Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
7 Ekim 2021 Perşembe - 15:25

Enerjisa Enerji Ve Brisa Türkiye’de Eşarj İstasyonu Sayısını Artırmayı Hedefliyor

Enerjisa Enerji’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu, Türkiye’nin ilk ve en hızlı elektrikli şarj istasyonu ağı Eşarj ile müşterilerine kesintisiz yolculuk deneyimi sunmak üzere sektöre öncülük eden lastik sektörü lideri Brisa’nın iş birliği kapsamında şu ana kadar 8 adet hızlı elektrikli şarj istasyonu devreye alındı.

Enerjisa Enerji Ve Brisa Türkiye’de Eşarj İstasyonu Sayısını Artırmayı Hedefliyor

Brisa’nın hızlı bakım servis zinciri Otopratik mağazalarında devreye alınan istasyon sayısının yıl sonuna kadar, tamamıyla hızlı şarjı destekleyecek şekilde 17 adede çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye genelinde 251 lokasyonda 468 soketli araç şarj istasyonu ağı ile en hızlı şarj istasyonu haline gelen Eşarj ile müşterilerine kesintisiz yolculuk deneyimi sunmayı hedefleyen lastik sektörü lideri Brisa arasında, 2019 yılında anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma kapsamında Brisa, seçili hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik mağazalarında elektrikli araç şarj istasyonları açmaya başladı.  Bu kapsamda bugüne dek İstanbul, Bursa, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Trabzon ve Adana illerindeki Brisa Otopratik mağazalarında toplam 8 adet istasyon hizmet vermeye başladı. Brisa ve Eşarj, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir ihtiyaç olan bu istasyonların sayısını gerçekleştirilen yeni anlaşma ile yıl sonuna kadar 17 hızlı istasyona çıkarmayı hedefliyor.

Ülkemizdeki hibrit ve elektrikli araç sayısının son dönemdeki yükselişi sonrasında taraflar arasında gerçekleştirilen anlaşma dahilinde, hizmet verilen lokasyon sayısının önümüzdeki günlerde Mersin, Ankara, Amasya ve Diyarbakır illerindeki Otopratik noktalarının da eklenmesi ile 17 adete, varolan soket sayısının yaklaşık 50 adede çıkarılması hedefleniyor.  

Küresel enerji trendlerini ve Türkiye dinamiklerini yakından takip eden Enerjisa Enerji, bu trendlerin merkezinde yer alan e-mobilitenin, karbon salınımının azaltılması ve tüm dünyada benimsenen 2030 ve 2050 yıllarındaki hedeflere ulaşılması açısından büyük önem taşıması bilinciyle hareket ediyor. Bu anlamda sürdürülebilirliği odak noktası haline getirerek enerji ve doğal kaynak kullanımı konusunda doğa dostu teknolojilerin uygulanması ve tasarruf önlemleri ile ilgili çalışmalar yürüten Eşarj, Türkiye’de Uluslararası Yeşil Enerji Sertifikası’na (IREC) sahip olan ilk elektrikli şarj istasyonu operatörü olma gururunu taşıyor. 

‘’150.000 kez şarjlanma sayısına ulaşan ilk şarj istasyonu şirketi olarak, gerçekleştireceğimiz iş birlikleri ile bu sayının katlanarak artmasını hedefliyoruz. ‘’

Enerjisa Enerji CEO’su ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada artan elektrikli araç sayısının bu anlamdaki hizmet ağının da artışına sebep olduğunu belirterek, “Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın gündeminde yer alan sürdürülebilirlik ve karbon ayak izi konuları, iş alanımız açısından büyük önem taşıyor.  Daha önce de belirttiğimiz üzere, 2030 yılına kadar karbon salımına 2,5 milyon tonluk katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedefimize özellikle geliştirdiğimiz iş birliklerinin sağladığı katkı ile adım adım ilerliyoruz. Brisa ile bu alanda gerçekleştirdiğimiz ve sürdürdüğümüz iş birliğimiz bu anlamdaki kırılım noktalarından biri. Hatta, bizce çarpan etkisine sahip. Pandeminin etkilerinin oldukça sert şekilde hissedildiği 2021 yılında, 150.000 kez şarjlanma sayısına ulaşan ilk şarj istasyonu şirketi olarak, gerçekleştireceğimiz iş birlikleri ile bu sayının katlanarak artmasını hedefliyoruz. Elektrikli araç piyasasının hareketlenmesi ve yollardaki elektrik araç sayısının günden güne artmasına paralel olarak bu alandaki yatırım ve çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi 

‘’Değişen mobilite alışkanlıkları kapsamında, müşterilerimize kesintisiz bir yolculuk deneyimi sunmak üzere çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.”

Yapılan işbirliği ile ilgili görüşlerini aktaran Brisa CEO’su Haluk Kürkçü, “Türkiye lastik sektörü lideri olarak, değişen tüketici alışkanlıkları ve mobilite alanındaki yeni ihtiyaçlarla birlikte bu alandaki çalışmalarımızı hızlandırıyoruz.  Bu kapsamda sektörümüzde mobilite dönüşümünde öncü olma hedefimizle, Eşarj ile elektrikli araçlar için şarj çözümü sunmak üzere güçlerimizi birleştirdik. Kapsamlı bir saha araştırması ve altyapı çalışmasının ardından, müşterilerimizin her türlü servis ve bakım ihtiyacını tek noktadan karşıladığımız Otopratik mağazalarımızda Eşarj hizmetimizi de yaygınlaştırmaya başladık. Özellikle yüksek teknolojili ve hızlı şarj etme kapasitesine sahip istasyonlarla, elektrikli araç tercih eden kullanıcılara yüksek kalitede hizmet sunuyoruz. Bu süreçte bizlerle birlikte yol alan hizmet noktalarımıza ve iş ortaklarımıza da teşekkür ediyorum. Kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimizi ulaşılabilir kılmaya, çeşitlendirmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Eşarj Hakkında :

Enerjisa’nın 2018 yılında çoğunluk hisselerini satın aldığı ve elektrikli araçların şarjını sağlayan Eşarj, Türkiye genelinde 468 çıkışı ile ilk ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyonu ağı haline gelmiştir. Eşarj, Türkiye’nin ilk halka açık istasyonu ve ilk hızlı şarj istasyonlarını devreye almıştır. Türkiye’nin yerli elektrikli araç sektöründeki büyümesini sürdürmesiyle beraber enerji depolama alanındaki gelişimini ABD, Avrupa ve Ortadoğu’da yatırımlarla geliştirerek Türkiye’den çıkan Eşarj’ı global bir büyüklüğe ulaştıracak.

Brisa hakkında:

Brisa’nın temelleri, Sabancı Holding ve ortaklarının girişimiyle 1974 yılında kurulan Lassa ile atılmıştır. Lastik sektöründe dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak; 1988 yılında Sabancı Topluluğu ile Dünyanın en büyük lastik üreticisi Bridgestone Corporation arasında gerçekleşen ortaklık sonucunda, Brisa bugünkü adını almış ve 30 yılı geride bırakmıştır. Türkiye lastik pazarı lideridir.

1993 yılında ilk Ulusal Kalite Ödülü’nü kazanan Brisa, 1996 yılında da iş mükemmelliği konusunda gösterdiği üstün performans sonucu Avrupa Kalite Büyük Ödülü’nü kazanan ilk Türk şirketi olmuştur. Brisa Kocaeli Üretim tesisleri, 361.000 m2ye ulaşan kapalı alanıyla, dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biridir. Bu tesis, aynı zamanda, Bridgestone’un dünya üzerindeki en önemli üretim üslerinden biri olma özelliğini de taşımaktadır. Brisa, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde sektörün ilk akıllı uygulamalarla donatılmış fabrikasını kurmuştur. Brisa’nın ürettiği Lassa markası, bugün 80’i aşkın ülkede 80 distribütörüyle faaliyet göstermekte, 610 tabelalı mağazası bulunmaktadır. 

Türk ekonomisine olduğu kadar ülkenin toplumsal gelişimine de önem veren Brisa, sürdürülebilirlik faaliyetlerini çevresel, ekonomik ve toplumsal açıdan ele almaktadır. Biyoçeşitliliğe katkıda bulunduğu “Turnalar Hep Uçsun”, eğitime katkısını ortaya koyduğu “Brisa Mensupları Öğrenimi Destekleme Derneği”, trafikte emniyetli sürüşe katkı sağladığı “Lassa Yola Sağlam Çık” ve “Bridgestone #emniyetimiziçin2dakika”, ülkemizin tarım alanında gelişimine destek verdiği “Lassa ile Sevdamız Toprak Yarınlarımız Ortak” ve kültürel bir değer olan “Brisa Müze” ön plana çıkan projeleri arasındadır.

Brisa, Bridgestone, Lassa, Dayton, Kinesis, Firestone lastik markaları, Bandag kaplama markası, ana markaları ile beraber Lastiğim, Otopratik ve Propratik hizmet noktaları, Lastik.com.tr internet satış sitesi, ticari araç filolarına yerinde bakım sağlayan Mobilfix mobil bakım servisi ve Profleet hizmet paketi, Probox mobil satış ve hizmet noktası ve Lastik Oteli lastik saklama hizmetiyle Türkiye ekonomisi ve gelişimine değer katma kararlılığındadır.

 

Etiketler:
 
Mercedes-Benz Kamyon Modellerinde Ekim Ayına Özel Fırsatlar
 
Park Halindeyken Freni Boşalan Kamyonet Yokuş Aşağı 2 Sokak Geçip Park Halindeki Otomobilin Üzerine Düştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dfds'nin Kadın İçin Taşıyoruz Projesi Liman Kenti Mersin’deki İhracatçılara Tanıtıldı
DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, KAGİDER iş birliği ile hayata geçirdiği ”Kadın ...
Tem Otoyolu'nda 2 Tır 1 Kamyon Ve 1 Kamyonetin Zincirleme Kazası
Kocaeli'nin Çayırova ilçesi TEM Otoyolu'nda 2 tır, 1 kamyon ve 1 kamyonetin ...
Soğuk Zincir Taşımacısına Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, son dönemde enflasyon baskısının ...
 
FleetGO ile Yaptırım ve Cezalara Son
Dijital takografların oluşması ve dijital takograflara ilişkin yeni düzenlemeler ...
Ford Trucks Almanya Pazarında
Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika ve ...
Brambles 2025 Yılı Sürdürülebilirlik Hedeflerinin İlk Yılını Başarıyla Tamamladı
Küresel tedarik zinciri çözümleri lideri Brambles, sürdürülebilir geleceğe ...
 
Iveco'dan Yeni Yapılanma
Aşağıda isimleri yer alan ve On-Highway şirketleri temsil eden 8 güçlü ...
Rusya Verhniy Lars Gümrüğünde Yoğunluk
UND, Rusya Verhniy Lars gümrüğünde gerçekleşen yeniden inşa çalışmaları ...
Azerbaycan Frigo Taşımalarda Saygınlar
Kafkasya bölgesinin en gelişmiş ülkelerinden birisi olan Azerbaycan, her ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
bus
sondakika
fahrer
Kamyon
türkiye
dikkat
treyler
lkw
src