Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
25 Şubat 2011 Cuma - 13:56

İSTER YÜKLÜ İSTER BOŞ DAILY 70C15 İLE RAHAT SÜRÜŞ

IVECO’nun Taşımacıların İhtiyaçları Doğrultusunda Piyasaya Sunduğu 7 TONLUK DAILY 70C15’i Sizler İçin Test Ettik.

IVECO’nun Taşımacıların İhtiyaçları Doğrultusunda Piyasaya Sunduğu 7 TONLUK DAILY 70C15’i Sizler İçin Test Ettik.
 
Özellikle ağırlık ve boyut kontrollerinin yoğunlaşması ile taşımacılarımız araçlarının tonaj özellikleri konusunda daha seçici davranmaya başladılar. Özellikle yeni araç alırken tonaj konusunu göz önünde bulunduran taşımacılarımız araçların sağladığı tonaj ve hacim avantajları konusunda kendilerine en uygun olanakları sunan aracı tercih etmeye gayret ediyorlar.
 
2010 yılının son çeyreğinde Daily modelinin 7 tonluk versiyonunu tüm Avrupa ile aynı anda Türkiye’de de piyasaya sunan Iveco, özellikle tonaj ve geniş iç hacim özellikleri ile sektörde hızla yükselen bir satış grafiği çiziyor. Kendi segmentinde yurtiçi ve yurtdışında yoğun ilgi gören aracın özelliklerini tüm detaylarıyla sizler için test ettik.
 
Test sürüşümüzü gerçekleştirmek üzere yanımıza uzman sürücümüzü de alarak Iveco Ankara Yetkili Bayisi Öz Gözde’ye gidiyoruz. Burada bizi, Öz Gözde Hafif Vasıta Departman Sorumlusu Sezgin Işık ve Öz Gözde’den kısa süre önce 7 tonluk Daily 70C15 araç satın alan Doğançay Evden Eve Nakliyat Firması’nın sahibi Turan Doğançay karşılıyor.
 
“Sağladığı tonaj avantajı ve geniş iç hacmi tercih sebebi”
 
Doğançay Evden eve Nakliyat firmasının 30 yıldır faaliyet göstermekte olduğunu ve ayrıca depolama hizmeti de verdiğini söyleyen Turan Doğançay, firmalarının ülke çapında evden eve nakliyecilikte en geniş araç ve makine parkına sahip firma olduğunu ve araç parklarındaki 20 araçtan yedi tanesinin İveco marka olduğunu söylüyor. Iveco’nun 7 tonluk Daily 70C15 modelini tercih etme nedenini sorduğumuz Doğançay; yaptıkları iş gereği tonaj ve geniş hacmin kendileri için çok önemli olduğunun altını çiziyor. Aradıkları bu temel özelliklere en uygun araç olarak Iveco 7 tonluk Daily 70C15’in sağladığı tonaj ve geniş iç hacmi avantajlarının yanı sıra güvenli oldan dolayı bu aracı aldıklarını ifade ediyor. Ayrıca çeki demiri kullanımı ile 3,5 ton fazla taşıma imkanı sağlayarak toplam 10,5 ton katar ağırlığı ve 50 m3 hacim sağladığını da sözlerine ekleyen Doğançay, bu özelliğin de kendileri için iller arası taşımalarda önemli avantaj sağladığını vurguladı.
 
Öz Gözde Hafif Vasıta Departman Sorumlusu Sezgin Işık’tan test sürüşü için aldığımız aracın sürücü koltuğuna uzman sürücümüz Yusuf Turan geçiyor. Yusuf Turan, uzun yıllardır evden eve nakliye sektöründe sürücülük yapıyor. Çalıştığı firmalarda farklı markalara ait birçok araç kullanmış olan Turan ile test sürüşümüze başlıyoruz.
 
“Farklı açılara sahip aynalar ile üstün görüş olanağı sağlanmış”
 
Yüklü olarak başladığımız sürüşümüzde uzman sürücümüzün dikkatini ilk çeken özellik aracın sahip olduğu joistik vites ile sürücü açısından sağladığı rahatlık oluyor. Sürücüler olarak joistik vitesin özellikle uzun yolda çok büyük rahatlık sağladığını ifade ediyor. Sürücümüz, aracın süspansiyonlu ve kol dayamalı sürücü koltuğuna bu sınıf araçlarda ilk defa rastladığını dile getirerek sürücü için tüm konforun sağlanmış olduğuna dikkat çekiyor. Kapalı kasa kullanılan araçlar için aynaların önemli olduğunu belirten Turan, 7 tonluk Daily 70C15’in üstün görüş özelliğinin sürücülere büyük avantaj sağladığını söylüyor. Farklı açılara sahip aynalar ile sağlanan üstün görüş hakimiyetinin kent içi kullanımlarda büyük kolaylık sağlayacağını sözlerine ekliyor. 
 
Paneldeki bilgi ekranı ve yol bilgisayarını işaret eden uzman sürücümüz, bu ekranın sürücüye sağladığı bilgiler ile sürüşü kolaylaştıracağını ifade ediyor. Ayrıca ön panele ulaşım açısından da her şeyin elinin altında olduğunu belirterek bunun sağladığı ergonomik kullanım imkanına vurgu yapıyor. 7 tonluk Daily 70C15’in yüksek tork üretmesi ile devrini koruduğunu ve daha az vites değişimi olanağı sağladığını belirterek bunun da debriyaj balatasının daha az aşınması ve düşük yakıt tüketimi açısından önemli olduğunu hatırlatıyor. Aracın yüklü olduğunun hiç hissedilmediğini belirten Turan; “Araç boşmuş gibi trafikte rahat kalkıp hareket edebiliyorsunuz. Aracın çekişinde herhangi bir farklılık yok. Boşmuş gibi sürebiliyorsunuz” sözleriyle yüklü ve yüksüz sürüşte aracın çekişi açısından bir farklılık olmadığını vurguluyor.
 
“Yokuş çıkarken gayet rahat, boş çıkarmış gibi”
 
7 tonluk Daily 70C15’in frenlemesini test etmesini istediğimiz sürücümüzün, frenleme sistemi ile ilgili tespiti şu oluyor: “Daha önceki kullandığım araçlara göre bu aracın frenlemesi gerçekten güzel. Aracın donanımında ABS, ASR, ESP (Elektronik Denge Programı), EBD (Elektronik Fren Gücü Dağılımı), MSR (Motor Tork Düzenleyici), HBA (Hidrolik fren Destek Sistemi), Hill Holder (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), LAC (Yüke Uyumlu Kontrol) gibi özelliklerin bulunması sürüş güvenliğini arttırıyor.”
 
Güzergahımızdaki bir rampadan çıktıktan sonra, sürücümüz aracın yokuş çıkarken gayet rahat, boş çıkarmış gibi olduğunu belirtiyor ve sözlerini şöyle sürdürüyor:“7 ton kapasiteli ve dolu vaziyetteki bu araçla vites düşürmeden normal gider gibi dik yokuşları çıkabiliyorsunuz. Birçok sürücü arkadaşım buna inanmayacaktır.”
 
Yükü teslim edeceğimiz depoya varıyoruz. Burada görevliler aracı kısa sürede boşaltıyorlar. Nakliye sektöründe çalışmış olan sürücümüz aracın geniş iç hacmine dikkat çekerek bu özelliğinin kendi sınıfında ön plana çıkacağını belirtiyor. Zira 7 tonluk bu araç 6.30 metre gibi çok özel bir kasa olanağı sunuyor.
 
“Yüklüyken de boşken de duruş mesafesi çok iyi”
 
Yükümüzü boşalttıktan sonra geri dönüş yolunda sürüşümüze devam ediyoruz. 7 tonluk Daily 70C15’in yüksüzken de son derece rahat bir kullanıma imkan tanıdığını söyleyen Turan, hava yağışlı olmasına rağmen frenlemelerde bir sorun olmadığını belirterek; “Aracın yük durumuna göre frenlemelerde herhangi bir farklılık yok. Hava yağışlı olmasına rağmen araç yüklüyken de boşken de duruş mesafesi çok iyi” diyor. Dört disk frenli ve ekstra donanımlı güvenlik paketinin faydasının bu tür zor şartlarda daha iyi hissedildiğini anlıyoruz. 7 tonluk Daily 70C15’te standart olarak bulanan Cruise Kontrol Sistemi’nin otobanda sürüş için büyük avantaj sağladığını ifade ederek bu özelliğin hem sürüş güvenliği sağladığını hem de motor ömrünü uzattığını hatırlatıyor. Sürücümüz istenilen hız ve devirde sabit sürat sağlayan bu sistemin aynı zamanda yakıt ekonomisi de sağlayacağının da altını çiziyor.
 
Aracın manevra kabiliyeti açısından segmentindeki araçlara oranla üstünlük sağladığını söyleyen uzman sürücümüz, sürüşteki bu rahatlıkta aynaların sağladığı görüş avantajının da etkili olduğunu sözlerine ekliyor. Aracın göstergelerinin çok kullanışlı olduğunu ifade eden sürücümüz, devir saatindeki yeşil bölgenin önemine dikkat çekiyor. Geniş bir devir aralığında maksimum tork sağlama anlamına gelen yeşil alanın yakıt tasarrufu için önemli bir kılavuz olduğunu belirtiyor. Son olarak araçtaki aksesuarlara dikkat çeken uzman sürücümüz, araçta bulunan kapı cepleri ve bardaklıkların da iyi düşünülmüş olduğunu, içerdeki kolların da iniş binişlerde rahatlık sağladığını söylüyor.
 
Iveco’nun 7 tonluk Daily 70C15 aracı ile yapmış olduğumuz test sürüşünü tamamlayarak sürüşümüze başladığımız noktaya Öz Gözde Otomotiv’e geri dönüyoruz.
 
MÜŞTERİLERİMİZE BU ARACI SUNMAKTAN BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ
 
7 tonluk Daily 70C15’i Doğançay Evden Eve Nakliyat Firması’nın sahibi Turan Doğançay’a geri verdikten sonra teknik özellikler konusunda detaylı bilgi almak üzere sözü IVECO Ankara Bayi Öz Gözde Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Şti. Hafif Vasıta Departman Sorumlusu Sezgin Işık’a veriyoruz.
 
Iveco tarafından piyasaya sürülen 7 tonluk Daily 70C15’in4.700 kg. istiap haddine sahip olduğunu söyleyen Işık; aracın bu özelliği ile Yol Kenarı Denetim İstasyonlarında yoğun olarak yapılmakta olan denetimler açısından büyük avantaj sağladığını belirtiyor. Faaliyet alanları gereği fazla yük kapasitesine ihtiyacı olan müşterilere bu aracı sunduklarını belirten Işık; “Müşterilerimize bu aracı sunmaktan hem Iveco hem de Öz Gözde olarak büyük gurur duyuyoruz” diyor.  Aracın şehir içi-şehirlerarası nakliyecilik, şehir içi dağıtım, belediye hizmetleri, yiyecek-içecek taşımacılığı ve kargo taşımacılığında yoğun olarak kullandığını söyleyen Işık;  4.30 cm’den 6.30 cm’ye kadar farklı kasa boyları elde edilebilen aracın her türlü üstyapı uygulamalarına olanak tanıdığını vurguluyor. Aracın kuvvetli bir şasisi olduğunu belirten Işık,  burunlu bir araç olmasından dolayı kabin devirmeye gerek kalmadığına ve motora rahatlıkla ulaşılabildiğine dikkat çekiyor. Aracın sahip olduğu bu özelliğinin herhangi bir kaza anında can güvenliği sağladığını da öğreniyoruz.
 
“Yokuşta kalkış destek sistemi mevcut”
 
Araç ile ilgili diğer detaylara değinen Işık sözlerine şöyle devam ediyor: “Aracımızın standart donanımında güçlendirilmiş süspansiyon ve güçlendirilmiş frenler, güçlendirilmiş ön ve arka akslar ile büyük ve uzun kollu yan aynalar bulunuyor. ABS, EBD, ASR gibi çok farklı fren sistemlerinin devreye sokulduğu 7 tonluk Daily 70C15’teyokuşta kalkış destek sistemi de mevcuttur. Bu sistem araç yüklüyken yokuşta kalkışlarda aracın geriye kaymasını engelleyerek hem emniyet sağlıyor, hem de aracın baskı balata ömrünü uzatıyor. Tüm araçlarımızda olduğu gibi Cruise kontrollü hız sabitleme sistemi mevcut. Bu da hem sürücü, hem patron hem de araç için büyük avantaj sağlıyor. Araç sabit hızla gideceğinden hız limit aşılmamış oluyor ve patron ceza ödemek durumunda kalmıyor, sabit devirde kullanıldığından motor ömrü uzuyor ve yakıt tüketimi düşüyor. Ayrıca emniyet sağlıyor. Euro 4 motor kullanılan 7 tonluk Daily 70C15’te; elektrikli cam, uzaktan kumandalı merkezi kilit, ayarlanabilir farlar, sis farı, Mp3 çalar, yol bilgisayarı, süspansiyonlu sürücü koltuğu, kol dayama özelliklerinin hepsi standart donanımda mevcut. 7 tonluk Daily 70C15’in en büyük avantajı 3000-3500 devirde 146 beygiri, 1400-2600 devir aralığında da 350 N/M maksimum torku elde ediyor olması. Bu devir aralığında hem yakıt tasarrufu, hem aracın toparlanması, hem de daha az vites kullanımı konularında büyük avantaj sağlanıyor.”
 
Öz Gözde olarak müşteri memnuniyetini ön planda tuttuklarını belirten Işık, aracı satın alan müşterilerinden herhangi bir olumsuz dönüş almadıklarını, tüm geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirtiyor.
 
“Periyodik bakım aralığı 20 bin km”
 
Aracın motorunda triger kayışı olmadığını bunun yerine zincir kullanıldığını söyleyen Işık, bu değişikliğin bakım aralığını uzatarak maliyeti düşürdüğüne ve 7 tonluk Daily 70C15’in bakımının 20 bin km’de bir yapıldığına işaret ediyor. Ayrıca römork takılma şansı da olan 7 tonluk Daily 70C15’in, bu şekilde 10,5 tonluk azami katar ağırlığı ile yaklaşık 5,5-6 ton aralığında bir taşıma kapasitesi sağlayabildiğine vurgu yapan Işık; “Tüm bu özelliklerinin yanı sıra fiyat konusunda rakiplerine göre çok avantajlı. Hem işletme, hem kullanım, hem de yatırım maliyetleri çok düşük. Lansman öncesi yapılan çalışmalarla Ankara ve bağlı bölgemizde ulaşılmak istenilen hedef kitleye ulaşarak hedeflediğimiz satış rakamlarını tutturduk” diyerek araca olan ilgiye dikkat çekiyor.
 
TEKNİK ÖZELLİKLER

Boyutlar:
Daily 7 ton şasi versiyonlarında 3,5 metreden 6,3 metreye kadar kasa uzunluğuna ulaşılabiliyor. 7 tonluk Daily düşük devirde yüksek tork üreten motorları ile daha hesaplı ve daha kazançlı. Güçlü ve sağlam şasisiyle her türlü üst yapı uygulamalarına uygun. Ayrıca tüm Daily’ler gibi Daily 7 tonda da hem ön hem arkada disk frenler bulunurken ön farlara entegre sis farları ve geniş açılı dikiz aynaları standart olarak sunuluyor.
 
Tasarım:
7 tonluk Daily’de kabin için gri tonlarla tasarlanmış. Ön göğüste gri renk, koyu gri koltuklar ve tavanda kullanılan açık gri ile aracın içine sade bir görünüm kazandırmış . Sürücü için ayarlanabilir koltuk, çift kişilik yolcu koltuğu yolculuğu konforlu ve rahat kılıyor. Devir saatinde ekonomik alanı gösteren yeşil alanın yer aldığı yeni göstergeler hem çok şık hem de çok fonksiyonel. Doğalgazlı versiyonlarda gaz miktarı analog göstergeden okunurken, benzin kapasitesi dijital olarak görünüyor. Yeni, binek araç benzeri direksiyon simidi görüş açısını artırırken, kullanmayı keyifli ve güvenli hale getiriyor.

Konfor:
Vaktinin çoğunu araç başında geçiren kullanıcıların işini kolaylaştırmak için yol bilgisayarı, Cruise kontrol, mp3’lü CD çalar, elektrikli camlar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve süspansiyonlu sürücü koltuğu gibi özelliklerle donatılmış. Önden açılan motor kaputu sayesinde motora ulaşmayı çok kolay kıldığı gibi, kasa boyutunu da olumsuz etkilemiyor.
 
Motorlar:
Iveco tarafından geliştirilen geniş motor gamı, sınıfında çevreye en saygılı ve en ekonomik motorları içeriyor. Düşük devirlerde bile yüksek güç veren motorlar sayesinde hem ekonomi sağlanıyor hem de sürücü daha az yoruluyor. Daily 7 tonda 146 HPden 176 Hp’ye 3.0 litre iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Van versiyonlarında ise170 HP lik EEV zamanının da ötesinde ekonomik motorlar kullanılıyor.

Güvenlik:
Daily 7 ton her türlü yol şartında güvenli sürüş sağlarken, lastiklerin de yola maksimum tutunmasını sağlıyor. Bu da Daily’yi sınıfında en güvenli araçlardan biri yapıyor. Güvenlik, aynı zamanda en son teknolojik uygulamalarla artırılıyor.

IVECO DAILY 70C15 ŞASİ KAMYON
 
MOTOR                                 4350
MOTOR TİPİ                  FIC HPI
MOTOR HACMİ             2998
SİLİNDİR SAYISI            4
MAKSİMUM GÜÇ          146/3000-3500
MAKSİMUM TORK         350/1400-2600
EMİSYON                      EURO 4
 
ŞANZIMAN               6 İleri
FREN SİSTEMİ         Hidrolik Disk-Disk ABS
DEBRİYAJ                Kuru tip, hidrolik, 11”
ELEKTRİK               12 VOLT-110 Ah
ARKA TEKERLEK  Çift
LASTİKLER             225/75 R 16
JANTLAR                6-16”
YAKIT TANKI          100 Litre
 
AĞIRLIKLAR (KG)
AZAMİ YÜKLÜ KATAR AĞIRLIĞI            10500
AZAMİ YÜKLÜ AĞIRLIK                         7000
BOŞ AĞIRLIK                                        2295
İSTİAP HADDİ                                        4705
ÖN AKS KAPASİTESİ                            2500
ARKA AKS KAPASİTESİ                        5350
 
ÖLÇÜLER (MM)
DİNGİL MESAFESİ                                 4350
TOPLAM UZUNLUK                                7340
TOPLAM GENİŞLİK(Aynalar hariç)           2060
TOPLAM YÜKSEKLİK                             2330
ÖN UZUNLUK                                           998
FAYDALI ŞASİ UZUNLUĞU                      4987
ÖN İZ GENİŞLİĞİ                                     1725
ARKA İZ GENİŞLİĞİ                                 1661
DÖNÜŞ ÇAPI                                         15020
 
DONANIM ÖZELLİKLERİ
ÖN ÇAMURLUKLAR                                Standart
ELEKTRİKLİ CAMLAR                              Standart
CRUISE KONTROL                                  Standart
TAKOGRAF                                             Standart
ÜST YAPICI BAĞLANTISI                         Standart
KONFOR TİP GÖSTERGELER                  Standart
RADYO, MP3 ÇALAR                               Standart
MERKEZİ KİLİT (Uzaktan Kumandalı)          Standart
IMMOBILIZER                                           Standart
AYARLANABİLİR FARLAR                         Standart
HİDROLİK DİREKSİYON                            Standart
RENKLİ CAMLAR                                      Standart
BASAMAKLI ÖN TAMPON                         Standart
İKİ ADET BARDAKLIK                                Standart
YOL BİLGİSAYARI                                     Standart
SİS FARLARI                                             Standart
DÖRT HIZLI FAN                                        Standart
ATERMİK CAM                                           Standart
KABİN KAPILARINDA GENİŞ CEPLER        Standart
KOL DAYAMA                                            Standart
ABS+EBD FREN SİSTEMİ                          Standart
ESP FREN SİSTEMİ                                   Standart
ÜÇ YÖNDE AYARLANABİLİR, SÜSPANSİYONLU SÜRÜCÜ KOLTUĞU      Standart

 
ÜLKE ÇAPINDA BÖLÜNMÜŞ YOL HAMLESİ
 
YILDIRIM, KOOPERATİFLERLE BULUŞTU
YORUMLAR
Toplam 27 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turgut 18 Haziran 2022 Cumartesi 19:13

Bizde iveko daly aldık bu aracı dorse li hangi sınıf ehliyet kullanıyor yardımcı ölürseniz çok memnun olucam

Yorumu oyla      3      1  
Ahmet aslan 20 Eylül 2020 Pazar 17:30

2020 karayolları yük kanununa göre Iveco Sally 70c15 yük taşıma kapasitesi kaç ton lütfen bilgilerinizi bekleriz teşekkürler

Yorumu oyla      2      1  
Mehmet Emin Bilgin 19 Haziran 2018 Salı 11:42

Araba guzel izlenimler guzel 100km ortalama yakit ne yakiyor parca sikintisi varmi bende man 12 153 var parca sikintimiz var bu kamyonda oyle mi

Yorumu oyla      9      14  
Hamza eymir 24 Nisan 2018 Salı 10:43

Dalının neden bu kadar zayıf baskı balatasi acaba geri fitesde anında baskı balata yemesi tüketiciyi bezdiriyor bilginize

Yorumu oyla      4      3  
Ayhan 18 Mart 2017 Cumartesi 21:58

70c15 yeni kullaniyorum koltugu ileri geri alma kolu yok normalmi

Yorumu oyla      7      1  
orhan yanık 30 Ocak 2015 Cuma 16:13

slm bende 2014 70c15 aldım 80 bin tl ye mal oldu memnunum 4350 modelı iveco firmasından isteğim ön çamurluktan tampona çok çamur atıyor çamurluk içlerine davlunbaz olmazmı görüntü çok kötü 1de geri kalkışta silkeleme var zonguldak elmas evden eve nakliyat 05324007657.

Yorumu oyla      3      1  
Misafir 2 Nisan 2014 Çarşamba 17:57

ben de 2012 ye 4750 kullanıyorum güzel araç yakıt ekonomik ben memnunum yani alacaksanız tavsiye ederim telefonum 0 532 512 08 84 nevşehir saygılar

Yorumu oyla      5      1  
Misafir 3 Mart 2014 Pazartesi 01:44

Iveco daliy 70c15 4750 2011 model alacagim uygun fiyatli ve temiz olarak ariyorum 05306051510

Yorumu oyla      2      2  
Misafir 18 Şubat 2014 Salı 19:59

ılk harekette sırkelıyor care yokmu

Yorumu oyla      3      1  
Misafir 9 Ocak 2014 Perşembe 18:16

merhaba arkadaşlar bende ıveco 70c15 almayı düşünüyorum 2012 veya 2013 model.. satılık varsa.... 0533 371 04 84

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
src
news
kamyonum
bus
sondakika
treyler
Kamyon
dikkat
lkw