Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
20 Eylül 2018 Perşembe - 18:18

Geçmiş ve Geleceğin Harmanlandığı Fransız

Yenilikçi ürün ve teknolojileriyle 120 yıllık köklü geçmişi geleceğe taşıyan Peugeot, e-Legend Concept ile yenilikçi vizyonunu gözler önüne seriyor. Heyecan uyandıran tasarımıyla arzu nesnesi ikonik bir araç görünümü sergileyen konsept araç Peugeot’nun sürüş keyfinin geleceğine bakış açısını yansıtıyor.

Geçmiş ve Geleceğin Harmanlandığı Fransız

Peugeot bir yandan yenilikçi teknoloji ve çözümlerle var olan ürün gamını yeniliyor ve modernize ederek otomobil dünyasının nabzını tutuyor, diğer yandan ise son derece yenilikçi ve radikal konsept otomobillerle geleceğe ışık tutuyor. Tıpkı Paris Otomobil Fuarı’nda örtüsü açılacak olan Peugeot e-Legend Concept gibi. Yeni konsept otomobili değerlendiren Peugeot CEO’su Jean-Philippe Imparato; “Peugeot e-Legend Concept sadece bir teknolojik manifesto niteliğini taşımıyor. Bu konsept otomobil aynı zamanda geleceğe odaklanmış ilerici ve yenilikçi bir marka olan Peugeot’nun vizyonunu gözler önüne seriyor. Peugeot için otonom ve elektrik çok önemli değerler. Sıkıcı bir tasarım asla DNA'mızın bir parçası olmayacak.” dedi.

Teknolojik devrimlerin önemli oyuncusu Peugeot, teknolojiyi sürüş keyfinin en önemli unsurlarından biri olarak görürken enerji dönüşümünde de öncü bir duruş üstleniyor. Peugeot markasının macerası yeni teknolojiler ve yeni çözümlerle devam ederken her zaman olduğu gibi heyecan uyandıran, modern ve yenilikçi çizgiler markanın geleceğine şekil veriyor. Peugeot e-Legend Concept markanın yenilikçi vizyonunun en güncel halini gözler önüne seriyor: #UNBORING THE FUTURE.

Geçmişle geleceği harmanlayan tasarım

Peugeot e-Legend Concept, geçmişten gelen mirası otomotiv dünyasındaki en ileri teknolojilerle harmanlayarak markanın DNA'sını geleceğe taşıyor. Sadece gelişmiş teknolojileri kullanmakla kalmayan Peugeot, heyecan uyandıran dinamik çizgilerle arzu nesnesi bir görünüme hayat veriyor. Dinamik ve atletik tasarımıyla dikkat çeken Peugeot e-Legend Concept, tasarım detaylarıyla efsanevi 504 Coupe modelini yeniden yorumlarken geçmişle gelecek arasında güçlü bir bağ kuruyor. Agresif detaylarla dikkat çeken burun tasarımında yatay bir mimari kullanım bulurken oluklarla hatları belirginleştirilen çıkıntılı motor kaputu kaslı bir görünümü beraberinde getiriyor. Düzgün ve pürüzsüz yüzeylerin hakim olduğu yan cephede zarif bir bombe ile belirginleştirilen şişkin çamurluklar dikkat çekiyor. Yüksek omuz çizgisi ve dar cam alanlar sportifliği ve dinamizmi güçlendiriyor. 4.650 mm uzunluğa, 1.930 mm genişliğe ve 1.370 mm yüksekliğe sahip Peugeot e-Legend Concept 2.690 mm dingil mesafesiyle yola oturan, basık ve geniş bir siluet ortaya koyuyor. Dinamik tasarım detaylarını Michelin lastikler ile çevrelenen 19 inçlik devasa jantlar tamamlıyor.

Geleceğe ışık tutan teknolojik iç mekan

Yeni nesil Peugeot modellerinin tamamında olduğu gibi Peugeot e-Legend Concept’te de kompakt boyutlu direksiyonuyla Peugeot i-Cockpit® devreye giriyor. Kaliteli malzemelerle bezenen iç mekanda yoğun teknolojinin neden olabileceği soğukluğu kırmak için yumuşak malzemelere ağırlık verilirken şekli ile vücudu sarmalayan H şeklindeki koltuklar efsanevi 504 Coupe modeline gönderme yapıyor. Kokpitin farklı noktalarına serpiştirilen 16 ekran gelişmiş teknolojiye vurgu yapıyor. Örneğin konsolun tamamını 49 inç büyüklüğünde bir ekran doldururken kapı panellerinde 29 inçlik ekranlar veya güneşliklerde 12 inçlik ekranlar kullanılıyor. Ayrıca temel araç fonksiyonlarına erişim sağlamak üzere orta konsolda 6 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran devreye giriyor.

Peugeot e-Legend Concept, yapay zeka teknolojilerinde lider olan SOUNDHOUND Inc.® işbirliği ile otonom sürüş için uygun sesli komut özelliğine sahip kişisel asistan kullanıma sunuyor. Sürücü, yalın cümlelerle sürüş modunu değiştirme veya kapıları kilitleme de dahil olmak üzere araca ait fonksiyonlara sesli komut sistemi üzerinden erişim sağlayabiliyor. 17 dil destekleyen sesli komut sistemi 2 yıl içerisinde seri üretim Peugeot modellerinde de kullanıma sunulacak.

Peugeot, ses sistemi uzmanı FOCAL ile olan işbirliğini de sürdürmeye devam ediyor. FOCAL işbirliği ile geliştirilen yeni ses sistemi benzersiz bir ses deneyimini beraberinde getiriyor. Yenilikçi çözümlerle araç içi ses deneyimini daha geliştiren FOCAL; ‘mapping’ ve ‘zoning’ olmak üzere iki yeni ses fonksiyonu daha kullanıma sunuyor. Mapping özelliğinde araç içerisindeki yolcular müzik dinlemeye devam ederken navigasyon yönlendirmeleri veya mesajlar sadece sürücüye iletiliyor. Zoning özelliği ise diğer yolcuyu rahatsız etmeden her bir yolcuya dinlemek istediği içeriği kişiselleştirme imkanı sunuyor.

Otonom sürüş ve yüzde 100 elektrikli gelecek

Zaman, günümüz dünyasının en önemli değerlerinden biri. Günümüz dünyasında bireyin kendine zaman ayırması gittikçe zorlaşıyor. Otonom sürüş bireyin kendisine zaman ayırması açısından çok önemli avantajları beraberinde getiriyor. Yol şartları ve sürücünün ruh haline bağlı olarak Peugeot e-Legend Concept, ikisi otonom ve ikisi manuel olmak üzere dört farklı sürüş modu sunuyor. Otonom sürüş modu konfor odaklı SOFT ve dinamizm odaklı SHARP olmak üzere iki farklı sürüş modu sunarken, manuel sürüş modunda ise dingin bir sürüş için LEGEND ve daha dinamik bir sürüş için BOOST sürüş modları devreye giriyor. İç mekan konfigürasyonu her bir sürüş modu için kendini uyarlıyor. Örneğin otonom sürüş modunda direksiyon konsolun altına gizlenerek 49 inç büyüklüğündeki ekranın daha rahat görünmesini sağlıyor veya sürücüyü rahat ettirmek üzere yan kolçaklar otomatik olarak harekete geçiyor. Sürücü temel fonksiyonlara sürücü koltuğuna entegre edilen merkezi konsol üzerinden ulaşabiliyor.

Yüzde 100 elektrikli bir güç ve aktarma organıyla donatılan Peugeot e-Legend Concept’te 340 kW güç ve 800 Nm tork üreten elektromotor görev yapıyor. Söz konusu elektrikli sistem 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyeden daha kısa sürede tamamlama imkanı sunarken 220 km/s maksimum hıza imkan tanıyor. Elektrikli sistem 100 kWh kapasiteli batarya tarafından besleniyor. Gelişmiş bataryalar WLTP normuna göre 600 km’ye kadar menzile imkan tanırken 500 km’lik menzil için sadece 25 dakika şarj süresi yeterli oluyor.

 

 
Volkswagen Caddy, Transporter ve Caravelle Modelleri İçin Cazip İndirimler
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Kent İçi Ulaşım Ödülü’nü Otokar'dan Aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiftay İnşaat’a 150 Adet Yeni Mercedes-Benz Araç Teslim Edildi
Mercedes-Benz Türk, uzun yıllardır işbirliği içerisinde olduğu Çiftay ...
12 Metrelik Avenue Electron Seri Üretime Hazır
TEMSA, seri üretime hazır hale getirdiği elektrikli Avenue Electron’u ...
Renault, Nissan ve Mitsubishi ve Google Ortaklığı
Renault-Nissan-Mitsubishi ve Google, Android işletim sisteminin araçlara ...
 
Kamyonların Başkaları İçin Bir Sorun Değil Yalnızca Yük Taşıma Araçları Olmasını İstiyoruz
Bosch, büyümeye devam ediyor. Şirket bu yıl, mobilite iş kolunun satışlarını ...
Elektronik Denetim Sisteminin Kapsamı Genişletildi
Trafik cezalarının kapsamında değişikliğe gidildi. Trafik kontrol ve cezalarında ...
THY’den Büyük Zam
Mayıs ayında kargo ücretlerine zam yapan Türk Hava Yolları tekrar bir ...
 
Ankara-Niğde Otoyolu 2020'de Hizmete Açılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan, toplam 330 kilometreden oluşan ...
Anadolu Isuzu, IAA Hannover Fuarı’nda 5 Yeni Modelinin Lansmanını Yaptı
Anadolu Isuzu, tüm dünyanın yakından takip ettiği IAA Hannover 2018 Ticari ...
BMC, yeni kamyon ailesi TUĞRA ile geri döndü
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, yeni kamyon ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
truck
haberler
şoför
bus
src
kamyoncu
treyler
Kamyon