Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
2 Şubat 2022 Çarşamba - 15:58

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, '2021 Yılını da Artışla Kapatıyoruz'

Scania, 2021 yılında global pazarda kamyon ve otobüs satışlarını yüzde 25 artırarak 90.400 adede yükseltti. Çekici ve kamyon satışları yüzde 28 artarak 85.900 adede ulaştı. 2020 yılında 66.900 adetlik satış gerçekleştirmişti. Türkiye pazarında ise Scania, çekici ve kamyon satışlarını geçen yıla göre yüzde 89 oranında artış ile 2.192 adet satış gerçekleştirdi.

Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel,  2021 Yılını da Artışla Kapatıyoruz

 

TAİD (Ağır Ticari Araçlar Derneği) tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’de ise 2021 yılı Ocak-Aralık dönemi ağır ticari araç pazarı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60 oranında arttı.  Bu dönemde satılan toplam araç sayısı 25.908 oldu. Çekici satışları, 2021 yılı Ocak-Aralık döneminde geçen yıla göre yüzde 60 oranında artarak 17.537 adet olurken kamyon satışları da yüzde 61 oranında artarak 8.371 adet olarak gerçekleşti.

Scania en çok tercih edilen ithal marka!

Scania, TAID tarafından yayınlanan rapora göre; 2021 yılını 53 adedi kamyon, 2 bin 139 adedi çekici olmak üzere toplamda 2 bin 192 adetlik satış ve yüzde 8.5 pazar payı ile tamamladı. İthal çekici pazarında yüzde 25.3’lük pazar payı ile Türkiye de en çok tercih edilen marka olan Scania, 130. yaşını kutladığı bu yılda toplam pazarda ise 3. olarak yer aldı.

“Ağır Ticari Araç Pazarı, büyüme yıllarına geçti”

Türkiye ağır ticari araç pazarının geçtiğimiz 10 yıllık ortalamasının yaklaşık 25 bin adet civarında olduğunu belirten Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü Tolga Senyücel, “2015 yılından bu yana ağır ticari araç pazarında ötelenen bir talep vardı. Bu taleplerin son 2 yıldır pazara yansıması ile 2020’nin ardından 2021 yılını da artışla kapatıyoruz.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Scania olarak 2021 yılını başarıyla tamamladıklarını belirten Senyücel “2021 yılında Scania tarafından geliştirilen dünyanın en güçlü seri üretime sahip 770 beygir gücündeki çekicimizin ilk teslimatını gerçekleştirdik. Marka olarak, üst üste beşinci kez "Yeşil Kamyon" ödülüne layık görüldük. Geçtiğimiz yıl global çapta bizim için büyük önem taşıyan bir imzayı daha attık ve net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt eden ‘İklim Taahhüdü’ne imza atarak sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı bir adım daha öne taşıdık. Avrupa da uzman gazetecilerin katılımı ile Alman ekonomi ve ticari araç dergileri tarafından düzenlenen karşılaştırmalı test sürüşlerinde Scania, en yüksek ortalama hız ile en düşük yakıt tüketimi değerine ulaşarak topladığı yüksek puanlarla sektöründeki öncü konumunu bir kez daha gözler önüne serdi.”

“2022 yılından Scania olarak umutluyuz”

2022 yılı beklenti ve hedeflerini de açıklayan Tolga Senyücel “Üretim planlarını sekteye uğratan çip ve diğer materyaller konusunda yaşanan tedarik sıkıntısına özellikle 2022 yılının ikinci yarısında çözümler üretilebileceği ve bu sorunun ortadan kalkabileceğini düşünüyoruz. 2022 yılında da satış sonrası hizmetlerde çalışmalarımızı arttırarak devam ettireceğiz. Müşterilerimiz tüm araçlarımız için sunacağımız “Scania Plus” paketi ile 4 yıla kadar standart bakım anlaşmasından faydalanabilecekler. “Scania Profesyonel” ve “Scania Premium” paketleri ile motor, şanzıman, yürüyen aksam ve diğer tüm onarımlar için 4 yıla kadar kendilerini güvence altına alıp, sadece yapmakta oldukları işe odaklanabilecekler” dedi.

Scania olarak 2022 yılı hedefimiz yüksek kalitedeki ürünlerimizi, yüksek hizmet kalitesi ile birleştirerek müşterilerimizin yanında olmaya ve işlerine uygun çözümler sunmaya devam etmektir.” şeklinde konuştu.

 

 
Karaismailoğlu, 'Uluslararası Ticaretin Önünün Açılması Gerekiyor
 
Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na Başvurular Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hafif Ticari Araç Pazarı Yüzde 8,9 Arttı
Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) verilerine göre,Türkiye otomobil ...
UND, Dünya Gümrük Örgütü Liyakat Sertifikasına Layık Görüldü
UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Çirkin Dünya Gümrük Örgütü tarafından ...
Hafriyat Kamyonu Anne ve İki Çocuğuna Çarptı
İstanbul Güngören'de iki çocuğuyla karşıya geçmeye çalışan Nihal Akbaş'a ...
 
Çobantur Boltas, Halkalı’dan Münih’e Blok Tren ile Haftalık Seferlere Başladı
Türkiye’nin köklü lojistik şirketi Çobantur Boltas, Türkiye-Almanya hattındaki ...
Trabzon'da Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü Hizmete Sunuldu
Trabzon'da inşa edilen Kaşüstü Kavşağı Alt Geçit Köprüsü 30 Ocak Pazar ...
OSS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özalp, "Otomotiv Satış Sonrası Sektörünün 2021’de Yakaladığı İvme Bu Yıla da Yansıyacak"
Otomotiv Satış Sonrası Ürün ve Hizmetleri Derneği’nin (OSS) 2021 Yıl Sonu ...
 
Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Çalışması ile Yolları Haftanın İlk Gününe Hazırladı
Başkent’te dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm ...
Hollandalı Şoförlerden Covid-19 Önlemlerine Protesto
Hollanda'da kamyoncular önderliğinde düzenlenen "Özgürlük Konvoyu" ile ...
Muratbey Gümrüğünde Yoğunluk Azaltılacak
UND, Muratbey Gümrük sahasındaki Gümrük Personelinin bugün saat 10.00'dan ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtürkiyetruckşoför haberler busnewskamyoncusondakika