Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mart 2024 Pazartesi - 14:49

Gelecek Hayalin Varsa Ford Otosan Yanında

Kurulduğu günden beri tüm faaliyetlerini toplumsal fayda odağında gerçekleştiren Ford Otosan, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarında öncelikli alan olarak belirlediği teknoloji ve inovasyonda kadınların güçlenmesi için özel olarak tasarladığı toplumsal yatırım projesi ‘Gelecek Hayalim’i hayata geçirdi.

Gelecek Hayalin Varsa Ford Otosan Yanında

Gelecek Hayalim projesi, teknoloji istihdamında koşulsuz fırsat eşitliği yaratılmasını, daha çok kadının teknoloji ve inovasyon alanında meslek edinmesini amaçlıyor. Bu alanlarda eğitim gören, faaliyet gösteren, kendini geliştirmek veya çalışmak isteyen kadınların güçlenmesine destek olmayı hedefliyor.

‘Gelecek Şimdi’ vizyonu doğrultusunda belirlediği uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini kararlılıkla hayata geçiren Ford Otosan, toplumsal fayda yaratmayı tüm faaliyetlerinde önceliklendiriyor. Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda açıkladığı toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında en öncelikli odak konusunu ‘Teknoloji ve İnovasyon Alanında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ olarak belirleyen Ford Otosan, bu alanlarda kadınların güçlenmesine destek olmak üzere Vehbi Koç Vakfı’nın katkılarıyla ‘Gelecek Hayalim’ projesini başlattı.

Kadınların teknoloji ve inovasyon alanında aktif rol alması destekleniyor

‘Gelecek Hayalim’; STEM alanında eğitim gören veya bu alanda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencilerini, yeni mezunları, eğitim gördükleri ya da çalıştıkları alanlardan bağımsız olarak bu alana katılmak isteyen kadınları, çeşitli nedenlerle istihdama ara vermiş ve iş hayatına tekrar bu alanda girmek isteyen kadınları odak alıyor. Eğitim, mentorluk ve istihdama destek gibi çalışmalarla kadınları teknoloji ve inovasyon alanlarına dahil etmeyi ve bu alanlarda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Burçak Türkeri: "Teknoloji ve inovasyon gibi iki kritik alanda eşit temsiliyetin yokluğu geleceğin eksik kurgulanması anlamına geliyor. Cinsiyet ve fırsat eşitliği sağlanmadan kadınların iş hayatında potansiyelinden tam olarak yararlanmak mümkün değil."

Ford Otosan Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçak Türkeri, sadece otomotivin değil toplumun geleceği için daha fazla eşitliğin, herkes için fayda yaratmak anlamına geldiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Cinsiyet ve fırsat eşitliğinin olmadığı bir ortamda, kadınların potansiyelinden tam olarak yararlanmak mümkün değil. Kadının iş hayatına katılımını artırmak için onların eğitime, bilgiye erişimini ve dijitale adaptasyonunu desteklemek gerekiyor. Dijital dönüşümü iş yapış şeklimizin odağına yerleştirdiğimiz böylesi bir dönemde teknoloji ve inovasyon gibi iki kritik alanda eşit temsiliyetin yokluğu geleceğin eksik kurgulanması anlamına geliyor. Dolayısıyla sektörün geleceği için dijital yetkinliklerin herkes için geliştirilmesine odaklanmak büyük önem taşıyor. 

Herkesin hayalini hayata geçirmek için eşit fırsatlara erişimi olması çok önemli; ‘Gelecek Hayalim’ projemizle ülkemizde cinsiyet eşitliği sağlanması çabalarına katkıda bulunmayı, farkındalığı artırmayı, kalıp yargıları değiştirmeyi, eşitlik bilinci oluşturmayı, gençleri ayrımcılıkla mücadele edebilecek becerilerle donatmayı, iş yaşamına katılımı ve kalıcılığı artırmayı hedefliyoruz.” 

Eğitim ve mentorluk desteği verilecek; staj imkânı sağlanacak

Ford Otosan, ‘Gelecek Hayalim’ projesini kurgulamadan önce stratejik ve odaklı araştırmalar gerçekleştirdi. Hedef kitlenin ihtiyaçlarını doğru tespit edip onların ihtiyaçlarına yönelik programlar geliştirmek için odak grupları, 1-1 görüşmeler gibi yöntemler hayata geçirildi. Bu kapsamlı araştırmaların sonuçlarına dayanarak belirlenen gelişim alanlarını desteklemek amacıyla, projede Vehbi Koç Vakfı, Sürdürülebilir Kalkınma için Yenilikçi Çözümler Derneği, Gelecek Daha Net Gençlik Platformu, KAGİDER, Kodluyoruz Derneği, Microfon, Sisterslab, Upschool ve Wtech gibi bu alanda önemli paydaşlarla iş birliği yapıldı.

Mesleki teknik eğitim programlarından kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede alınacak aksiyonlar, bu stratejik iş birlikleri sayesinde hayata geçirilecek. Bu doğrultuda; teknik eğitimler, çevrim içi mentorluk desteği ve İngilizce destek programı hayata geçirilmesi planlanıyor.

‘Gelecek Hayalim’ projesi, STEM alanında çalışan ve gönüllü katkı sunan yaklaşık 1000 kadın mentorun desteğini alacak ve her kadını ilgilendiği STEM alanından bir mentorla eşleştirecek. Mentorlar, mentileriyle buluşmalarına başlamadan önce kapsamlı bir eğitime katılacaklar ve süreç boyunca düzenli süpervizyonlarla desteklenecekler.

 “Gelecek Hayalim” projesi, mentorluk faaliyetlerinin ardından kişisel ve mesleki gelişim eğitimleri ile devam edecek. Düzenli mentorluk desteği alacak kadınlar; kişisel güçlenme, liderlik, mesleğe hazırlık gibi konularda kapsamlı programlara katılacaklar ve kariyer hedefleriyle ilişkili teknoloji eğitimlerine devam edecekler. Ardından eğitim ve istihdam durumlarına bağlı olarak özelleştirilmiş faaliyetlere katılacaklar. Ford Otosan, buna paralel olarak toplumdaki her kadını hedefleyen farkındalık aktivitelerini de yıl boyunca eş zamanlı olarak sürdürecek.

“Gelecek Hayalim” projesine nasıl başvurulacak?

STEM alanında okuyan veya bu alanda kariyer yapmak isteyen üniversite öğrencileri, eğitim gördükleri ya da çalıştıkları alanlardan bağımsız olarak yeni mezunlar ve çeşitli nedenlerle istihdama ara vermiş ve iş hayatına tekrar bu alanda girmek isteyen kadınlar, 'Gelecek Hayalim' projesine başvurmak için 'www.gelecekhayalim.com.tr ' adresinden kayıt yapılabilecek. 

 

STEM Nedir? 

STEM, Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. STEM eğitimi, bu dört disiplinin entegre bir şekilde kullanılmasıyla ilgili bir yaklaşımı ifade ediyor. STEM alanındaki eğitim, öğrencilere gerçek dünya sorunlarını anlamaları ve çözmeleri için gerekli olan araştırma, analiz ve tasarım becerilerini kazandırmayı hedefler.

 

Ford Otosan’ın, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları hakkında:

Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne Türkiye’den giren ilk ve tek otomotiv şirketi olan ve her yıl puanını geliştiren Ford Otosan aynı zamanda Türk otomotiv üretim şirketleri arasında en yüksek kadın istihdamını sağlıyor. Ayrıca Society of Women Engineers İstanbul’a ilk destek veren ve KAGİDER’den Fırsat Eşitliği Modeli sertifikasını alan ilk otomotiv şirketi.

2022’de açıkladığı ‘Gelecek Şimdi’ vizyonu ile uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerini belirleyen Ford Otosan; şirket politikası gereği işe alımlarda saha çalışanlarında her 4 kişiden 1’ini, ofis çalışanlarında ise her 2 kişiden 1’ini kadın adaylar arasından tercih ediyor. 2030 yılında tüm yönetim pozisyonlarındaki kadın oranını %50'ye çıkarmayı hedefliyor.

Ford Otosan, “Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olma” vizyonuna ulaşmak için uzun dönem sürdürülebilirlik hedeflerinde, içinde bulunduğu topluma yönelik sosyal fayda yaratacak hedefler de ortaya koydu. Bu doğrultuda toplumsal çalışmalarda yer alacak gönüllülerin tüm çalışanlar içindeki oranını 2030’a kadar %35’e çıkarmayı hedeflediğini duyurdu.

 

 
Boltas, Değerleri Doğrultusunda Geleceğin Müşterisine Odaklanıyor
 
Petrol Ofisi Grubu ve Anadolu Isuzu'dan Önemli İş Birliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BMC, DIMDEX 2024’te Dünyanın Dört Bir Yanından Ziyaretçilerini Bekliyor
Türkiye’nin lider askeri araç üreticilerinden BMC, Katar’ın başkenti Doha’da ...
PACCAR Parts, DAF Bayisine İlk Güç Kaynağı Sistemini Kuruyor
PACCAR Parts Europe; Hollanda'nın Barendrecht şehrindeki DAF Elektrikli ...
Yol Ekipmanları Markası Bomag, Deneyimli Operatörlere En Yeni Modellerini Gösterdi!
Türkiye temsilciliği Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. tarafından yürütülen ...
 
Mercedes-Benz Türk, Türkiye A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın Başarısı için Yol Alacak
Mercedes-Benz Türk, resmi ulaşım sponsorluğunu yürüttüğü Türkiye A Milli ...
Mercedes-Benz Türk Outdoor AGV’ler ile Yeni Bir İlke Daha İmza Attı
Teknolojik çözümlerde sektörüne öncülük eden Mercedes-Benz Türk, Aksaray ...
Schmitz Cargobull ‘’Treder - 6. Ağır Vasıta Treyler’’ Zirvesinde
Schmitz Cargobull Türkiye sektör paydaşlarının ‘’Treyler üretiminin geleceği ...
 
MAN Avrupa'da Elektrikli Otobüs Pazarının Lideri Oldu
Sürdürülebilir mobiliteye yönelik yatırımlarına devam eden MAN Truck & ...
Scania ve Hödlmayr Eğitim İş birliği Gerçekleştirdi
Doğuş Otomotiv Distribütörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Scania markası, ...
Mercedes-Benz Türk, Deprem Bölgesine Destek Çalışmalarını Sürdürüyor
Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumbuskamyoncuKamyonsrctreylerdikkat haberler fahrer