Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Ocak 2021 Pazartesi - 14:10

Continental Türkiye Ticari Operasyonlar Direktörü Egemen Atış; ''Güvenlik ve İyi Performans Kilit Rol Oynuyor''

Kış lastiği takma zorunluluğunun gelmesi ile Kamyonum Dergisi okurları için kış lastiğinde son teknolojik yenilikleri, ömrü tükenmiş lastiklerin kullanılmasının doğuracağı riskleri ve dikkat edilmesi gerekenleri Continental Türkiye Ticari Operasyonlar Direktörü Egemen Atış’tan dinledik. Atış’ın değerlendirmelerini haberimizde okuyabilirsiniz.

Continental Türkiye Ticari Operasyonlar Direktörü Egemen Atış;   Güvenlik ve İyi Performans Kilit Rol Oynuyor

“LASTİKLERİMİZ YOL KOŞULLARI VE SÜRÜCÜLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK ÜZERE GELİŞTİRİLDİ”

Söyleşimizden satır başları;

“Dünyanın en büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçisi Continental olarak ileri teknoloji ürünlerimizle müşterilerimizin yanında yer alıyoruz. Geliştirdiğimiz teknolojilerimizle lastik verimliliğinin artmasını ve güvenli sürüş deneyimini hedefliyoruz. Bu anlamda son dönemlerde geliştirdiğimiz iki teknolojiden ilki lastiğin içerisine doğrudan monte edilen bir basınç ve ısı ölçüm sistemi olan ContiPressureCheck™. ContiPressureCheck™, lastiğe kauçuk konteynırlarda yerleştirilen sensörlerden çıkan verilerin merkezi kontrol ünitesine iletilerek daha sonra kabin içi ekran veya telematik çözümlere yansıtılmasıyla anlık bilgilendirme sağlıyor. Lastik değiştirildiğinde sensörler kauçuk konteynırından çıkarılarak yeni lastikte tekrar kullanılabiliyor. Pil ömrü altı yıl ve km olarak yaklaşık 600.000 km olan ContiPressureCheck™,  araçlara uyumlu halde sunuluyor. Lastik sensörlerinden gelen sinyaller, araçta bulunan ve bilgiyi analiz edip değerlendiren, ardından da ya sürücü kabininde görüntüleyen ya da bağlı bir telematik sisteme gönderen bir merkezi kontrol ünitesine iletiliyor. Böylece sürücü, lastik basıncı ve ısısından anlık olarak haberdar olabiliyor. ContiPressureCheck™, yakıt maliyetlerinden tasarruf etmeye ve işletme maliyetlerinin azalmasına yardımcı oluyor. Yakıt verimliliğini artırarak, kaplama için karkasın değerinin korunmasına yardımcı olan sistem hem lastik ömrünü hem de güvenliği artırarak, lastikten kaynaklı yolda kalma riskini de ortadan kaldırıyor.”

 

“Hayati Önem Taşıyan Veriler Her An İzlenebiliyor”

“Diğer ürünümüz ise Ar-Ge destekli yeni nesil dijital izleme sistemi olan“ContiConnect™”. ContiConnect™”, filolardaki tüm araçların lastik basıncı ve sıcaklığı gibi hayati önem taşıyan verileri her an izleyebilmeye olanak tanıyor. Etkili bir uzaktan izleme çözümü olan ContiConnect™ Yard, filo parkına girer girmez lastikle ilgili oluşan veya oluşabilecek sorunların tespiti ve çözümünü filo yöneticilerine aktarıyor. Bu sayede filo araçlarındaki lastiklerin uzun vadede arıza yapmasının önüne geçiliyor, lastik değişim sürelerini maksimuma çıkarıyor ve karkas kaplanabilirliğini artıyor. Bu sistem Continental'in daha geniş kapsamlı bir lastik veri hizmetleri sağlayıcısı olmasının başlangıç noktası olarak nitelendiriyor. Continental olarak geliştirdiğimiz ContiConnect teknolojisiyle dijital lastik izleme platformu ile premium lastik üreticisinden çözüm sağlayıcısı olmaya doğru büyük bir adım atmış oluyoruz. Bu anlamda lastik sektöründeki uzun yıllara dayanan tecrübemizi, kamyon veotobüs lastiklerinden başlayarak, sensörlerden gelen verilerle zenginleştiriyoruz.”

 

“Continental, Otomotiv Sanayisinin Lider Teknoloji Tedarikçilerinden Biri”

“İnovasyon tarihi 150 yıl öncesine uzanan Continental, otomotiv sanayisinin lider teknoloji tedarikçilerinden biridir. İlk kış kamyon lastiğimizi 1937 yılında geliştirdik. Dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarımızda farklı kullanım alanları için kamyon ve otobüs lastikleri üretiyoruz. Lastiklerimiz farklı araçlar, yol koşulları, müşteriler ve sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Geliştirilen ilk kamyon lastiğinden bugüne, profesyonel lastik yönetimi için yenilikçi çözümler üretmek amacıyla lastik ve tamamlayıcı hizmetlerimizi sürekli olarak geliştirdik ve geliştirmeye de devam ediyoruz.YaptığımızAr-Ge çalışmalarında da güvenlik ve iyi performans kilit bir rol oynuyor. Continental olarak tüketicilerimizin can güvenliğini ilk sıraya koyuyoruz. Başlattığımız Vision Zero stratejimiz doğrultusunda sıfır ölüm, sıfır yaralanma ve sıfır kazayı amaçlıyoruz; bu doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Alman mühendisliğini ileri teknolojiyle birleştiriyoruz. Tüm lastiklerimizi dünya çapında en yüksek kalite standartlarında olmaları, maksimum güvenlik sağlamaları ve mükemmel sürüş dinamikleri ile en iyi performansı sergilemeleri için teknolojik yeniliklerimizle güncel tutuyoruz. Tüm mevsimlerin yol şartlarına özel olarak geliştirdiğimiz lastiklerimize fren diskinden lastik üretimine kadar tüm süreçleri titizlikle planlıyoruz. Aynı zamanda sürücülerin can ve mal güvenliğinden yakıt ekonomisine, sürüş konforundan çevresel sürdürülebilirliğe kadar birçok noktada avantaj elde edebilmesi için uygun lastik kullanımının oldukça önem arz ettiğinin farkındalığıyla iş süreçlerimizi yönetiyoruz. Bu bilgi dahilinde de kışın zorlu yol şartlarına özel olarak geliştirdiğimiz lastiklerimizle sürücülerimizin yanında yer alıyor ve her yeni lastik modelimizle iyi bir performans yakalamaları için çalışıyoruz.”

 

“Kış Lastiklerinin Hava Basıncını Düşürmek Yanlış ve Güvenlik Zafiyetine Neden Olabilecek Bir Uygulamadır”

“Diş derinliği azalmış lastikler fiziksel özellikleri nedeniyle beklenen performansı göstermezler ve bu lastiklerin kullanımı oldukça risklidir. Aynı zamanda yol tutuşunu kaybettikleri için de trafikte toplam can ve mal güvenliği için sorunlar ve riskler oluşturabilirler. Kış lastikleri için halk arasında yaygın bir uygulama olan hava basıncını düşürmek lastiğin yol ile temas yüzeyini azaltan, yanlış ve güvenlik zafiyetine neden olabilecek bir uygulamadır. Kamyon ve otobüs için aks başına düşen maksimum yükü belirleyip, uygun hava basıncını uygulamak gerekir. Lastiklerin hava basınçları, lastik ve hava şartları soğuk olduğunda (en az 3 saat dinlenmiş lastik) ve her seyahat öncesi ya da en az 2 haftada bir kontrol edilmelidir. Hava şartlarının zorlu olduğu noktalarda her 10°C değişimin basınçta 0,3-0,4 bar farklılığa neden olacağını unutmamak lazım.”

“Lastiğin Kış Lastiği Özelliği Taşıdığından Emin Olmak Gerekir”

“Continental olarak dünyanın dört bir yanındaki fabrikalarımızda farklı kullanım alanları için kamyon ve otobüs lastikleri üretiyoruz. Lastiklerimiz farklı araçlar, yol koşulları ve sürücülerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştiriliyor.Aynı şekilde kış lastiği tercih edilirken araç, yol koşulları ve sürücünün ihtiyacına dikkat edilmeli. Lastiğin kış lastiği özelliği taşıdığından emin olmak gerekir. Bir lastikte M+S ve 3PMSF işaretinin beraber bulunması veya sadece 3PMSF işaretinin olması kış lastiği özelliği taşıması için yeterlidir. Kış lastiğini kullanmak için kar yağması beklenmemelidir. Kış lastiği hava sıcakları 7 derecenin altına düştüğünde kullanılması gereken lastiktir. Hamur yapısı bu sıcaklıklarda en iyi hizmeti vermek için tasarlandığından, kar lastiği olarak değil kışın kullanılacak lastik olarak değerlendirilmelidir. Unutulmamalıdır ki ağır vasıta grubu için ülkemizde uygulanan kış lastiği yönetmeliğine göre çeker aksta M+S özellikli, 4mm diş derinliği üzerinde lastik olması yeterlidir. Bu anlamda doğru lastik tercihi için yetkili bir servise danışılmasını öneriyoruz. Continental olarak Türkiye genelindeki yetkili satıcı ağımızla sürücülerimizin sorularına yanıt vererek doğru lastik tercihi konusunda yönlendiriyoruz.”

 

“Ödeme Kolaylığı Sunuyoruz”

“Continental olarak her kış olduğu gibi bu kış döneminde de 31 Aralık 2020 tarihine kadar 150 TL’ye varan indirim fırsatı bulunuyor. Ayrıca sürücülere indirim kampanyalarından yararlanmanın yanı sıra anlaşmamızın bulunduğu bankalar aracılığıyla ödeme kolaylığı da sunuyoruz. Kampanya hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen sürücüler resmi internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir.”

 

 
Isparta'da Egzozu Kopan Kamyonet Yan Yattı
 
Kemer Belediyesi Ekipleri Covid-19'a Karşı Önlemleri Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (Und) Strateji ve İş Geliştirme Başkanı Fatih Şener; ''Türk Taşımacısının Maliyeti Batılılardan Daha Farklı''
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan gündemin önemli konularından ...
Ordu Üniversitesi Ünye Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Deniz Yıldız; Elimizdeki Cevherin Kıymetini Bilmiyoruz
Alanında yetkin isimlerin lojistik sektörüne dair değerlendirmelerini  ...
Uluslararası İktisat Anabilim Dalı Başkanı/Öğretim Üyesi Prof.Dr.Birol Erkan, “Küçük Firmalar, Yabancıların Büyük Ölçeklerdeki Düşük Ortalama Maliyetleri ve Tekelci Yapıları ile Rekabet Edemiyor”
Lojistik sektörünün şu anki durumu ve geleceğine ilişkin olarak alanında ...
 
Euro Service Türkiye Ülke Müdürü Deniz Çokcoş Sezer: ''Araç Ne Kadar Yeni, Emisyon Sınıfı Ne Kadar Yüksekse Otoyollarda O Kadar Az Para Ödenecek''
Kamyonum Dergisi olarak lojistik sektöründen farklı isimler ve markalar ...
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener; "Pandeminin Yarattığı Fırsatlardan Bir Tanesi Gümrüklerdeki Dijitalleşme"
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ...
Asco Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar; "Bir Tır Dolusu Aşının Bozulması Pek Çok İnsanın O Aşıya Geç Ulaşması Anlamına Gelecektir"
İçinde bulunduğumuz pandemi süreci gündemin önemli konularının başında ...
 
S.S. Suluova Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Engin Günaydın; ''Gecemizi Gündüzümüze Katarak, Karda Kışta Hizmet Sağlıyoruz''
Kamyonum Dergisi ekibi olarak kooperatif ziyaretlerimiz kapsamında yolumuz ...
Gelecek Otomotiv Genel Müdürü Bekir Koman; "Gelecek Otomotiv Olarak İşimizi Layıkıyla Yapmaya Son Derece Özen Gösteriyoruz"
Sektörün önemli markalarının bayileri ile yaptığımız söyleşilerimiz devam ...
S.S. Pınarhisar Karayolu Yük Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Osman Ekkazan; "Takograf ve U-Etds Yönetmeliklerinin Ertelenmesi Nakliye Esnafı İçin İyi Olmadı"
Kamyonum Dergisi olarak kooperatifleri dolaşmayı sürdürürken bu sefer ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcbussondakikakamyonumtrucktürkiyefahrertreylerlkw