Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
13 Haziran 2022 Pazartesi - 13:54

Doğaya Kanat Açtık Projesi İkinci Rotasını Tamamladı

Doğuş Otomotiv’in ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi Ankara, Konya, Ordu, Rize ve Bolu illerini kapsayan ikinci rotasını tamamladı. Doğa, yaban hayatı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş, bu bölgeleri konaklama ve yaşam alanı olarak belirleyen yerleşik ve göçmen kuşları fotoğrafladı. Tüydeş yeni rotada, kuş türlerinin yanı sıra bölgeye has diğer endemik canlıları ve sembol türleri de fotoğraflayıp kayıt altına aldı.

Doğaya Kanat Açtık Projesi İkinci Rotasını Tamamladı

Doğuş Otomotiv’in, sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde, Doğuş Otomotiv Plus iş birliğinde hayata geçirdiği “Doğaya Kanat Açtık” projesinde bu zamana kadar 245 kuş türü kaydedildi. Proje önümüzdeki dönemlerde farklı rotalarda devam edecek.

 

Doğuş Otomotiv’in ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesinin yeni rotası tamamlandı. Ankara, Konya, Ordu, Rize ve Bolu illerini kapsayan rotada doğa, yaban hayatı ve kuş gözlemcisi Alper Tüydeş hem yerleşik, hem de göçmen kuşların farklı türlerinin yanı sıra, bu bölgelere has endemik diğer canlılar veya sembol türleri de fotoğrafladı. 

 

2022 yılında başlayan ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi kapsamında bu zamana dek 245 kuş türü kaydedildi. Proje kapsamında Türkiye'de yaşan 497 kuş türünden 400'e yakının görülmesi hedefleniyor.

 

İsmine şenlikler düzenlenen Dağ Horozu 

‘Doğaya Kanat Açtık’ projesinin ikinci rotasında ülkemizin kuzey bölgelerini mesken tutan kuş türleri gözlemlendi. Özellikle, Türkiye’nin endemik kuş türleri arasında yer alan ve en sık Rize’nin İkizdere bölgesi çevresinde görülebilen Dağ Horozu, bu rotanın en ilgi çeken türlerinden biri oldu. 

 

Ülkemizdeki soyu tükenme tehlikesi altında olan türlerin başında gelen Dağ Horozu’nu görüntüleyebilmek için her yıl yüzlerce kuş gözlemcisi, doğa ve yaban hayatı tutkununu Rize’ye akın ediyor. Dağ Horozu türünün korunmasına dikkat çekmek amacıyla her yıl bir de etkinlik düzenleniyor. Doğaya Kanat Açtık projesi kapsamında bölgeye giden Alper Tüydeş 17. İkizdere Dağ Horozu Şenliği’nde yer aldı. Dağ Horozu türünün korunmasına dikkat çekerek farkındalık yaratmayı amaçlayan şenliklerde doğa tutkunlarıyla birlikte gözlem yapan Tüydeş, Dağ Horozu’nu görüntülemeyi başardı.

 

Bölgedeki çekimlerinde bir cami minaresini yuva belleyen Kara Ağaçkakan’ı da görüntüleyen Tüydeş bu kuşa sahip çıkan Rize Kurtuluş Köyü sakinleriyle de bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldu.

 

Rotanın bu bölümünde bölgenin önemli türleri arasında yer alan Yeşil Çıvgın, Kafkas Çıvgını, Sürmeli Dağ Bülbülü, Küçük Kerkenez gibi kuşlar da görüntülenerek kayıt altına alındı.
 

Sadece kuşlar değil

‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi kapsamında gerçekleştirilen rotalarda kuş türlerinin yanı sıra, rotada yer alan bölgelere has endemik diğer canlıları veya sembol türleri de kayıt altına alıp fotoğraflayan Tüydeş, Konya kırsalında bir diğer adı Yer Sincabı olan Anadolu Gelengisi ile sadece Rize'de görülen Sarı Benekli Zıpzıp Kelebeği de fotoğraflanan türler arasına ekledi.

Bolu’nun derin ormanları büyüleyici güzellikte

Alper Tüydeş’in Karadeniz rotasında yer alan son durağı ise Bolu oldu. Bölgede yerleşik kuş türlerinin yanı sıra göçmen türlerin de benimsediği Bolu Ormanlarında gözlemlerde bulunan Tüydeş, Çizgili Ötleğen, Boyunçeviren, Çütre, Sarıasma gibi kuş türlerini kayıt altına aldı. Özellikle göçmen kuşların kuluçka dönemleri için tercih ettiği bölgede ülkemizdeki 4 akbaba türünü ve bunun yanında pek çok yırtıcı kuşu görmek mümkün. 

 

Tehlike altındaki kuş türlerine dikkat çekmek hedefleniyor

Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi iş birliğiyle hayata geçen ‘Doğaya Kanat Açtık’ projesi, iklim değişikliği, yasadışı avcılık, çevre kirliliği ve yanlış kentleşme gibi nedenlerden ötürü tehlike altındaki göçmen kuşlara ve bunların göç yollarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. Doğa, yaban hayatı ve kuş fotoğrafları çeken Alper Tüydeş’le birlikte gerçekleştirilen Doğaya Kanat Açtık projesinde ayrıca Türkiye’deki ender, soyu tükenme tehlikesi altında olan kuş türlerini de gözlemlenecek. 

 
Brent Petrolün Varil Fiyatı 119,73 Dolar
 
Anadolu Isuzu’dan Letonya’ya Toplam 21 Grand Toro Ve Turkuaz Midibüs Teslimatı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brent Petrolün Varil Fiyatı 119,73 Dolar
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 119,73 dolardan işlem görüyor.
Slovenya 3.Ülke Geçiş Belgeleri Tükendi
Slovenya 3.ülke geçiş belgeleri ile ilgili son durum.
Dönemsel Olarak Kullanıma Açılan Macaristan İkili Geçiş Belgelerinde Son Durum
Macaristan ikili geçiş belgelerine ilişkin son durum.
 
Gürcistan Çıkış Kapısının İzin Alınmadan Değiştirilmesi Halinde Ceza Uygulanacak!
UND, Gürcistan çıkış kapısının izin alınmadan değiştirilmesi halinde ceza uygulanacağını açıkladı.
Akbulutların En Güncel İlanları Kamyonumpazar'da!
Kamyondan, çekiciye, dorseden römorka aradığın çeşit ve marka kamyonumpazar'da. ...
UTİKAD ve Logistics Alliance Germany Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ...
 
Kamyonların Gürcistan Üzerinden Transit Geçiş Ücreti %75 Artacak
Gürcistan'da kamyonların geçişi için yol kullanım ücreti %75 oranında ...
Bitmek Bilmeyen Zam Yağmuru!
Benzin ve motorin fiyatları indirim ve zam haberleriyle sürekli olarak ...
2035 Yılından İtibaren Dizel ve Benzinli Araçlar…
Avrupa Parlamentosu, 2035 yılından sonra dizel ve benzinli binek otomobillerin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcnewsşoförtrucktreylerfahrerkamyonumbustürkiye