Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
9 Haziran 2014 Pazartesi - 16:09

DHL, Dünya Çevre Günü Etkinliklerine Katıldı

DHL, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl Dünya Çevre Günü olarak kabul edilen 5 Haziran’da beş yıldır çeşitli etkinlikler düzenliyor. Şirket, doğal kaynakları bilinçli bir biçimde kullanmayı hedeflediği GoGreen programı gibi uygulamalarla çevre dostu faaliyetlerini yıl boyu sürdürüyor.

DHL, Dünya Çevre Günü Etkinliklerine Katıldı

Birleşmiş Milletler her yıl 5 Haziran’ı Dünya Çevre Günü olarak kabul ediyor. Dünyanın lider lojistik şirketi Deutsche Post DHL de bu kapsamda tüm dünyadaki 480.000 çalışanını iklim ve çevre koruma aktivitelerine katılmaya davet etti. Ancak bu katılım tek seferlik bir etkinlikle sınırlı değil. Grubun 2009 yılında uygulamaya koyduğu GroGreen programı, karbonsuz taşıma hizmetlerinin yanı sıra genel karbon verimliliğinin de artırılmasını hedefliyor. 5 Haziran’da dünya çapındaki DHL çalışanları, müşterileri ve iş ortaklarını da dahil ettikleri çevre ve gönüllülük aktiviteleri düzenliyorlar.
 
DHL Supply Chain Türkiye de her yıl Dünya Çevre Günü kapsamında bir etkinlikler zinciri düzenliyor. Bu kapsamda şimdiye kadar Belgrad Ormanı’nda “temizlik yürüyüşü”, ofiste geçerliliğini yitirmiş malzemelerin geri dönüştürülmek üzere ayrıldığı “Bahar Temizliği”, yurtdışında oldukça popüler bir uygulama olan “araç paylaşımı”, çevre bilincini geliştiren çocuk tiyatrosu Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan 2 bin metrekarelik alana Hatıra Ormanı, Tuzla’daki İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte çevre koruma eğitimi, DHL çalışanları ve çocuklarıyla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesi ve tasarruflu kaynak kullanımı konulu eğlenceli deney aktivitesi gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
 
 
DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı “Temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya ve yeşil bir Türkiye, yeni nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras olacaktır” diye konuşuyor. Hakan Kırımlı “Ancak iklim değişikliğine neden olan sera gazlarının azaltılmasına yönelik hiçbir önlem alınmadığı takdirde, küresel emisyonların 2050 yılında %37-%52 arasında artacağı, bunun da küresel sıcaklıkları 1.7-2.4°C yükselteceği tahmin ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) 2030 yılı için nüfusumuzun 100 milyon olacağını öngörüyor. Bu durumda; Türkiye’nin önümüzdeki 25 yıl içinde ihtiyaç duyacağı su miktarının, bugün ihtiyacı olan su miktarının 3 katı olacağı anlaşılıyor. Tüm bu verilerden hareketle, müşterilerimiz her geçen gün daha düşük karbon ayak izi olan, etik kurallara uygun üretilmiş ve minimal düzeyde atık oluşturan ‘daha yeşil’ ürünler talep ediyor” diyor.
 
DHL Supply Chain Türkiye; Dünya Çevre Günü kapsamında hafta boyunca şirket içerisinde düzenlenen bilinçlendirme kampanyası, e-bülten ve poster gibi kanallarla 3000 DHL çalışanını çevre, iklim ve karbon verimliliği gibi konularda bilinçlendirdi. Dünya Çevre Günü kapsamında tüm DHL çalışanları çevre için farkındalık yaratmaya ve harekete geçmeye davet edildi. Verimli su, enerji kullanımı, karbon tasarrufu, atıkların geri dönüşümü, güneş enerjisi kullanımı gibi konularda tavsiyelerde bulunuldu.
 
DHL Supply Chain Türkiye Genel Müdürü Hakan Kırımlı “Her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü, çevre ve iklim koruma bilincimizi pekiştirmek için bize iyi bir fırsat tanıyor. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin pek çoğunu çalışanlarımız ve müşterilerimizle birlikte yapmak bize büyük bir mutluluk veriyor. Çoğu zaman bu faaliyetler sürdürülebilirlik fikrini tüm yıl boyunca gündemde tutan uzun vadeli projelere dönüşüyor. GoGreen programımız, çevre üzerindeki etkimizi sürekli olarak nasıl hafifletmeye çalıştığımıza iyi bir örnek. Bu program başladığından beri karbon verimliliğimizi sürekli olarak iyileştiriyoruz. Şirket olarak karbon verimliliğimizi 2020’de 2007’ye oranla yüzde 30 iyileştirme hedefi koyduk ve bu doğrultuda yolun yarısından çoğunu geride bırakmış durumdayız. Çevre koruma, şirket stratejimizin ayrılmaz bir parçası. Aynı zamanda yaptığımız yatırımların yanı sıra kağıt tüketimi, satın alma gibi süreçlerde de temel ilkelerimizde sürekli yansıma bulan bir kavram” şeklinde konuştu.
 
Deutsche Post DHL GoGreen programıyla müşterilerine de çevreci çözümler sunuyor.
 
DHL müşterileri kendilerine sunulan seçenekler arasından “yeşil” hizmet almayı tercih edebiliyor. 2013’te “yeşil” nakliyelerin sayısı 2,4 milyarı buldu. Şirketler aynı zamanda tedarik zincirlerinden kaynaklanan tüm emisyonların karbondioksit raporlamalarına ulaşabiliyorlar. GroGreen programı şimdiye kadar çok başarılı oldu. 2013’te Grup kendi karbon verimliliğini 2 puan daha artırdı ve 2007 yılındaki tabana göre 2020 yılında yüzde 30 karbon verimi artışı hedefine daha da yaklaştı.

 
Michelin Agilis + kampanyası kazandırıyor!
 
TürkTraktör ekibi sahada, ikinci durak Şanlıurfa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Michelin Agilis + kampanyası kazandırıyor!
Tasarruf ve güvenliği bir arada sunan Michelin, hafif ticari araç lastiği ...
Yaşarlar A.Ş DAF Gücü İle Taşıyacak
Yaşarlar A.Ş 2 adet DAF CF 85.410çekicilerini Tırsan Samandıra lokasyonun ...
Lastik Devi Petlas Dünya Yollarında
Türkiye ihracatının çatı örgütü olan Türkiye İhracatçılar Meclisi 2013 ...
 
Ford Cargo’lar Kent Fuarı’nda İlgiyle İncelendi
Ford Trucks Yetkili Satıcısı Nadir Avcan, bu yıl 10’uncusu düzenlenen ...
Hattat Traktör Avrupa Bahçelerinde
Türkiye’nin lider yerli traktör üreticisi Hattat Tarım, bağ ve bahçe traktörlerinde ...
Michelin, Doğaya olan borcumuzu ödüyor
“Yeşil Lastik” konseptinin öncüsü Michelin, enerji tasarrufu sağlayan ...
 
Körfez’de Hafta Sonu 8 Yarış Bir Arada
2014 Türkiye Pist Şampiyonası ve TOSFED Pist Kupası yarışları 07-08 Haziran ...
OMSAN, Fas Yatırım Olanakları Konferansına Katıldı
OMSAN, Türk-Fas İş Konseyi ve Fas Yatırım Ajansı (AMDI) işbirliği ile ...
Avia Ashok Leyland Türkiye’ye Geliyor
Türkiye'deki özellikle otobüs ihracat rakamlarının geçmiş dönemlere göre ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyonum
Kamyon
treyler
kamyoncu
türkiye
news
fahrer
bus
truck