Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Ağustos 2016 Salı - 13:53

Goodyear Geleceği Araştırıyor

Goodyear ve London School of Economics (LSE) tarafından ortaklaşa yürütülen araştırma projesi, gelecekte otonom araçlarla aynı yolu paylaşacak olan sürücülerin eğilimlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Goodyear Geleceği Araştırıyor

Goodyear’dan otonom araçlarla ilgili önemli araştırma!
 
Goodyear ve London School of Economics (LSE) tarafından ortaklaşa yürütülen araştırma projesi, gelecekte otonom araçlarla aynı yolu paylaşacak olan sürücülerin eğilimlerini ortaya çıkarmayı hedefliyor.
 
Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear ve London School of Economics and Political Science (LSE) gelecekte otonom araçlarla aynı yolu paylaşacak olan sürücülerin eğilimlerini ölçmek amacıyla Avrupa çapında bir araştırma başlatıyor. Geleceğin akıllı, güvenli ve sürdürülebilir mobilitesi üzerine çalışmalar yürüten Goodyear ThinkGoodMobility platformunun bir parçası olan bu araştırma, anket ve odak grupları aracılığıyla Avrupa’nın 11 ülkesindeki sürücülerin görüşlerini ortaya koymayı hedefliyor.
 
Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Olivier Rousseau konuyla ilgili olarak; “Otonom araçlar trafik kurallarına uyacak bir şekilde tasarlanıyor. Ancak sürücülerin bu bilgisayar sürücülerle nasıl bir ilişki içinde olacağı şimdilik bilinmiyor. LSE ile ortaklaşa yürüttüğümüz araştırma, otonom araçlar ve sürücü destekli teknolojiler yaygınlaştıkça bu sürüş ortamının nasıl bir değişime uğrayacağını ortaya koymayı hedefliyor” diye konuştu.

 
IHS Automotive Araştırmacıları ise 2035 yılında dünya çapında yaklaşık 21 milyon otonom aracın satılacağını öngörüyor. 2015 yılında Goodyear ve LSE tarafından 15 Avrupa ülkesinde yapılan araştırmaya katılanların %88’i trafikteki sürücülerin, yayalar, motosikletliler ve yolda bulunan diğer araçlarla ilişkilerini düzenleyen “yazılı olmayan” kurallar bulunduğunu ifade etti.

LSE bünyesinde araştırmayı yürüten ekibin lideri Dr. Chris Tennant; “Bu yılki araştırmanın en önemli sorusu, yazılı olmayan kuralların ve sürücü davranışlarının otonom araçlara ne gibi bir etkisi olacağı ve otonom araçların sürücülerin günlük sürüş koşullarındaki davranışlarına karşı ne şekilde geliştirilmesi gerektiğiydi” şeklinde konuştu.
 
Odak gruplarla yapılan ilk görüşmelere katılan sürücüler, otonom araçların trafiğin sosyal yapısına uyum sağlama esnekliğine sahip olup olmadığına, sürücülerin otonom araçların trafik kurallarına sıkı sıkıya bağlı olmasının avantajlarından yararlanıp yararlanamayacağına veya sürücülerin davranışlarını ve güvenlik kurallarına uygun davranmalarını teşvik edip etmeyeceğine dair sorular sordular. Tennant: “Odak gruplarda yer alan sürücülerin sordukları sorular, sürücülerin davranışlarının trafikte otonom araçlarla bir arada yer almaya başladıklarında gelişeceği yönünde ipuçları taşıyor. İnanıyoruz ki bu araştırma otonom araçların trafikteki sosyal alana ne şekilde entegre edilebileceğine dair değerli sonuçlar ortaya çıkaracak” dedi.

Goodyear, LSE ile birlikte yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını 2016 yılının Ekim ayında açıklamayı planlıyor.
 
ThinkGoodMobility Hakkında

ThinkGoodMobility Goodyear tarafından akıllı, güvenli ve sürdürülebilir mobilite çalışmaları için hazırlanan bir içerik ve bilgi platformudur.
ThinkGoodMobility yayınları:
 

Daha fazla bilgi: LSE Hakkında

The London School of Economics and Political Science (LSE) dünyanın önde gelen sosyal bilimler üniversitelerinden biridir. LSE uluslar arası öğrenci profili ve küresel vizyonuyla alanında uzman bir üniversitedir. Araştırma ve eğitim yelpazesi iktisat, siyaset ve hukuktan sosyoloji, antropoloji, muhasebe ve finansa kadar birçok dalı kapsamaktadır. 1895 yılında kurulan üniversite akademik mükemmeliyet konusunda olağanüstü bir üne sahiptir. Nobel Ödülü kazanan 16 araştırmacı LSE eğitim kadrosunda ya da mezunları arasında bulunmaktadır. Kozmopolit bir öğrenci yapısına sahip üniversitenin 140’dan fazla ülkeden 9,500’den fazla öğrencisi bulunmaktadır. LSE,%46’sı Birleşik Krallık dışından gelen 3,000’den fazla kişinin bulunduğu bir kadroya sahiptir. 

 
Dev Proje
 
TEMSA'dan 7 Prestij SX
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev Proje
OSRAM, teknoloji dünyasında yankı uyandıran bir IT projesini hayata geçirdi!
Karşılıksız Çeke Para Cezası
Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Kanunu'na göre karşılıksız çek veren ...
Otokoç, 100 Milyon TL...
Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç ...
 
Clonera'da Veri Kaybı Yok!
Clonera, lojistik ve ulaştırma sektörlerindeki markalara önerdiği felaket ...
Büyük Avantaj Kampanyası
Yurtiçi Kargo, 30 Eylül 2016 tarihine kadar geçerli olacak “Büyük Avantaj ...
İSO İkinci 500'ü Açıkladı
İSO ikinci 500'ü açıkladı. 2015 yılı sonuçlarına göre ilk sırayıı, 223 ...
 
Mercedes-Benz Okul Servisleri
Mercedes-Benz Sprinter Okul Servisleri özel güvenlik donanımları ve “yıldız“ ...
3. Köprünün Geçiş Ücretleri
3. Köprünün geçiş ücretleri belli oldu. Ağustos sonu hizmete geçecek olan ...
Michelin Yakıttan Tasarruf Sağlıyor
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, AB lastik etiketleme ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler sondakikatreylersrckamyonumtürkiyelkwşoförKamyon