Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Kasım 2020 Cuma - 14:17

Hankook ve DTM, Birlikte Onuncu Sezonlarını Tamamladı

Premium lastik üreticisi Hankook ve uluslararası touring otomobilleri yarış seri DTMsi, 150’yi aşkın yarışı beraber tamamlayarak, kurdukları on yıllık başarılı ve yenilikçi ortaklığı kutluyor. Hankook’un son teknoloji ürünü Ventus Race lastikleri, farklı koşullar altında kalitesini bu sezon da gösterdi.

Hankook ve DTM, Birlikte Onuncu Sezonlarını Tamamladı

Hankook 2011’de DTM’de ilk kez boy gösterdiği tarihten itibaren, yarış lastiklerini dört aşamada istikrarlı şekilde geliştirdi. 2012’de premium lastik üreticisi daha büyük ve geniş olan ikinci nesil yarış lastiğini tanıttı ve bu lastiği yeni DTM araçlarına uyarladı. Hankook 2013’te ana yarış düz lastiğinin yanı sıra opsiyon lastiğini de geliştirdi. Oldukça yumuşak bileşene sahip olan söz konusu lastik, tasarım tanımında belirtildiği üzere belirli bir mesafe katettikten sonra, değişim zamanından önce çok kısa tur zamanlarına olanak tanıyor. Ventus Race serisinin 2017’de tanıtılan dördüncü ve en son lastiği ise biraz daha yumuşak bir bileşene sahip.. Yeni lastikle birlikte yarış lastikleri önceden ısıtmanın yasaklanmasına dair kural da tanıtılınca, sürücülerin lastikleri yönetme becerisi DTM’de önemli bir faktör hâline geldi.

Tüm teknik gelişimler ve yenilikler ile birlikte, DTM’nin özel lastik ortağı olan Hankook, takımlara kalitesi yüksek ve istikrarlı olan lastiklerini başarılı bir şekilde sunmaya devam ediyor. Tüm DTM sürücüleri, Hankook mühendisleri tarafından sahada sunulan üstün destek ile birlikte Ventus Race lastiklerinin potansiyelinden tam olarak yararlanabiliyor ve böylelikle heyecan verici yarışlar yapılıyor. 2014 sezonunun sonuna gelindiğinde Hankook Motor Sporları Direktörü Manfred Sandbichler şu ifadelerde bulundu: “DTM serilerinde boy gösterdiğimiz ilk tarihten itibaren 40 yarışı tek bir lastiğimiz patlamadan tamamladık. Bu tablo araç üreticileri, lastik teknisyenleri, mühendisler ve sürücüler arasındaki başarılı işbirliğinin de bir sonucudur.”.

DTM bir sonraki sene ise vites yükseltti ve her turda bir sıralama ve yarış seansı yerine artık her yarış haftasında iki sıralama ve yarış seansı gerçekleştirilmeye başlandı. Hankook yarış lastiklerinin üstün performansı, uluslararası touring otomobilleri serilerinde istikrarını sürdürdü. 2018 sezonunda aynı zamanda DTM tarihinde ilk kez iki gece yarışı yapıldı. Ventus Race, Misano, İtalya’da gündüz sıcak, gece de bol yağmurlu hava koşulları altında yine etkileyici bir performans gösterdi. Misano’daki ikinci yarışta beşinci olan eski Formula 1 pilotu olan ve konuk olarak yarışı başlatan Alessandro Zanardi yarış ile ilgili olarak; - “Hankook yarış lastiklerinin tüm koşullarda gösterdiği inanılmaz istikrardan çok etkilendim. Hankook mühendisleri harika bir iş çıkarmışlar.” açıklamasını yaptı. DTM ve Hankook beraber gerçekleştirdikleri 111. yarışı 2018’in sonbahar döneminde ikonik Nürburgring pistinde kutladı.

2019 sezonu Hankook için büyük bir mücadele anlamına geliyordu. DTM araçları önceki nesle kıyasla 100 beygire varan güç artışıyla yeni bir turbo motora geçerken, Hankook lastikleri herhangi bir değişiklik göstermedi. Ventus Race lastiklerinin performansı, turbo motorların ciddi güç artışı ve doğrusal olmayan viteslerinden yine de etkilenmedi. Hockenheim’deki finalin ardından BMW Motorsport Direktörü Jens Marquardt; “Yeni ve daha güçlü olan turbo motorlar herkes için yeni bir mücadele anlamına geliyordu ama Hankook, her zamanki gibi harika bir iş çıkardı. Lastiklerde hiç sorun yaşamadık. Sürücüler yeni durumu kısa sürede kavradılar ve iki setle yarışlarını başarıyla tamamladılar. Hankook ile hâlen harika bir iş birliğimiz var.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Hankook bu yıl, DTM serilerine 2011’de katıldığından itibaren tüm sezon boyunca en hızlı lastik değişimlerini gerçekleştiren takıma En İyi Pit Stop ödülünü onuncu kez verdi. Her yarış haftasının sonunda iki yarışta en hızlı lastik değiştiren takıma DTM sıralamalarında kullanılan puan sistemi kullanılarak puanlar veriliyor ve en çok puanı toplayan takım, sezon sonunda ödülün sahibi oluyor. Gıpta ile bakılan bu ödül, giderek daha da rekabetçi hâle gelen uluslararası touring otomobilleri serilerinde önemi günden güne artan pit ekibinin performansını takdir etmek için verilirken, aynı zamanda  ödül ile birlikte pit alanında takımların yürüttüğü çalışmaların ne kadar önemli ve belirleyici olabileceği konusunda farkındalığı da arttırıyor. Son şampiyon,  dördüncü zaferini elde etmiş olan Audi Sport Team Phoenix oldu. Ödül üzerinde ise Sport Team Phoenix (2011, 2017 – 2019), BMW Team MTEK (2016), Audi Sport Team Abt (2012, 2015), Mercedes-AMG Team HWA (2014) ve BMW Team Schnitzer (2013) takımlarının adı yer aldı.

Hankook ve DTM arasında ortaklık onuncu yılında hala başarı ile devam ediyor. Pandemi sürecine rağmen seyirciler şu ana kadar yapılan 16 yarış ile heyecan verici bir sezona şahitlik ettiler. DTM’nin son yarışı ise Hockenheimring Baden-Württemberg pistinde bu hafta sonu (6-8 Kasım) yapılacak. Sonucu belirleyecek olan bu yarışlar öncesi kupa mücadelrsi dolu dizgin devam ediyor. Alman sürücü René Rast rakibiİsviçreli sürücü Nico Müller’in 19 puan önünde, 304 puanla liderliğini sürdürüyor. Hollandalı Robin Frijns ise 263 puanla üçüncü sırada yer alarak, kupayı kazanma şansını sürdürüyor. Sezonun sonunda bu üç sürücüden hangisi galip gelirse gelsin, iki unsur şimdiden net: 2020 DTM şampiyonu bir Audi sürücüsü olacak ve o araçta Hankook yarış lastikleri olacak.

 

Etiketler:
 
Arınak Lojistik Türkiye-Kazakistan Kara Yolu Tır Nakliye Çalışmalarını Sürüyor
 
Yunanistan İkili Geçiş Belgeleri Tükenmek Üzere
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hankook’a 2020 Galaxy Ödüllerinde Altın Madalya
Lastik üreticisi Hankook, 2019-20 tarihli Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu ...
Pirelli’den Lastik Seçimi Yapacaklar İçin Kılavuz
Kış mevsimi hızla yaklaşırken hem mevzuata uymak hem daha zorlu sürüş ...
Pirelli, Türkiye’de Üretilen 2021 Dünya Ralli Şampiyonası Lastiklerini Tanıttı
Pirelli, Türkiye’de İzmit’teki motor sporları tesisinde üretilen, son ...
 
Continental Sunduğu Ürün ve Hizmetlerle Lojistik Sektörüne Desteğini Sürdürüyor
Günümüzde lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerde hizmet veren işletmelerin ...
Michelin Türkiye'de Üst Düzey İki Atama Gerçekleşti
Dünyanın en büyük lastik üreticisi Michelin, Türkiye operasyonlarında ...
Prometeon, İnşaat Şantiyelerinin Zorlu Koşullarına G:01 II Serisi ile Dayanıklılık Sağlıyor
Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi, Pirelli marka endüstriyel ...
 
Hankook, Otomasyon Yolculuğu Ödülleri Kapsamında, Büyük Takdirle Karşılanan Üretici Ödülünü Aldı
Premium lastik üreticisi Hankook, Otomasyon Yolculuğu Ödülleri (J2A Ödülleri) ...
Hankook, Yoldaki Risklere Karşı Çözüm Geliştirmek Amacıyla Sk Planet ile İşbirliği Yapıyor
Hankook, SK Planet ile birlikte bir iş birliği yaparak platform geliştiriyor. ...
Pırellı, Un Global Compact Lideri Olarak Tanındı
Pirelli’nin kurucuları arasında yer aldığı “UN Global Compact SKA için ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyoncudikkatsondakikakamyonumsrcşoförnewsbus