Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
1 Kasım 2012 Perşembe - 08:47

Cezaevi Nakillerinde Tercih Allison Şanzımanlar

Yüksek emniyetli cezaevi kamyonları, güvenliği ve denetimi en üst düzeyde sunmak üzere Allison tam otomatik şanzımanlar ile donatılıyor.

Cezaevi Nakillerinde Tercih Allison Şanzımanlar

13 Araç Allison Şanzıman ile Donatılıyor

İngiltere’de en ağır suçlu mahkumların naklini gerçekleştiren on üç cezaevi kamyonu, Allison tam otomatik şanzıman ile donatılıyor. 330 bg Cummins motora sahip, Allison 3000 serisi şanzımanlar ile donatılan DAF LF kamyonlar, sadece Londra’nın sıkışık trafiğinde değil uzun karayolu sürüşü gerektiren diğer Bileşik Krallık cezaevleri arasındaki nakil görevlerinde de güvenliği sağlamak için kullanıyor. Yakın polis koruması eşliğinde hareket eden aracın güvenli kontrolündeki zorluklar ve debriyaj tamirinin yüksek maliyetleri Adalet Bakanlığı mühendislerini Allison’ın kanıtlanmış tam otomatik şanzıman teknolojisinden faydalanmaya yöneltiyor.

 

Adalet Bakanlığı Teknik Hizmetler Müdürü Mike Sanchez açıklamasında; “Bizim araçlarımızın ağır suçlu mahkumların nakilini sağlarken iki ana görev döngüsü bulunuyor; İlki mahkemelerden mahkumları ‘mavi ışıksız' taşımak, ikincisi ise aracın çok yakınında bulunan polis arabaları ve motosiklet sürücüleri ile çevrili şekilde ‘mavi ışıklar' altında taşıma yapmak. Her iki taşıma şekli de hem hız ve trafik koşulları açısından polis araçları ile aracın arasındaki kesin mesafenin korunmasını, hem de güvenlik anlamında profesyonel ve hassas sürüş sağlanmasını gerektiriyor” diyor.

Özel güvenlik durumlarının söz konusu olduğu bu araçlarda kontrolün sağlanması için çabuk hızlanma, zamanından önce yüksek frenleme gibi durumlar manüel şanzımanlarda debriyaj ve vites aşınmasına yol açıyor. Sanchez konuyla ilgili olarak “Trafiğe ve polis eskortuna uyulması gereken durumlarda manüel vites değiştirilmesi ve debriyaj kaymaları sürüşte zorluk yaratıyordu. Aynı zamanda yüksek aşınma, hem daha fazla zaman hem de daha fazla maliyet kaybına neden oluyordu” diye ekliyor.

Entegre tork konvertörü ile donatılan Allison tam otomatik şanzıman, aracın aktarma organlarının aşınma ve yıpranma paylarını azaltıyor. Performansı eşit derecede almanın önemli olduğu, acil durum ve güvenliğin ön planda bulunduğu uygulamalar için Allison şanzımanın mevcut motor gücünü en üst düzeye çıkarması ve çabuk hızlanmayı sağlaması son derece ideal bir seçim oluyor.

 

Kıdemli Filo Mühendisi, John Kerr yaptığı açıklamada; “Bazı durumlar, sadece lastiklerin hız değeri ile sınırlıdır. Aracın emniyetli bir şekilde sürülmesi ve genel olarak kontrolün yolcuları ve halkı korumaya yönelik olması hayati önem taşıyor” diyor.

 

“Gergin Durumlarda Sürücülerin Vites Değiştirmesi Gerekmiyor”

Ayrıca Allison şanzıman, sürücünün her iki elinin direksiyonda kalmasını sağlayarak sadece sürüşe odaklanılmasına imkan veriyor. Bu konuda Kerr “Gergin durumlarda sürücülerin vites değişimi zorunluluğu için endişelenmesine gerek kalmıyor. Biz güvenliğin zor olduğu bu ortamda her şeyin kontrol altında olduğundan emin olmak istiyoruz" diyor.

 

Allison, aktarma organlarından en güvenilir maksimum performansı elde etmek için Adalet Bakanlığı mühendislik ekibi ile yakın işbirliği içinde çalıştı. Allison Transmission İngiltere Bölge Müdürü Riccardo Sardelli, “Her türlü uygulama için gerekli şartları sunarak şanzıman kalibrasyon parametrelerini ayarlayabiliriz. Adalet Bakanlığı için ihtiyaçları, sürücüler ve mühendisler ile tartıştıktan sonra aracın performansına odaklandık. Bununla birlikte, bizim yeni nesil yazılım paketimizin sunduğu esneklik ile sürüşe uygun ekonomi sağlanmasını ayarlayabiliyoruz” diyor. Örneğin Allison 'yüksek performans' ayarlaması, sadece mavi ışıklar yanarken çalışır konuma getirilebiliyor.

 

Alınan geri bildirmeler, düşük işletme maliyetlerine ek olarak, Allison tam otomatik şanzıman kullanılmasından sürücülerin de mutlu olduğunu gösteriyor. Kerr “Sürücüler hem şehiriçi hem de uzun yolda Allison’ın sunduğu çalışma kolaylığından ve tam otomatik şanzımanın sağladığı gelişmiş güvenlikten oldukça memnunlar. Onlar daha kolay konsantre olabiliyor ve çevrelerinde olup bitenin daha fazla farkındalar. Bunun herkes üzerinde olumlu etkileri var” diyor.

 

 

 

 
Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişen Maddeler!
 
Volvo Kentsel Dönüşümün Çözüm Ortağı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hankook Tek Lastik Tedarikçisi Seçildi
Premium lastik üreticisi Hankook, dünyanın en uzun mukavemet yarışı olan ...
TIRSAN’ın Başarısı Hollanda’nın Dikkatini Çekti
Hollanda-Türkiye diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400.yılı kutlamaları ...
Goodyear, Lastik Etiketlemeyi Destekliyor...
Avrupa Birliği sınırlarında kullanılacak lastiklerin verimlilik ve güvenlik ...
 
Ağır Yüklerin Uzmanları Bir Arada...
Sektöründeki son gelişmeleri yakından izleyen Gündüz Ağır Nakliyat, filosunu ...
Önce Ceza Kesildi, Sonra Çikolata İkram Edildi
Trabzon Beşikdüzü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri, ...
Trafikte Radarla Hız Denetimi Artırılıyor
İçişleri Bakanlığı, hız denetimlerini artırıyor. Trafik birimlerinin günlük ...
 
Hollywood’da Chevrolet’ye Saygı Gecesi...
Paramount Stüdyolarında düzenlenen özel gecede bir araya gelen yapımcılar, ...
Saras Lojistik’ten Dev İşbirliği Anlaşması
Global bir marka olma hedefindeki Saras Lojistik, bu alanda girişimlerini ...
Bulgaristan Gümrükleri Felç!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
news haberler Kamyontreylerşoförsrctrucktürkiyelkw