor.

NEOPLAN TOURLİNER DA 2 AKS 13 METRE SEYAHAT OTOBÜSÜNÜ FUARDA TANITTI

MAN’nın çok yönlü model olan yeni NEOPLAN Tourliner, premium segmentte ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sunuyor. NEOPLAN Tourliner’ın iki akslı 13 metrelik modeli, bu yıl Busworld 2017'de MAN’ın araç versiyonlarına eklendi. Ayrıca, LED ana farlar serinin standart donanımlarına arasına alındı.

Yeni NEOPLAN Tourliner, NEOPLAN ailesinin bir parçası olduğunu ilk bakışta hissettiriyor. Şık bir şekilde tavana uzanan ön kısım, "kuyruklu- yıldız " tasarımı klima kontrol ünitesi, daha da belirgin farlar ( 2016 sonundan bu yana tüm NEOPLAN otobüslerinin özelliği olan siyah arka plana sahip ve "Angel Eyes" LED gündüz farları ) ve çok övgü alan ‘sharp-cut’ keskin hatlara sahip tasarım, kusursuz bir NEOPLAN resminin parçalarını tamamlıyor. Bu araç, kusursuz üst segment otobüs görünümünü korurken, var olan filosuna standart segmentte otobüs eklemek isteyenler için de idea bir seçenek oluşturuyor.

Geçen yıl iki ve üç akslı modellerin piyasaya sürülmesinin ardından, Kortrijk'de düzenlenen Busworld 2017’de, model yelpazesini zenginleştirecek ekstra uzun iki akslı modeli satışa sunulacağını duyuran MAN, 13.103 mm'lik yeni NEOPLAN Tourliner ile 59 yolcu için rahat oturma imkanı sunuyor. 14.3 m3'e kadar olan bagaj kapasitesi, bu otobüsün ekonomik şehirlerarası seyahatler için olduğu kadar gezi ve günlük turlar için de ideal bir seçim olmasını sağlıyor. 19.5 tona kadar olan toplam ağırlığı da 13 m iki akslı otobüsün olası kullanımlar açısından esnekliğine katkıda bulunuyor.

Yolcular ve sürücüler için üst donanım özellikleri

Yeni NEOPLAN Tourliner, uyumlu renklere sahip, aydınlık ve ferah iç mekan, erişimi kolay bagaj rafları ile yolcularını evlerinde hissettiriyor. Yeni renk konsepti, lüks bir atmosfer yaratan gri tonları ve bej tonlarının cesur kullanımı ile fark yaratıyor. Otobüs’ün iç aydınlatmasında kullanılan LED ışıklar, aydınlatma tasarımı alanındaki yeni gelişmelerden öncü örnekler sunuyor. Ayrı ayrı ayarlanabilen dolaylı havalandırma sağlayan yeni üniteler sayesinde servis setlerinde artan konfor seviyesini hissettiriyor. Araç içi havalandırmasını iyileştirmek için havalandırma sistemi tamamen revize edilen NEOPLAN, tüm koltuklarında ikiz USB çıkışları bulunuyor.

NEOPLAN Tourliner, sürücüsüne ergonomi göz önünde bulundurularak optimize edilmiş bir çalışma alanı sunuyor. Sürücü kokpiti her yönü ile yüksek kalite ve üst düzey işçiliğe sahip. Kokpitte yapılan geliştirmeler arasında, A4 klasör ya da büyük bir içecek şişesi gibi sık kullanılan öğeleri barındıracak şekilde geliştirilmiş kontrol panelinin revizyonu yer alıyor. Kontrol tuşları kullanıcı ergonomisini geliştirmek için aralıklarla yerleştirilirken, yolculuğu canlandıran yeni nesil Multi Me-dia Coach (MMC) bilgi-eğlence sistemi temel sürümü (5 inçlik ekran) veya gelişmiş sürümü ile (7 inçlik ekran) kullanılabiliyor. Sistem, ses girişi ve aynı anda iki akıllı telefonu bağlama seçeneği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özelliği barındırıyor.

Neredeyse görünmez ısıtma tellerine sahip optimize edilmiş ısıtılmış sürücü camı, sürücü için daha fazla konfor ve güvenlik sağlıyor. 2018 modelinden itibaren, bu cam için standart olarak 0.02 mm çapında ısıtma tellerine sahip laminasyonlu güvenlik camı kullanılacak. Ayrıca, bölmeler arasında konumlandırılan filmdeki UV filtresi sayesinde, yalnızca yüzde 1 UV ışınları otobüste girebilecek.

Yüksek verimliliği sağlayan mükemmel aerodinamik

NEOPLAN Tourliner, görünümü kadar verimliliği ile de dikkat çekiyor. Yeni dış tasarım ile aracın aerodinamiğini, bir önceki modele kıyasla yüzde 20 artırılırken, geliştirilmiş rüzgar direncine sahip yeni dış aynalar ile daha şık bir görünüm kazandı. Yeni NEOPLAN Tourliner, ön ve arka kısımlarında bulunan girintiler ve spoiler sayesinde daha dinamik bir hale getirildi.

Buna ek olarak, D2676 LOH motoru ile NEOPLAN, artık yüz 10'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan optimize edilmiş aktarma organına sahip yüksek performans ve tork ile geliyor. Bu farkın nedeni, i = 2,73 yüksek dingil oranı ve optimize edilmiş vites geçiş stratejisi de dahil olmak üzere çeşitli özelliklerden kaynaklanıyor. MAN EfficientRoll free-wheel özelliğini ilk kez otobüsler için mevcut kılan Yeni nesil MAN EfficientCruise de bu aracın özelliklerine eklendi. Efficient Roll modu, şanzımanın nötr 'N' konumuna otomatik olarak geçirilmesi ile otobüsün mümkün olduğunca tahrikle az sürtünme direnciyle hareket etmesini sağlayarak, hafif aşağı doğru eğimlerde bile verimlilik kazanmasını sağlıyor.

Geliştirilmiş emniyet ve servis aralığı

Yeni NEOPLAN Tourliner'ın güvenlik özellikleri de artırıldı. MAN AttentionGuard uyarı asistanı bu modelde ilk kez kullanıma alındı. Bu yardım sisteminin amacı, bir sürücünün dikkatinin azaldığını hissetmek ve gerekirse bir uyarı vermesidir. Sistem, bu uyarıyı vermek için Şerit Takip sisteminden (LGS) gelen bilgi de dahil olmak üzere bir dizi veriyi analiz ediyor. MAN AttentionGuard sürücüye dikkati dağıldıysa görsel, sesli ve titreşimli bir uyarı veriyor, ancak sürüş sürecine aktif olarak müdahale etmiyor.

NEOPLAN Tourliner, diğer tüm NEOPLAN otobüsleri gibi, Acil Fren Asistanı (EBA), Adaptif Cruise Kontrol (ACC) ve Lastik Basıncı Monitörü (TPM) gibi geniş bir yardım yelpazesine sahiptir. Yeni servis aralığı hesaplayıcısı, servis tarihleri ve parça aşınmasını izleyip tahmin ederek aracın kullanılabilirliğini arttırıyor.

Takviye edilmiş iskelet yapısı, Kasım 2017'de yürürlüğe girecek olan devrilme standardı olan ECE R66.02'ye uygun olan Yeni NEOPLAN Tourliner, standart, MAN'ın patentli 'tube-in-tube’' teknolojisi ile yüksek mukavemetli çelikleri kullanarak devrilme ile ortaya çıkan enerjinin yüzde 50'sini ek olarak absorbe etmesini sağlıyor. Yeni NEOPLAN Tourliner’ın B direğinde ve aracın arkasında iki adet son derece güçlü roll bar (kuşak) bulunuyor

 
Ekol Fransa Büyümeye Devam Ediyor!
 
Şampiyon Pilot Önce Can Güvenliği Dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekol Fransa Büyümeye Devam Ediyor!
2012’de Fransa’da faaliyete başlayarak Ağustos 2016 itibarıyla %90 büyümeye ...
Mercedes-Benz Türk, İstanbul Maratonu‘nda Rekor Bağış Topladı
Mercedes-Benz Türk 50.yılında katıldığı İstanbul Maratonu’nda koşucu sayısı, ...
Koç ve Sabancı Grupları'nın Otobüsleri Trablus’ta Yarışacak
Türkiye’nin iki büyük grubu; Koç Holding ve Sabancı Holding’in yolları ...
 
Krone Treyler’ler Kışa Hazır
Türkiye’de üretim, satış, satış sonrası, ikinci el, yedek parça, finansman ...
Trio Mobil'e Prestijli Ödül
Araç takip sistemleri ve nesnelerin interneti (IoT) alanında teknoloji ...
REW İstanbul 14. Kez Kapılarını Açıyor
İFO Fuarcılık tarafından 15-17 Şubat 2018 tarihleri arasında 14.’sü düzenlenecek ...
 
Mercedes-Benz Türk, 50.yılında İstanbul Maratonu’nda eğitim için koşacak
1967 yılında kurulan ve bugün 1 milyar Avro’yu aşan yatırımıyla Türkiye’nin ...
Allison Transmission'dan Yeni Şanzıman
Daha önce sadece 3000 SerisiTM modellerde bulunan xFE modeli, artık genişletilmiş ...
Volvo Trucks’ın Satış Sonrası Servis Hizmetlerini Kapsayan Müsabakası Başladı!
Temsa İş Makinaları’nın Türkiye genelindeki bayilerinde çalışan satış ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
kamyonum
haberler
truck
türkiye
dikkat
kamyoncu
src
bus