1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Gündem
  4. Çip İthalatına Yüzde 100 Gümrük Vergisi Planı

Çip İthalatına Yüzde 100 Gümrük Vergisi Planı

ABD Başkanı Donald Trump çip ithalatına yaklaşık yüzde 100 oranında gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı.

  • | Kamyonum

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye ithal edilen yarı iletken çiplere yaklaşık yüzde 100 oranında gümrük vergisi uygulanacağını söyledi.

Trump, Oval Ofis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni gümrük vergisi oranının "ABD'ye gelen tüm çip ve yarı iletkenlere" uygulanacağını, ancak ABD'de üretim yapma taahhüdünde bulunan şirketlere uygulanmayacağını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Trump "Çiplere ve yarı iletkenlere çok yüksek bir gümrük vergisi uygulayacağız, ancak Apple gibi şirketler için iyi haber şu ki, eğer ABD'de üretim yapıyorsanız veya ABD'de üretim yapmayı taahhüt ettiyseniz, herhangi bir ücret alınmayacak." diye konuştu.

Trump'ın konuşmasının ardından Apple CEO'su Tim Cook da 100 milyar dolarlık yeni bir yatırım planını duyurdu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz