Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2023 Pazartesi - 11:41

Ekol Sürdürülebilir İş Uygulamalarıyla Yeşil Lojistik Belgesi’ ni Alan İlk Şirket Oldu

Dünya için en iyisi olma ve Avrupa Birliği mevzuatlarına uyum hedefiyle çalışan Ekol Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Yeşil Lojistik Belgesi”ni almaya hak kazandı. Ekol, bu başarısıyla Türkiye’de Yeşil Lojistik Belgesi’ni alan ilk şirket oldu. Yeşil Lojistik Belgesi, Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nin 7. Maddesi’nde belirtilen yeşil lojistik faaliyetlerini gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilere veriliyor.

Ekol Sürdürülebilir İş Uygulamalarıyla Yeşil Lojistik Belgesi’ ni Alan İlk Şirket Oldu

Çevreci, doğaya saygılı, sürdürülebilr iş modelleriyle Ekol’ün sektöründe ilkleri başlatarak her zaman öncü bir rol üstlendiğini ifade eden Ekol Türkiye Ülke Müdürü Arzu Akyol Ekiz, “Ekosisteme katkı için iş yapış tarzımızı dönüştürmeye devam ederken, çalışmalarımızın kabul görmesi bizi onurlandırdığı gibi aynı zamanda yapacaklarımız için cesaretlendiriyor. Bundan sonra da enerji ve çevre tasarımında liderlik yaklaşımımızla devreye aldığımız LEED Sertifikalı tesislerimize, yeşil liman ve ofislerimize yatırımlarımız sürecek.“ diye konuştu.

Ekol’ün sürdürülebilirlik stratejisi ve yeşil lojistik çalışmaları hakkında bilgi veren Kurumsal Sürdürülebilirlik & ESG Direktörü Enise Ademoğlu Matbay ise, şunları söyledi:

“2007’den bu yana Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi imzacıları arasında yer alıyoruz. Gönüllülük esasıyla yer aldığımız bu inisiyatifle her yıl ilerleme raporu yayımlıyoruz. 2012’den bu yana kurumsal karbon ayak izimizi uluslararası standartlara göre hesaplayıp müşterilerimizin tedarik zincirinde yarattığı değeri sistemsel raporluyoruz. Düşük karbonlu teknolojiler ve ekipmanlarla donanmış filo ve liman yatırımlarımızla hizmet ağımızı genişletiyoruz. Avrupa’nın en büyük depolama alanlı yeşil tesisi Lotus’ta, enerji ihtiyacının yüzde 70’ini çatı güneş enerji santrali ile karşılıyoruz. Düşük karbonlu sürdürülebilir iş modelimiz intermodal taşımacılık ile karbon emisyonunu azaltarak son 10 yılda İstanbul Belgrad  Ormanı’nın 14 katı büyüklüğüne eşdeğer yeşil alanı dünyamıza kazandırdık.” Enerji Yönetim Sistemleri uygulamalarımız ve CDP (Karbon Saydamlık Projesi)  Raporlamalarımız ile 2 senedir üst üste “Yönetim” seviyesinde derecelendirilerek liderliğimizi sürdürmenin gururu ile “Yeşil Lojistik Belgesi” uygulama standartlarının da sektör liderliğini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

 

                    

                      YEŞİL LOJİSTİK BELGESİ ALMANIN ŞARTLARI

 

Geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ne göre şirketlerin çalışmalarının  “yeşil lojistik faaliyetler" kapsamında olması için işletmelerin yılda en az 200 kombine yük taşımacılığı seferi gerçekleştirmesi, enerji tüketiminin en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten karşılandığını gösteren belge ve sertifikaya sahip olması şartı aranıyor. Bunun yanı sıra Düşük Küresel Isınma Potansiyeli değerine sahip gazlar içeren iklimlendirme sistemleri kullanılması gerekiyor.

 

Yönetmelikte; işletmenin yıllık asgari yüzde 5 yeşil paketleme faaliyeti yürütmesi, Orman Genel Müdürlüğüne Türkiye genelinde uygun bulunan ağaçlandırma sahaları için yılda en az 500 adet fidan bağışı yapması, sıfır atık yönetim sistemine ve gerekli bazı belgelere sahip olması da aranan şartlar arasında sıralanıyor.

 

YEŞİL LOJİSTİK BELGESİ AVANTAJ SAĞLIYOR

 

Yeşil Lojistik Belgesi, şirketlere bir takım avantajlar da getiriyor. Yönetmeliğin 14. Maddesi’nde Yeşil Lojistik Belgesi ile Bakanlığın ilgili konularda belge sahiplerine ek destekler, imtiyazlar ve muafiyetler de sağlayabileceği belirtiliyor.

 

Avrupa Birliği mevzuatına uyum çerçevesinde hazırlanan yönetmelikle, kombine yük taşımacılığı ve yeşil lojistik faaliyetlere ilişkin esaslar belirlenerek bütünleşik, dengeli ve çevreyle dost bir taşımacılık düzeninin oluşturulmasının desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanıyor.

 

 
Elektrikli Otomobil Satışı Yılın İlk İki Ayında Hızlandı
 
Otomotiv ve Ulaşım Firmalarından Yardım Seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alışan Lojistik Yeşil Lojistik Belgesi Almaya Hak Kazandı
Yerel ve küresel pazarda inovatif, esnek ve entegre teknolojik çözümleri ...
BATI Innovative Logistics Uluslararası Satış ve Likitten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Aydın Değerlendirdi; Doğal Afet Sonrası Lojistiğin Genel Durumu
Uzun yıllardır lojistik alanında hizmet veren BATI Innovative Logistics ...
İtalya Transit ve İkili Geçiş Belgeleri Tükenmek Üzere
UND, İtalya transit geçiş belgelerinden 24.02.2023 tarihi itibarıyla 47 ...
 
''Sürecin Başından Beri Bütün İmknlarımızla Yaralarımızı Birlikte Sarmak İçin Çabalıyoruz''
Mars Logistics, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen ...
Lojistik Desteğinde Hareketlilik Sürüyor
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Adana, Hatay, Diyarbakır olmak ...
Gürcistan-Rusya Sınır Kapısı Verhniy Lars’da Kapasite Düşürülecek
Rusya Ulaştırma Bakanlığı ve IRU’dan UND'ye iletilen bilgilendirmeye göre; 13 ...
 
PTT AŞ Yardım Malzemelerini Deprem Bölgesine Ulaştırıyor
PTT AŞ ülkemizde meydana gelen asrın felaketinde sunduğu hizmetler ve ...
Limanda Hasar Tespit Çalışmalarına Başlandı
Hatay İskenderun Limanı'nın konteyner deposunda devrilen konteynerlerin ...
Afet Sonrası Karayolu Taşıma Faaliyetlerinde Geçici Tedbirler Alındı! Yetki Belgelerinin Geçerlilik Süreleri Uzatıldı
Afet bölgesinde OHAL ilan edilmesi ve bölgedeki firmaların mağduriyet ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcbustürkiyeşoförkamyoncuKamyontreylertrucksondakika