Kamyonum
LOJİSTİKTESLİMATGÜNDEM FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

1 2 3 4 5 6
Dergi
6 Nisan 2015 Pazartesi - 11:37

Fenerbahçe'yi Retarder Kurtardı

Trabzon yolunda silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe'yi retarder sistemi kurtardı.

Fenerbahçe yi Retarder Kurtardı

İstanbul dönüşü olayı tüm detayları ile Başkan Aziz Yıldırım'a anlatan Güvenlik Şefi Serdar Kılıç, "Hepimiz otobüse taş atıldığını sandık. Ama birden şoför direksiyonun üzerine kapaklandı ve gaza dayandı. Aracın hızı arttı, panik havası yaşandı. Hepimiz frene bas diye bağırdık. Hemen direksiyona atladım ve yanındaki fren sistemini devreye soktum." dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Rize'de yaşanan tatsız olayın ayrıntılarını öğrenmek için sabahı bekleyemedi ve yaşananları en iyi bilen ve belki de otobüsün şoförü ile birlikte tüm takımın hayatını kurtaran Güvenlik Şefi Serdar Kılıç'ı saat 04.00'te kulüp binasına götürdü.

Yıldırım, yöneticiler Mahmut Uslu, Erhan Türkoğlu, Deniz Tolga Aytöre ve Önder Fırat ile birlikte Kılıç'ın ağzından tüm olup biteni öğrenmek istedi. Rize-Trabzon yolunda muhtemel bir saldırı olasılığını düşünen Fenerbahçe Yönetimi'nin talimatı ile Serdar Kılıç otobüs şoförünün yanından hiç kalkmamıştı.

Başkan Yıldırım'ın, "Evladım her şeyi ayrıntısına kadar anlat" demesi üzerine Kılıç şöyle konuştu:

"Havalimanına doğru ilerlerken bir anda bir patlama sesi duyduk. Ardından bir ses daha geldi. Hepimiz otobüse taş atıldığını sandık. Ama birden şoför direksiyonun üzerine kapaklandı ve refleks icabı bir anda gaza dayandı. Aracın hızı artmaya başlayınca otobüste büyük bir panik havası yaşandı. Kilometre ibresi neredeyse sona dayanacaktı. Hepimiz dikkatli ol, frene bas diye bağırdık. Hemen direksiyona atladım ve yanındaki fren sistemini devreye sokmaya çalıştım. Şoförümüz de bu sırada kendini toparladı ve ayağını gazdan çekti. Otobüs hafif savrulsa da şoför ile birlikte kontrole aldık. Ama burnundan ciddi şekilde kan geliyordu. Araba yavaşlamaya başlayınca şoförün de gayreti ile durmayı başardık.

Önümüzdeki polis eskortu da hemen geriye döndü. Kimse bir şey anlayamamıştı. Arkamızdan bizi takip eden yöneticiler de yanımıza geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şok etkisi yaşadılar. Doktorumuz şoföre müdahale etti ama kan durmayınca polis arabası ile hemen kendisini gönderdik."


Sonuçta Fenerbahçe kafilesini otobüs şoförünün gayreti ve Güvenlik Şefi Kılıç'ın aracın yavaşlamasını sağlayan "retarder" sistemini devreye sokması kurtardı.

RETARDER NEDİR?
1950'li yıllardan bu yana ağır ticari araçlarda kullanılan basınçlı sistem, otomobillerde kullanılan disk ve kampana frenlerin, yüksek ağırlıkta yetersiz kalması nedeniyle ortaya çıktı. Model ve firmaya bağlı olarak kademeli bir kol ya da fren pedalına bağlı bir sistemle harekete geçirilen retarder, şaft ve motora bağlı parçaların arasına pompalanan bir yağ yardımıyla şaftın dönüşünü, dolayısıyla da aracı yavaşlatır. Bazı modellerde sistem, motorun egzoz çıkışının kapatılmasıyla gerçekleşen "motor freni"yle birlikte de çalışır. Retarder aracılığıyla yavaşlayan ve hızı azalan araç, böylelikle normal fren sistemiyle rahatça durdurulabilir.

 
Yeni Mitsubishi Outlander New York Motorshow’da tanıtıldı
 
Yaz lastiğine geçerken aman dikkat!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Mitsubishi Outlander New York Motorshow’da tanıtıldı
Mitsubishi Motors, güçlü, dinamik, gelişmiş yol performansını yepyeni ...
Yaz Lastiklerine Geçmenin Tam Zamanı
Pirelli, güneşin kendini göstermeye başladığı şu günlerde, performans, ...
​Doğu Anadolu’nun %73’ü Mercedes – Benz Diyor
Bu ay Doğu Anadolu Bölgesi’nin galiplerini tespit ettik. UND üyeleri ve ...
 
Isuzu D-Max Yılın Pick-Up’ı Ödülünün Sahibi
D-Max, İngiliz Vansa2z.Com sitesinin üst üste üçüncü kez verdiği “Vans ...
Mitsubishi’den kaçırılmayacak ASX kampanyası
Mitsubishi Motors’un yeni kampanyası otomobil almak isteyenlere kaçırılmayacak ...
İETT'nin nostaljik otobüsleri sefere başladı
İstanbul'da 1927'den 1992'ye kadar kullanılan ve yeniden aslına uygun ...
 
“TruckStore” 3 ayda 30 ili ziyaret edecek
Daimler bünyesinde dünya çapında Almanya'dan sonra en büyük hacime sahip ...
Otomobil ve Hafif Ticari Araç Pazarı 2015 Yılı İlk Çeyreğinde %50 Arttı
Otomobil Pazarı %42, Hafif Ticari Araç Pazarı %78 arttı. Türkiye otomobil ...
Zipcar, Otokoç İle Türkiye’de!
Dünya’nın lider araç paylaşım markası Zipcar, Otokoç Otomotiv işbirliği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
R156 Uyumunu Tamamlayamayan Filolar Risk Altında
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
LojistikTeslimatGündemTicari AraçlarÖzel HaberRegülasyonlarLastik-Akaryakıt-AküDünyadanAraç Komponentleri
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncunewsbustrucklkw haberler sondakikaKamyon