Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
24 Eylül 2018 Pazartesi - 10:31

Gençlerin Tasarladığı Alternatif Yakıtlı Araçlar Shell Eco-Marathon’da Yarıştı

Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında Çukurova Üniversitesi’nin Electromobile takımı elektrikli bataryalı araçlar kategorisinde, 1 TL’lik yakıtla 320 kilometrelik mesafe kat etti.  Geleceğin mühendislerinin en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek için yarıştığı Shell Eco-marathon Türkiye’ye 5 ülkeden 23 takım ve 350 öğrenci katıldı.

Gençlerin Tasarladığı Alternatif Yakıtlı Araçlar Shell Eco-Marathon’da Yarıştı

Mühendislik, tasarım, inovasyon alanlarında gençlerin ufkunu açmak ve alternatif enerji kaynakları alanında bilgilerinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Shell Eco-marathon Türkiye, bu yıl dördüncü kez yapıldı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ortaklığıyla, 21-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşti.

Shell Eco-marathon’a bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, İspanya, İsveç ve Tunus’tan da öğrenciler katıldı. 19’u üniversite, 4’ü lise olmak üzere toplam 23 takım ve 350 öğrenci, en az enerji ile en fazla mesafeyi kat etmek için yarıştı.

Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında şehir konsepti elektrikli bataryalı araçlar kategorisinde birinciliği kazanan Çukurova Üniversitesi Electromobile takımının 1.5 Adana isimli aracı, 1 TL’lik yakıtla 320 kilometre yol gidebiliyor. Bu Adana’dan Kayseri’ye 1 TL’lik yakıt ile seyahat edilebileceği anlamına geliyor.

İsmail Gülle: “Türkiye, dünyada Shell-Eco Maratonu’nun düzenlendiği 4 ülkeden biri”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, gençleri yenilikçi fikirler üretmeye teşvik eden Shell Eco-marathon Türkiye’ye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti: “Türkiye, dünyada Shell-Eco-maraton’un düzenlendiği 4 ülkeden biri. 71 bin ihracatçının temsilcisi olarak, bu maratonda ‘işbirliği kuruluşu’ olarak yer almak bizler için gurur ve heyecan kaynağı. İnovasyon açısından çok önemli olan bu etkinliğimizi her yıl daha da büyütmeyi arzuluyoruz. Bu yıl kendi aracını tasarlayıp üreten ve yarışmaya katılan bütün gençlerimizi kutluyorum. Shell Eco-marathon tecrübesinin inovasyon alanındaki vizyonlarınızı zenginleştireceğine inanıyoruz.”

Baran Çelik: “Yarışma sektörün hedefleri ile birebir örtüşüyor”

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, yarışmaya katılan gençlere otomotiv endüstrisindeki yenilikleri aktararak destek olduklarını belirterek şöyle devam etti: “Shell Eco-marathon, gençleri enerji verimliliğine ve alternatif enerji kaynaklarına yönelik çalışmaya teşvik eden yapısıyla bizim hedeflerimizle örtüşüyor. Bu sene Shell Eco-marathon’da yarışan bütün gençlerimizi kutluyorum. Bu yarışmanın Türk otomotiv endüstrisinin gelişimine önemli katkı sunacağına inanıyoruz.”

Erdem: “Geleceğin mühendislerine kendilerini geliştirme imkanı sunuyoruz”

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, sektörün dinamiklerini değiştiren yenilikleri tüketicilerle buluştururken, gençleri de geleceğin enerji teknolojilerini tasarlamaya ve üretmeye teşvik ettiklerini belirttti: “Shell Eco-marathon Türkiye’yi, TİM ve OİB işbirliği ve birbirinden önemli kuruluşların desteği ile her yıl daha da ileriye taşıyoruz. Bugün Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, İspanya, İsveç, Yunanistan,  ve Tunus’tan katılan takımlar da dahil olmak üzere toplam 23 öğrenci takımını, 350  öğrenciyi Shell Eco-marathon Türkiye’de ağırladık. Shell Eco-marathon’da geleceğin mühendislerine kendilerini geliştirme imkanı sunuyoruz. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesinde değerli destekleri için TİM ve OİB’e, Shell’in küresel organizasyonunda görev yapan ekibimize, 3 gün boyunca bu etkinlikte gönüllü olarak görev alan Shell Türkiye çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Shell Eco-marathon Türkiye 2018 yarışmasının kazanan takımları

Shell Eco-marathon Türkiye’de yarışan takımlara 5'i pist içi ve 3'ü pist dışı olmak üzere 8 farklı kategoride ödüller verildi. Kazanan takımlar kupalarını Shell&Turcas CEO’su Felix Faber ve TİM Yönetim Kurulu Kutlu Karavelioğlu’nun elinden aldı.

Prototip Konseptli Araç Kategorisi:

Prototip araçlar kategorisinde hidrojenle çalışan araçlar içerisinde en az enerjiyi harcayarak bitiş çizgisini görmeyi başaran takım, Eskişehir Üniversitesi oldu. Eskişehir Üniversitesi, Hidroana takımı, 310 km/m3 sonucuyla birincilik kazandı. Elektrikli batarya ile çalışan araçlarıyla Yunanistan’ın West Attica Üniversitesi Poseidon takımı, 470 km /kWh’lik sonuçla kategorisinin birincisi olurken, prototip araçlar kategorisinin “içten yanmalı” kategorisinde ise, İspanya’nın Valencia Üniversitesi UPV Campus de Alcoy – Instituto de Diseno Y Fabricacion takımı, 763 km/lt sonucuyla prototip kategorisinin kazananı oldu.  

Şehir Konseptli Araç Kategorisi:

Şehir konsepti kategorisinde, elektrikle çalışan araçlar arasında Çukurova Üniversitesi Electromobile takımı 161 km/kWh’lik sonuçla birincilik kazandı. Uludağ Üniversitesi UMAKİT takımı ise hidrojenle çalışan araçlarının elde ettiği 82 km/m3’lük sonuçla kategorisinin birincisi oldu.

Pist dışı ödülleri kategorisi

Yarışmada pist dışı ödüllerde; “En İyi Tasarım” ödülü Karadeniz Teknik Üniversitesi Enerji Teknolojileri Topluluğu Takımı’na verilirken, “Teknik İnovasyon Ödülü” Uludağ Üniversitesi UMAKİT, “Ekip Ruhu Ödülü” Yozgat Bozok Üniversitesi 3M Elektro ve “Güvenlik Ödülü” de Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 Project takımlarının oldu.

Türk takımı Avrupa’da birincilik kazandı

Her yıl yaklaşık 30 ülkeden yüzlerce takımın yarıştığı Shell Eco-marathon Avrupa’ya Türkiye 13 yıldır katılıyor. Temmuz 2018’de Londra’da yapılan Shell Eco-marathon Avrupa yarışmasında Türk öğrencilerin geliştirdikleri tasarımlar gerek verimlilik gerekse teknik açıdan “en iyiler” arasında yer aldı. Uludağ Üniversitesi adına yarışmaya katılan UMAKİT öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği “Barbaros” isimli araç, “şehir konseptli hidrojen enerjisi ile çalışan araç” kategorisinde Avrupa birinciliği elde etti.

UMAKİT Takımı Kaptanı Alperen Kaya, Shell Eco- marathon yarışmasının, öğrencilere tasarım ve inovasyon alanında gelişim sağlamaları açısından önemli katkı sağladığını belirtti: "Dünyanın sayılı üniversitelerinin katıldığı Shell Eco-marathon yarışmasında, ülkemize ve üniversitemize şampiyonluk yaşattığımız için çok mutluyuz. Her bir ekip üyesi arkadaşımın özverili çalışmalarının ve fedakârlığının karşılığını yarışta birinci gelerek aldık. Üniversitemiz, Shell, TİM, OİB ve sponsorlarımız en büyük destekçilerimiz oldu.”

Ziyaretçiler için birbirinden renkli inovasyon atölyelerinde eğlendi

Shell Eco-marathon Türkiye etkinlik kapsamında gençlerin ürettiği enerji tasarruflu araçlar en az enerjiyi harcayarak bitiş çizgisini görmek üzere yarışırken, İnovasyon Festivali alanında çocuklar ve gençler için yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri teknoloji ve inovasyon odaklı, eğlenceli tasarım aktiviteleri düzenlendi.

Festivalde Doğan Kabak, Saffet Üçüncü ve Cem Arslan, ziyaretçilerle buluşup sohbet etti. Ayrıca ziyaretçiler Linde, Redbull, Shell Helix, deli2go, Mutlu Akü Slot Car, Game On, Motorsport.com, Userspot, Borusan, Else Enerji, Maker Çocuk’un yarışma alanında kurdukları stantlarda ücretsiz kodlama eğitimi, robotik kodlama, 3D printer uygulama ve sanal gerçeklik oyunlarını deneyimleme şansı buldu. Shell Eco-Marathon Türkiye’ye katılarak, öğrencileri destekleyecekler. Shell Eco-marathon Türkiye’ye destek veren şirketlere de ödül töreni sırasında plaketleri verildi. Shell Eco-marathon Türkiye 2018 yarışları birincilerin ödüllendirildiği törenin ardından gençlerin yakından takip ettiği bir isim olan Jabbar’ın konseri ile sona erdi.

 

 
Ferdinand Habsburg: The Hankook Race Tyre is İdeal For Our Series
 
Wide Range of Applications for Temperature-Sensitive Goods
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tırsan Ödülü Arka Arkaya Kazanan Dünyadaki 3 Treyler Üreticisinden Biri Oldu
Türkiye’nin 41 yıldır aralıksız lider treyler üreticisi Tırsan, dünyanın ...
Uludağ Üniversitesi Öğrencileri ‘Barbaros’ İsimli Araçlarıyla Avrupa Birincisi
Türkiye İhracatçılar Meclisi, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları ...
Nissan Navara Dark Sky Concept Hannover'de Tanıtıldı
Nissan, Hannover Motor Show’da Nissan Navara Dark Sky Concept mobil gözlem ...
 
TOBB’dan KOBİ’lerin Yurt Dışı Pazarlara Açılması İçin Önemli İşbirliği
Türk özel sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ...
25.Kez Düzenlenen Automechanika Frankfurt Rekor Katılımcı ve Ziyaretçiyle Sona Erdi
Otomotiv endüstrisi sektöründe dünyanın en büyük ticari fuarı Automechanika ...
IVECO'dan Dizelsiz Stant
IVECO, Düşük Emisyon Standıyla IAA 2018'de tarih yazıyor - Sadece Elektrikli, ...
 
Yurtdışına e-Ticaret Yapacak Modacıları Milyon Dolarlık Teşvikler Bekliyor
Lojistik hizmetleriyle global e-ticaretin büyümesine katkı sağlayan DHL, ...
Kiralama Fiyatları Artacak
Artan maliyetler ve gerileyen satışlar nedeniyle zorlu günler geçiren ...
OKT Trailer Yeni Marka Konumlandırmasıyla IAA 2018’de
Üst yapı ve treyler sektörünün öncü firmalarından OKT Trailer, ve 12 Ekim’de ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
şoför
haberler
kamyoncu
bus
türkiye
news
sondakika
lkw
fahrer