Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
24 Ocak 2023 Salı - 17:31

DHL, Formula E ile İşbirliğini Uzattı

Formula E ve DHL, üçüncü nesil Gen3 elektrikli yarış otomobillerinin pistlere çıktığı yeni yarış sezonuyla birlikte işbirliklerini uzattıklarını duyurdu.

DHL, Formula E ile İşbirliğini Uzattı

Formula E ve ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın resmi kurucu ve lojistik ortağı DHL, elektrikli yarış otomobillerinde Gen3 döneminin başlamasıyla birlikte sürdürülebilirliğin önemini dünyanın dört bir yanındaki şehirlere getirmeye devam edecek olan işbirliklerini uzun süreli uzattıklarını duyurdu. Anlaşma doğrultusunda DHL'in sarı ve Formula E'nin mavi renkleri daha yeşil bir gelecek vizyonuyla bir araya gelerek "Together Green” (Birlikte Yeşil) platformu aracılığıyla ortak değerlerini yansıtmaya devam edecek. 

 

Yarış başına yaklaşık 415 ton değerli yük taşıyacak

Formula E’nin 9. sezonu ve Gen3 dönemi 14 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen 2023 Hankook Mexico City E-Prix ile başlarken,  bu yarışla birlikte şimdiye kadar yapılmış en hızlı, en hafif, en güçlü ve verimli elektrikli yarış otomobili olan Gen3'ler ilk defa piste çıktı. Dünyanın 11 farklı şehrinde toplam 16 yarışın koşulacağı 2023 sezonunda DHL, hem karayolu hem denizyolu taşımacılığında verimliliği en üst seviyeye çıkaran ve karbondioksit emisyonlarını azaltan özel çok modlu taşımacılığı ile son teknoloji sürdürülebilir lojistik hizmeti sağlamaya devam edecek. Tüm karayolu ve deniz taşımacılığında biyoyakıt kullanarak sezon içinde 89.100 kilometre yol kat edecek olan DHL; yarış arabaları, aküler, şarj üniteleri, yayın ekipmanları ile pazarlama ve konaklama ekipmanları da dahil olmak üzere yarış başına yaklaşık 415 ton değerli yük taşıyacak.

 

“Daha yeşil bir gelecek için aynı vizyonu paylaşıyoruz”

"DHL, Formula E'nin en başta hayata geçirilmesine destek sağladı ve ilk günden bu yana bu değerli işbirliğini sürdürüyoruz" diyen Formula E Üst Ticari Yöneticisi Matt Scammell şu açıklamalarda bulundu: "Birlikte, inovasyonun sınırında yarıştığımız, elektrikli araç teknolojisindeki ilerlemenin sınırlarını zorladığımız ve motor sporlarının geleceğini tanımladığımız Gen3 dönemine girerken DHL ile iş birliğimizin devam etmesinden dolayı mutluyuz. DHL, verimlilik ve sürdürülebilirlik alanında en yeni çözümlere öncülük ederek dünyadaki her yarış etkinliğinin gerçekleştirilmesinde kritik bir işlev üstleniyor. Bu da onları şampiyona ve misyonumuz için mükemmel bir ortak haline getiriyor."

 

Deutsche Post DHL Grubu Küresel Marka Pazarlama Başkanı Arjan Sissing ise "Formula E sadece bir spor değil, aynı zamanda hepimizin bir parçası olabileceğimiz bir gelecek vizyonu.  Daha yeşil bir gelecek için aynı vizyonu paylaşıyoruz ve kuruluşundan bu yana Formula E'nin kurucu ve lojistik ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Dünya çapında sürdürülebilirliği desteklemek için birlikte çalıştığımız, yıllara dayanan ortaklığımız bizim için heyecan verici oldu. Bu yeşil yolculuğa birlikte devam etmek için sabırsızlanıyoruz" dedi.

 

Elektrikli yarış konseptinin gerçeğe dönüştürülmesinde etkili oldu

Yeşil lojistiğin öncülerinden olan DHL, 2021 yılına kadar karbon verimliliğini, 2007’ye kıyasla yüzde 30 oranında artırma sözü vererek, 2008 yılında ölçülebilir bir karbon verimliliği hedefi taahhüt eden ilk lojistik şirketi oldu. Bu hedefe planlanandan dört yıl önce, 2016'da ulaşan DHL, Mart 2017'de 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma taahhüdünü açıkladı. DPDHL Group 2021 yılında, temiz operasyonlara ve iklim nötr lojistiğe 2030 yılına kadar 7 milyar Euro yatırım yapmayı taahhüt etti. Bu kapsamda 2030 yılına kadar 80.000'den fazla e-araç yola çıkararak, son kilometre filosunun yüzde 60'ını elektrikli araç haline getirmeyi planlıyor. 

 

DHL, Eylül 2013’te dünyanın ilk tamamen elektrikli motor sporları şampiyonası Formula E’nin resmi kurucu ve lojistik ortağı oldu. 40 yıllık uluslararası motor sporları deneyimiyle ortaklıktan bir yıl sonra ise Pekin'de düzenlenen açılışta tamamen elektrikli yarış konseptinin gerçeğe dönüştürülmesinde etkili oldu. 

 

 
Comvex’23 Fuarı Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor
 
Ford Trucks’ın Avrupa’daki Yeni Çağrı Merkezi 24/7 Assistance oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Comvex’23 Fuarı Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor
Sektörün lider ticari araçlar fuarı COMVEX’23 23-26 Mayıs tarihlerinde ...
Ekmek Teknesi Gelin Arabası Oldu!
İstanbul'da dünya evine giren bir çiftin gelin arabası tır oldu. Tır şoförü ...
Kamil Koç, Bir Kez Daha ‘Yılın İtibarlısı’ Seçildi
Türkiye’de yıl içinde itibarını en çok arttıran markaları ödüllendiren ...
 
BorgWarner Elektrikli Ticari Araç için Batarya Sistemi Sağlayacak
Küresel satış sonrası otomotiv pazarına yenilikçi ürünler sunan ve Delphi ...
Katalonya’da Sürüş Kısıtlamaları
Katalonya’da, 7,5 ton üzeri araçların 80 km/s hızı geçmeleri yasaklanmış ...
Yılın En İtibarlı Kargo Şirketi Üçüncü Kez Aras Kargo Oldu
Türkiye’nin öncü ve yenilikçi kargo şirketi Aras Kargo, bu yıl sekizincisi ...
 
Avusturya Transit Geçiş Belgeleri…
Avusturya transit geçiş belgeleri hakkında son durum...
Kamil Koç Hizmet Ağını Genişletmeye Devam Ediyor
Türkiye karayolu yolcu taşımacılığının lider markası Kâmil Koç, hizmet ...
BM'den Tahıl Koridorunda Etkin Denetim Çağrısı
Birleşmiş Milletler (BM) Türk sularında bekleyen tahıl gemisi sayısında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyontrucknewskamyonumbustürkiye haberler şoförlkw