Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
27 Ekim 2008 Pazartesi - 00:00

KAMYONCULARDAN ORTAK İSTEK;

KAMYONCULARDAN ORTAK İSTEK;

YUSUF GÜLER: Ankara Kamyoncular Derneğine kayıtlı olan Güler, 20 yıldır kamyonculuk yapıyor. En çok İzmir, Bursa, Adana başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafına gittiğini ifade eden Yusuf Güler; mazot fiyat artışı başta olmak üzere pek çok konuda şikâyetlerini sıralıyor ve şunları söylüyor;   “Ulaştırma Bakanlığı’nın gemilere verdiği mazotun fiyatı neyse, bize de o fiyattan verilsin. Vergilerimiz çok yüksek; dolayısıyla halimiz perişan. Kredi kartıyla ayakta duruyoruz. Eski arabalarımızdan kurtulmamız için devlet bir şey yapmadı.

Yetki Belgesi uygulamasından da şikayetçi olan Güler sözlerini şöyle sürdürüyor; “Bir de bize K Belgesi ve SRC aldırdılar. Yetki Belgesi için para ödedik. Maliye Bakanlığı araçlarımızı yolda bağlıyor. Aracımın borcu var, diye muayenesini yaptıramıyorum. Maliye aracımızı bağlayacak diye yola korkarak çıkıyoruz. SRC iki yıldır bende; hiçbir Allahın kulu sormadı. Sadece bizden para topluyorlar. Denetimlerde K ve SRC’yi soran yok; ancak borcu soruyorlar.

Sahipsiz bırakıldıklarını söyleyen Güler şunları ifade ediyor; “Bize kimse sahip çıkmıyor, Kamyoncular Derneği’ne üyeyim;  ama Dernek de bir şey yapamıyor. AB diye diye bizim sektörü bitirdiler; lojistiklere destek verip büyütüyorlar. Buradaki gariban kamyoncu da derdine yanıyor. Lojistikler bizim işimizi elimizden aldı. Bize C 2’yi yasakladılar; ama onlar yurt içinde serbest dolaşıyor. Benim elimde şu an eski bir aracım var. Bekliyorum ki, ÖTV’si çıksın da devlete verelim. Devlet bizi kandırıyor sürekli. Diyorlar ki bize; “Bu işi zenginler yapsın; fakirler de gitsin kölesi olsun.”  Kısacası durumumuz vahim ağlıyoruz; ağlanacak halimize de gülüyoruz zaman zaman. Kontak kapatma eylemlerinin Türkiye genelinde olması şart. Biz burada kontak kapatalım; zengin işini yürütüyor. Saffet Ulusoy’a iyi kıyak çekiyorlar. Gemileri ÖTV’siz yürütüyor. Bize de aynı hakkı tanısınlar; kendi yağımızda kavruluruz. Saffet Ulusoy’un arabası çıkıp da; Aktütün Karakolu’na yük götürmüyor. Askerimiz ölmesin diye mazot parasına garibanlar olarak biz götürüyoruz. Yine de bize üvey evlat gözüyle bakıyorlar; biz de ne diyelim; “vatan sağolsun” diyoruz.

MUSTAFA ŞAHİN: 20 yıllık kamyoncu ve Nevşehirli. Kayseri ve Ankara arası mobilya getirme işinde çalışıyor. Mustafa Şahin şunları anlatıyor bize; “Trafikte, borçta ve maliyede çok perişanız. Çoğu arkadaşımızın aracı bağlanıyor. Devlet verdi krediyi; millete sıfır arabayı aldırdı. Şimdi de çoğu ödeyemiyor. Eski arabaya K 1 aldırttı. Şimdi de eski arabayı toplamaya çalışıyor. K 1 ve SRC aldım; aracımda duruyor. Kaçak mazot kullanmaya da karşıyız. Ulaştırma Bakanlığı bize sahip çıksın. Araçlarımızı bağlamasın. Borcumuzun faizini aradan çıkarsın; ana parayı da taksitlendirsin ki ödeyebilelim.

İRFAN ALİBAZLI: Devletin kendileri ile ilgilenmediğini ifade eden İrfan Alibazlı çeşitli öneriler getiriyor ve şikâyetlerini şöyle sıralıyor; “Ulaştırma Bakanı ve diğer Bakanlıklar lojistik firmalarının önünü kesebilmek için km+parayı koymamalılar. Bu uygulamayı Çiller-Erbakan Koalisyon Hükümeti yapacaktı; ama bazı korkulardan dolayı yapamadılar. İnternette bile nakliye firmaları sürekli fiyat kırarak birbirlerinin elinden iş almaya çalışıyorlar; bu durum da bize yansıyor. Kamyoncular evlerine ekmek götüremiyorlar. Devlet bizimle ilgilenmiyor. Federasyon Başkanı ancak kamyoncunun parasını yemeyi biliyor. Kamyoncu benim federasyonuma ait değil diyor. Km+para sistemi uygulanmadıkça kamyoncu belini doğrultamaz.”

 
TIRSAN Mersin Lojistik Fuarı'nda İddialıydı
 
ANKARA'DAKİ DEV LOJİSTİK ÜSSÜ İÇİN SÜREÇ HIZLANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikakamyonumdikkatfahrerkamyoncuşoförtürkiyetruck haberler