Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Haziran 2007 Cuma - 00:00

Ford'dan Avrupa Atağı

Ford dan Avrupa Atağı

Ford Otosan’ın yeni hedefi, Transit'lerde kullanılmak üzere Avrupa ve Türkiye için geliştirilen Puma 15 motoru üretmek. Ford, bu yıl gerçekleştireceği 133 milyon dolarlık yeni yatırımla 2007 yılını liderlikle kapatmayı hedefliyor.

Ford Otosan, ݝnönü Fabrikası'nda Transit'lerde kullanılmak üzere Avrupa ve Türkiye pazarı için geliştirilen 15 motorunu üretecek. Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, bu yıl da pazarda lider olmayı hedeflediklerini söylerken,  Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Güçlü, Ford'un yeni yatırım planları hakkında şu açıklamalarda bulundu; "Son beş yıldır Avrupa'daki En ݝyi Ford Araç Üretim Fabrikası olan Kocaeli Fabrikası ve Dünya’daki En ݝyi Ford Aktarma Organları Fabrikası ݝnönü Fabrikası'na ek olarak, bünyemizdeki yeni gelişmelerle yine liderliğin en büyük adayıyız. 1 milyon YTL yatırımla hayata geçirilen TÜBݝTAK Marmara Araştırma Merkezi, Gebze Yerleşkesi Teknoloji Serbest Bölgesi (TEKSEB) ve Ağustos ayında devreye alınacak 200PS I5 Motor Transit en güçlü silahlarımız. Puma I5 motor, Transit araçlarında kullanılmak üzere Avrupa ve Türkiye pazarı için geliştirildi. Bu motor, Ecotorq projesinde deneyim kazanan 47 kişilik çekirdek mühendislik ekibi tarafından öngörülen süreden sekiz ay daha kısa bir zamanda tamamlandı."

Ford, 2007 Sonunda 100 Bin Satışı Yakalayacak


Ford Otosan Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yaptığı açıklamada, pazarda yaşanan daralmanın, ikinci yarı itibarıyla açılacağını, seçimlerin ardından ekonominin normal seyrine ulaşacağını öngördüklerini ifade etti. Özüner, “ݝlk çeyrek itibarıyla toplam pazarda geçen yıl 140 bin adet olan satış adedi, yüzde 27 azalarak 102 bin adet olarak gerçekleşti.Yıl sonunda, 2006'nın 668 bin adetlik satış adedinin yüzde 12 oranında azalarak, 585 bin adet olarak gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Ford Otosan için ise bu rakamlar, 2006'da 114 bin adetlik satışımızın 2007 yılı sonunda 100 bin adet olacağı ve yılı yüzde 17.1'lik pazar payıyla kapatacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu. Ford Otosan'ın bu yıl devreye aldığı ve alacağı ürünlerle, yelpazelerini daha geliştirmeyi ve herkese ulaşmayı hedeflediklerini de vurgulayan Özüner, Haziran ayında Yeni Mondeo, Temmuzda otomatik vitesli S-Max ve Galaxy, Ağustos ayında ise yeni C-Max ve 200PS I5 Motorlu Transit ile ürün ataklarının süreceğini söyledi. Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Güçlü, ciro hedefinin 5.6 milyar dolar olduğunu söyledi. ݝç pazarda yüzde 27.5 daralma olduğunun altını çizen  Güçlü, 2006'da 185 bin adet olan ihracat adetlerini, yıl sonunda yüzde 12.4 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Cironun, 2006 yılı sonunda bu defa yüzde 55'i ihracat olmak üzere toplam 4.6 milyar dolara ulaştığını aktaran Güçlü, "2007 yılı sonunda bu rakamı, yine yüzde 55 ihracat geliriyle 5.6 milyar dolara çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 
Mercedes-Benz’e Duyulan Güven Artıyor
 
Fiat Logosu Profesyonelliğe Adım Attı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsbussrckamyonumsondakikalkwtruckkamyoncu haberler