Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
6 Nisan 2009 Pazartesi - 00:00

Hem Vergi Borcundan, Hem Hurda Aracından Kurtul! Üstelik Üzerine Para Al!

Hem Vergi Borcundan, Hem Hurda Aracından Kurtul! Üstelik Üzerine Para Al!

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü son günlerde yaptığı çalışmalarla özellikle krizle mücadele eden sektörün yüreğine su serpti. Hurda araçların alımına yönelik Maliye Bakanlığı ile işbirliği sonucu yapılan çalışmayla piyasaya 700 milyon TL para girişi sağlanacak. Araç sahipleri 72 -79 model arası araçlarını getirip motorlu taşıtlar vergisi ile trafik cezalarından kurtulurken, araç başına en az 5 bin TL para alacaklar. Üstelik ödeme esnasında Bakanlıkla doğrudan muhatap olmalarına gerek yok; paraları işlemleri tamamladıktan bir hafta sonra banka hesap numaralarına yatırılıyor.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın konuya ilişkin şu bilgileri verdi;  “1979 model ya da daha önceki yılları kapsayan modeldeki araçlar için, eğer hurdaya ayırma işlemi gerçekleştirilirse; motorlu taşıtlar vergisinin, bundan kaynaklanan gecikme cezalarının, faizlerinin, hatta trafik para cezalarının affını kurala bağlayan bir yasa çıkararak yürürlüğe koyduk. Bunun üzerine daha önce var olan yetkimizi kullanarak 23 Mart’ta yeni bir tebliğ yayınladık; 25 Mart’ta da Maliye Bakanlığı vergi affına ilişkin usul ve esas belirleyen bir tebliğ yayınladı. Şu anda 1979 model ve daha önceki model araçları almaya karar verdik.”

Talat Aydın belirlenen takvimi ise şöyle özetledi;  “1972 model ve öncesi taşıt sahibi olanlar 23/3/2009-31/12/2009,  1973 model taşıt sahibi olanlar 1/5/2009- 29/5/2009, 1974    model taşıt sahibi olanlar  30/5/2009-30/6/2009, 1975 model taşıt sahibi olanlar 1/7/2009-31/7/2009, 1976model taşıt sahibi olanlar 1/8/2009-15/9/2009, 1977model taşıt sahibi olanlar                16/9/2009-30/10/2009, 1978 model taşıt sahibi olanlar 31/10/2009-26/11/2009, 1979   model taşıt sahibi olanlar 1/12/2009-31/12/2009 tarihleri arasında araçlarını getirebilecekler.”

Talat Aydın aracını belirlenen takvim dışında getirenleri için ise şu uyarıyı yaptı; “Takvime uygun araçlarını teslim edemeyenler için de 1 Ocak 2010’dan - 30 Haziran 2010’a kadar bir model ayrımı yapmaksızın araçlarını alacağız.”

Ödeme konusunda ise vatandaşın yapması gerekenleri sıralayan Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın gerekli işlemler tamamlandıktan sonra bir hafta içerisinde verilen hesap numaralarına ödemenin yapıldığını kaydetti ve şunları söyledi;  “Vatandaş bizim Bakanlığımızla hiç muhatap olmuyor; aracını hurdaya ayırıyor; vergi borcu varsa, ilgili vergi dairesine aracını hurdaya ayırmak istediğine dair dilekçe veriyor. Vergi dairesi bu dilekçe üzerine kişinin aracına ilişkin bir belge düzenleyip bunu trafik tescile götürüyor. Trafik Tescil Müdürlüğü hurdaya ayırma işlemini gerçekleştiriyor. Oradan arabasını getirip hurda merkezlerine teslim ettiği anda, banka hesap numarasını bildiren bir dilekçe veriyor; bir hafta içerisinde verilen hesap numarasına parası yatıyor.”

Bu haberin devamını  Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın’la bu konu ile ilgili yapılan ayrıntılı röportajı Kamyonum Dergisi’nin 54. Sayısında bulabilirsiniz.

 
İçindeki Ralliciyi İnternette Ortaya Çıkar
 
UND, E-imzaya E-GÜVEN ile Geçti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylernewstürkiyetruckfahrerdikkatsondakikaKamyonkamyoncu