Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Haziran 2022 Çarşamba - 12:00

Goodyear, Kurumsal Sorumluluğa Bağlılığını 2021 Raporunda Da Ortaya Koyuyor

The Goodyear Tire & Rubber Company, 2021 yılı kurumsal sorumluluk performansını yayınladı. Raporda, şirketin kısa ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedeflerine yönelik kaydettiği ilerlemeye yer verilirken, şirketin etik ve sürdürülebilir süreç, malzeme ve programlara olan bağlılığının altı çizildi.

Goodyear, Kurumsal Sorumluluğa Bağlılığını 2021 Raporunda Da Ortaya Koyuyor

Yönetim Kurulu Başkanı, CEO ve Şirket Başkanı Ricard J. Kramer, raporla ilgili şunları söyledi: "2021 raporumuz bize, sürdürülebilirlik yolunda kaydettiğimiz ilerlemeyi değerlendirme fırsatı verirken, aynı zamanda ileriye dönük değerlendirmeler yapmamıza da olanak tanıyor. Sürdürülebilirlik, iş stratejimizin ana bileşeni ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Dünya genelinde 70.000'den fazla Goodyear iş ortağından oluşan ekibimiz, malzemelerin sorumlu bir şekilde yönetilmesinin sağladığı yüksek kaliteli ürünler ve gelişmiş mobilite çözümleri sunmaya devam edecek. Müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olmak ve dünya genelinde bugün ve gelecekte hareketliliği sağlamak için çalışıyoruz."

The Goodyear Tire & Rubber Company 2021 raporu, Goodyear Better Future kurumsal sorumluluk çerçevesinin dört temel ilkesi olan; Sürdürülebilir Tedarik, Sorumlu Operasyonlar, Gelişmiş Mobilite ve Örnek Şirket Kültürü başlıkları üzerine oluşturuldu. 

Sürdürülebilir Tedarik: Goodyear'ın bilim insanları ve mühendisleri, %70 sürdürülebilir malzemeden üretilmiş örnek bir lastik geliştirdi. Bu gelişme, şirketin 2030 yılına kadar %100 sürdürülebilir malzemelerden üretilmiş bir lastik üretme hedefine doğru önemli bir ilerleme niteliğinde. Örnek lastik, metan, karbondioksit ve bitkisel yağdan üretilmiş üç farklı karbon siyahı, soya yağı, pirinç çeltiği külü silisyumu ile plastik şişeler ve diğer plastik atıklardan geri dönüşüm yoluyla elde edilmiş polyesterin aralarında bulunduğu 13 bileşenden oluşuyor.

Sorumlu Operasyonlar: 2050 yılına kadar sera gazı emisyonlarını sıfırlama gibi iddialı bir uzun vadeli iklim hedefi açıklayan Goodyear, çevresel etkisini azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdürdü. Şirket, 2010 yılına kıyasla 2021'de sera gazı emisyonu yoğunluğunda %24, enerji yoğunluğunda ise %18 düşüş elde etti. Goodyear, küresel su tüketimini de 2020 yılına göre %17 azalttı. 

Gelişmiş Mobilite: Goodyear 2021 yılında yakıt verimliliğini artırmaya devam ederek, 2005 değerlerine kıyasla küresel tüketici lastiği portföyü içerisinde yuvarlanma direncini %32, lastik ağırlığında %8,8 azaltmayı başardı. 

Örnek Şirket Kültürü: 2021 yılında Goodyear'ın Çalışan Kaynak Gruplarına (ERG) üye olan iş ortağı sayısı artarken, yeni bir ERG'nin de katılımıyla Goodyear'ın toplam ERG sayısı sekize çıktı. Dünya genelinde 3.300'den fazla iş ortağı Goodyear ERG üyesi oldu.

Goodyear’ın Adapazarı ve İzmit fabrikaları da 2021 yılında kurumun verimlilik ve sürdürülebilirlik konusunda öne çıkan çalışmalarının gerçekleştirildiği fabrikalardan oldular. 

Goodyear’ın, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerji tedarik etme planı kapsamında Avrupa ve Türkiye'deki tesislerde %100 yenilenebilir enerji sistemine geçilmesiyle şirketin karbon ayak izi 260.000 MT'ye kadar azalacak.

 

  • Adapazarı fabrikasındaki karıştırma alanında bulunan yağ sıcaklık kontrol sisteminin otomasyonu, makine duruş süresinin azalmasına, pompa motorunun verimliliğinin %68'e kadar artmasına olanak tanıdı. 

 

  • İzmit fabrikasındaki HVAC sistemine sekiz adet değişken hızlı sürücünün eklenmesi, havalandırma sisteminin fabrika iç sıcaklığına göre ayarlanmasını sağladı ve yıllık 652 MWh enerji tasarrufu gerçekleştirildi. Yine aynı fabrika içinde kurulan ters ozmoz arıtma sistemi sayesinde bugüne kadar 6,6 milyon galondan fazla su tasarrufu sağlandı.

 

  • Goodyear Türkiye yapılan çalışmaların yanı sıra çok özel bir projeye de imza attı. Adapazarı fabrikasındaki çalışanlar, fabrika genelinde “sıfır depolama” politikası uygulayarak sürdürülebilir atık yönetimi taahhüdünde bulundular. Fabrikanın etrafındaki çöp kutuları, atıkların çöplüklerde birikmesi yerine geri dönüştürülmesine ve yeniden kullanıma katkı sağlamak için belirli atık türleri için etiketlendi. Adapazarı tesisi bu çalışma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan “Sıfır Atık Sertifikası” almaya hak kazandı.

Şirketin Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Baş Yöneticisi Ellis A. Jones, konu hakkında şunları söyledi: "2021'de birçok başarı elde ettik ve yolculuğumuz boyunca kaydettiğimiz ilerleme heyecan verici. Burada dünya genelindeki tüm iş ortaklarımızın katkıda bulunduğu bir ekip çalışması söz konusu. Şirketin güçlü temelleri sayesinde yeni fırsatlar yakalamaya ve zorlukların üstesinden gelmeye devam edeceğiz." 

2021 Goodyear Kurumsal Sorumluluk Raporuna Goodyear Kurumsal Sorumluluk web sitesi üzerinden erişebilirsiniz. 

Goodyear'ın 2021 raporu, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları: Temel seçeneğine uygun olarak hazırlanmıştır.

 
Takoindir ve Tacholiz Kurucusu Caner Sayan; "Amacımız; Adil Denetim Ve Adil Rekabet Ortamının Sağlanması"
 
MAN, Nürnberg'de Batarya Fabrikası Kuruyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnci Holding, 3 Şirketiyle Türkiye'nin İlk 250 İhracatçısı Arasında
Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding, Türkiye İhracatçılar Meclisi ...
Pirelli Elect Kış Lastikleri Ailesi Premium ve Prestij Pazarının Yüzde 65’ten Fazlası İçin Sunuluyor
Elektrikli otomobiller ve şarj edilebilir araçlar için geliştirilen teknoloji ...
Continental’den En Uzun Günde En Uzun Ömürlü Lastik İçin Öneriler!
Lastiğin ömrünü belirleyen faktörlerin başında sürüş tarzı, yük, hız, ...
 
Prometeon R02 Pro Trailer Plus Karayolu Taşımacılığında Üst Düzey Performans Sunuyor
Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon, ...
Hankook Ventus iON S: Elektrikli Araçlar İçin Üretilen, Küresel Lastik Ailesinin En Yeni Yaz Lastiği
• Her şarj başına daha fazla menzil ve daha sessiz bir sürüş. • Özenle ...
Goodyear, Motorsporlarının En Prestiji Dayanıklılık Yarışı Le Mans 24 Saat İçin Gün Sayıyor
• LMP2 kategorisinin lastik tedarikçisi Goodyear, Le Mans 24 Saat Yarışı’nın ...
 
GOODYEAR, Taşımacılık Sektörü İçin Lastikte Kaplama Uygulamasına Dikkat Çekiyor
Goodyear, daha sürdürülebilir ve daha verimli bir geleceğin desteklenmesi ...
Pirelli ‘Tire Cologne 2022’ Fuarında Yeni Mobilite Teknolojilerini Sergiliyor
Pirelli’nin uluslararası lastik sektörünün önde gelen etkinliği olan Tire ...
Petlas’tan Lastiklerinizin Ömrünü Uzatacak Öneriler
Mevsimine uygun lastik seçimi kadar bakımı da önemli. Alınacak basit önlemlerle ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrc haberler şoförkamyonumtürkiyesondakikadikkattreyler