Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 10:31

Hankook 2023 Yılının 1. Çeyreğine Ait Mali Sonuçlarını Açıkladı

Satışlar önceki yıla göre yüzde 17.5 oranında ve faaliyet kârı ise yüzde 51.5 oranında arttı. Hankook, elektrikli araç lastikleri ve yüksek performans lastikleri alanında pazardaki öncü konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Hankook 2023 Yılının 1. Çeyreğine Ait Mali Sonuçlarını Açıkladı

 

 Premium lastik üreticisi Hankook, küresel konsolide mali sonuçları esas alarak 2023'ün birinci çeyreği için 2,104.0 milyar KRW (~1,537.4 milyon EUR) satış ve 190.9 milyar KRW (~139.4 milyon EUR) faaliyet kârı açıkladı. Satış ve faaliyet karı bir önceki senenin aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 17.5 ve 51.5 oranında artış göstermiştir.

Dünya çapındaki ekonomik gerileme, rekabetin arması ve diğer etkenler gibi zorlu ekonomik koşullara rağmen katma değeri yüksek ürünlerin oranının daha yüksek olmasını ve elektrikli araç lastiklerinin istikrarlı bir şekilde satılmasını içeren birinci sınıf pazarlama stratejileri temelinde Hankook Tire satış ve faaliyet kârını artırmayı başardı. Arzın istikrarlı bir hale gelmesi sayesinde orijinal donanıma (OE) yönelik lastiklerin arzının artması ve Avrupa gibi bölgelerde dünya çapındaki yedek lastik satışlarının artması, bu başarıya destek oldu.

Hankook, elektrikli araçlar henüz hızlı bir şekilde yayılmadan önce bunlara özel olarak geliştirdiği teknolojiler ve stratejilerle bu alanda öncü çalışmalar yürüterek elektrikli araç küresel pazarında hızlı bir büyüme kaydetti. Şirket, 2021'de yüzde 5 ve 2022'de yüzde 11 olarak kaydedilen binek otomobil ve hafif ticari OE lastikleri için toplam arz içinde elektrikli araç lastikleri hedef oranını bu yıl yaklaşık yüzde 20'ye yükselterek pazara liderlik ediyor.

Aralarında yeni kurulan Çinli elektrikli araç şirketi Leapmotor tarafından üretilen "C11" elektrikli SUV modeli, elektrikli Volkswagen ID. Buzz ve Toyota'nın ilk tam elektrikli SUV modeli olan "bZ4X" de bulunan yeni elektrikli modellerin orijinal donanımında kullanılan premium lastikler sayesinde Hankook 2023'ün ilk çeyreğinde sürekli bir ilerleme kaydetti.

Ayrıca çok yüksek katma değere sahip olan 18 inç ve üzeri binek araç lastiklerinin satışı yüzde 43.5'e ulaşarak önceki yıla göre yüzde 4.5 puanlık bir artış gösterdi. Bölgelere göre incelendiğinde Kore'de yüzde 4.6 puan (yüzde 53.9), Avrupa'da yüzde 4.0 puan (yüzde 31.9), Kuzey Amerika'da yüzde 6.6 puan (yüzde 54.2) ve Çin'de yüzde 7.2 puanlık (yüzde 56.3) bir artışla tüm küresel bölgelerde sürekli bir büyüme görülüyor.

Hankook, 2023 yılı için elektrikli araç lastikleri ve yüksek performans lastikleri pazarlarındaki öncü konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket, bu sezondan itibaren ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın tek yetkili teknoloji ortağı ve lastik tedarikçisi. Hankook ayrıca Lamborghini Super Trofeo'nun tek yetkili lastik tedarikçisi. Bu değerli ortaklıklarla Hankook küresel çapta faaliyet gösteren premium marka konumunu güçlendirecek, araştırma ve geliştirme çalışmalarını daha iyi hale getirmek için veri toplamaya devam edecek.

Hankook, önceki yıla göre satışları yüzde 5'in üzerinde bir oranda artırmayı ve 18 inç ve üzeri binek otomobil lastiklerinin satışlardaki payının yüzde 45 olmasını hedefliyor. Şirket, en önemli pazarlardaki satışları artırmaya, birinci sınıf otomobil üreticileriyle yaptığı ortaklıkları güçlendirmeye ve elektrikli araç lastikleri alanındaki öncü konumunu korumaya odaklanacak.

­

­

­

­

­

­

 
MAN’ın Aslanları Öngörülü Yeni Teknolojileri İle Hep İleride!
 
BM: Karadeniz Tahıl Girişimi'nde Hassas Bir Noktadayız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Goodyear 125. Yılında Motor Sporları Başarılarını Kutluyor
Formula 1 Grand Prix’lerinde diğer tüm lastik üreticilerinden daha fazla ...
Michelin Türkiye "Türkiye’nin En İyi İşverenleri" Listesinde
Dünyanın önde gelen mobilite şirketlerinden biri olan Michelin’in Türkiye ...
Goodwood Hız Festivali'nin Lastik Partneri Pırellı Oldu
Goodwood Estate bugün yayınladığı bir açıklamayla bu yıl 13-16 Temmuz ...
 
Yeni Nesil Continental Lastikleri Elektrikli Araçlar İçin Uygun
Continental, dünyanın en başarılı 10 elektrikli araç üreticisinden 9’una ...
Pro Time: Yolda Kalanların Her Koşulda Yanında
Prometeon’un filolar için sunduğu yol yardım servisi Pro Time, bireysel ...
Pirelli Onlıne Satışı Daha Hızlı, Kolay Ve Sürdürülebilir Hale Getirmek İçin B2B E-Ticaret Platformunu Yeniledi
Pirelli’nin 10 yıl önce lanse edilen B2B lastik satış platformu TyreClub+ ...
 
Michelin 2050 Yılına Kadar Lastiklerini Yüzde Yüz Sürdürülebilir Malzemelerden Üretecek!
Mobilite alanında öncü şirketlerden biri olan Michelin, 2050 yılına kadar ...
Kış Lastiklerini Çıkartın, Euromaster Master Otel Sizin İçin Saklasın!
Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti ...
Maxion İnci Jant Grubu, Maxion Takım Ödülleri’nde Toplam 10 Ödülün Sahibi Oldu
Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu, Maxion ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncuKamyonsrcbusşoförlkwtrucksondakikafahrer