Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Mart 2018 Pazartesi - 12:32

Hankook, Genişliyor

Premium lastik üreticisi Hankook, Rácalmás, Macaristan’da yeni bir kamyon lastiği üretim biriminin inşası için genişleme planlarını duyurdu. Çalışmaların 2018’in ilk yarısında başlaması planlanırken, üretime yaklaşık 2 yıl sonra başlanması bekleniyor.

Hankook, Genişliyor

Yaklaşık 290 milyon Euro değerinde olan genişleme çalışması, şirketin 2007’de açılan Avrupa tesisinin tarihindeki dördüncü büyük genişleme. Bu genişleme, Hankook’un uzun vadeli stratejisi olan kamyon ve otobüs lastiği sektöründe hem orijinal ekipman hem de değişim lastikleri açısından Avrupa pazarının taleplerini karşılama planında önemli bir rol oynayacak.

Macaristan fabrikası, bölgedeki tek üretim tesisi olması nedeniyle Hankook’un Avrupa stratejisinin temel parçasıdır. Kıtanın lastik pazarının ihtiyaçlarını karşılamaktan sorumlu olan Macaristan fabrikasının dördüncü genişleme çalışmasının 290 milyon Euro civarında bir yatırım miktarına erişmesi, 150 yeni iş yaratması ve yıllık olarak 550 bini aşan kamyon ve otobüs lastiğinden oluşan bir üretim kapasitesi sağlaması bekleniyor. Büyük ölçekli yatırım sebebiyle Rácalmás fabrikası şu anda Macaristan’daki en büyük işverenler ve en önemli ekonomik oyunculardan biriyken aynı zamanda birinci sınıf tüzel kişi statüsünü de koruyor.

Fabrika, Temmuz 2006’da ilk temelin atılmasından bu yana yıllar içinde sürekli olarak genişletildi ve güncellendi. Şu anda günlük lastik üretim kapasitesi 55 binin üzerinde olan ve yıllık kapasitesi 19 milyon lastiğe varan fabrika binek araçlar, SUV’lar, minibüsler ve hafif kamyonlar için yaklaşık 900 çeşit ebat ve model sunmakta. Başlangıç aşamasından bu yana kapasite halihazırda 3,5 katına çıkarılmışken, Audi, BMW, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, MINI, Opel, Peugeot, Porsche, Seat, Skoda ve VW gibi çeşitli otomobil markaları için orijinal ekipman tedariği tarafından kanıtlanan mükemmel üretim kalitesi de korundu.

Geçen 10 yıl içinde şirket, Avrupa’daki kamyon ve otobüs lastiği segmentindeki konumunu da güçlendirdi. Mercedes-Benz ve MAN, 2014’te orijinal lastik tedarikçileri olarak Hankook’u seçerken onları 2016’da Scania izledi. Şirket, 2013’ten bu yana aynı zamanda Avrupa’nın en büyük treyler üreticisi olan Schmitz Cargobull’a da orijinal ekipman lastik sağlamaktadır. Şu anda Avrupa kamyon lastiği pazarına çoğunlukla Kore fabrikalarından tedarik sağlayan Hankook, yıllar içinde yüksek ve tutarlı bir talep artışı görüldükten sonra Macaristan fabrikasında Avrupa merkezli bir kamyon ve otobüs lastik üretim tesisi kurma kararı aldı. İnşaatın Haziran 2018’de, yeni birimin üretime ise Haziran 2020 civarında başlaması bekleniyor.

Hankook Lastikleri Avrupa Başkanı Han-Jun Kim, “Hankook, önde gelen çok sayıda araç üreticisinin stratejik ortağı olarak otomobil ve SUV segmentinde olduğu gibi, birkaç yıldan bu yana kamyon ve otobüs segmentinde de birinci sınıf teknolojisi ve üstün kaliteli lastikleriyle dünya çapında tanınır hale geldi,” dedi ve şöyle devam etti: “Durum böyleyken, Avrupa pazarında kamyon ve otobüs lastiklerimiz için mevcut olan talepte keskin bir artış gözlemledik ve yeni Macaristan kamyon ve otobüs lastiği birimimizin de yardımıyla müşterilerimizin artan taleplerini yakın zamanda karşılayabilmeyi umuyoruz.”

 
Bakan Özlü'den Otomotivcilere Çağrı
 
Benzine Bu Gece Zam Geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filo Kiralamada Motosikletlerde Tercih Ediliyor
Filo kiralama sektörüne son yıllarda motosikletlerde katıldı. Şirketler ...
Temsa'ya Altın Madalya
TEMSA, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) tarafından verilen 2017 İhracat, ...
TOKKDER'in Yönetimi Belli Oldu
Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER) 19. Olağan Genel Kurul ...
 
18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun!
18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ KUTLU OLSUN!
Hakedişleri Yüzde Yüz Arttı
İstanbul’da her gün milyonlarca yolca taşıyan ve son bir yıldır İstanbul ...
"80 Bin Adetlik Araç Filosuna Ulaştı"
Otokoç Otomotiv ve Avis Budget Group, Yunanistan’ın en büyük araç kiralama ...
 
Renault Trucks, Ege'yi Geziyor
Renault Trucks ve Özmutlubaş Otomotiv’in düzenlediği özel etkinliklerle ...
Trabzon Havalanı'nda Alarm
Trabzon Havaalanı'nda ambulans uçak acil iniş istedi, alan uçuşa kapatıldı.
Otomobil Sporları Takvimi Açıklandı
2018 sezonunda ulusal statüde koşulacak olan ralli, historic rally, pist, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtrucktreylersrcnewsdikkatkamyoncufahrerkamyonum