Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Haziran 2022 Çarşamba - 10:52

Brambles 2040 Yılına Kadar Net Sıfır Emisyon Sözü Veriyor

CHEP markasıyla 60 ülkede faaliyetlerini sürdüren küresel lojistik şirketi, sürdürülebilirlik programı kapsamında karbonsuzlaşma stratejisini hızlandırıyor.

Brambles 2040 Yılına Kadar Net Sıfır Emisyon Sözü Veriyor

Küresel tedarik zinciri çözümleri sunan Brambles, 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı (GHG) emisyonuna ulaşma sözü verdiğini duyurdu. Sektör lideri şirket, Paris İklim Anlaşması hedefleri ile uyumlu olarak sürdürülebilirlik hedeflerini 2050 yılına kadar gerçekleştirme kararlılığındaydı. Rejeneratif tedarik zincirlerine öncülük etme misyonuyla oluşturulan yeni yol haritasıyla birlikte, söz konusu hedef on yıl daha erken gerçekleştirilecek şekilde planlandı.   

Yakın zamanda Bilim Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) tarafından onaylanan plana göre şirket, 2030 yılına kadar kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonlarını (şebeke elektriği ve yakıt tüketiminden kaynaklanan emisyonlar) 2020’ye kıyasla %42, kapsam 3 sera gazı emisyonlarını (atıklardan kaynaklanan değer zinciri emisyonları) ise %17 oranında azaltmayı hedefliyor. 2040 yılı uzun vadeli net sıfır sera gazı emisyonu hedefine göre, şirketin Kapsam 1 ve 2 sera gazı emisyonları ile ilgili kapsam 3 emisyonlarının %100’ünün ortadan kalkacağı ifade ediliyor.

“Emisyonları azaltma konusunda kanıtlanmış bir başarıya sahibiz”

Brambles Baş Sürdürülebilirlik Görevlisi Juan José Freijo konuyla ilgili: “Küresel ısınma, şimdiden ciddi önlemler almamızı gerektiren, çağımızın en büyük sorunlarından biridir. Brambles, döngüsel iş modeli, yenilikçi girişimleri ve geçmişteki başarılarıyla emisyonları azaltma konusunda kanıtlanmış bir performansa sahiptir. Örnek vermek gerekirse, Brambles’ın 2025 Olumlu İklim hedefleri, 2025 yılına kadar şirketin tüm faaliyetlerinde %100 yenilenebilir elektrik ve karbon nötrlüğü sağlanmasını içeriyordu ve bu hedefler 2021 yılında, yani hedeflenen tarihin dört yıl öncesinde gerçekleştirildi. Aslında tüm bu hedefler, yıllar önce başlamış olduğumuz yolculuktaki bir sonraki önemli adımı teşkil ediyor”  açıklamasında bulundu.

“Geleceğin tedarik zincirlerini inşa ediyoruz”

Hedeflerinin ötesine geçmeyi ilke edindiklerini ifade eden Juan José Freijo, “Bilime dayalı hedefler benimsemek ve net sıfır emisyon hedefini on yıl öne çekmek rejeneratif bir tedarik zinciri oluşturmaya yönelik misyonumuzu hızlandırıyor. Net sıfır emisyon hedefimizi gerçekleştirip bu hedefin ötesine geçerek dünyanın gelecekte ihtiyaç duyduğu tedarik zincirlerini inşa eden küresel bir sürdürülebilirlik lideri olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Karbonsuzlaştırmaya yönelik sağlam bir yol haritası

Bu zorlu hedefe ulaşmak adına özel bir karbonsuzlaşma ekibini de tedarik zinciri organizasyonuna dahil eden Brambles , çok işlevli inisiyatiflerle şirket içinden ve dışından paydaşlar ile birlikte çalışarak bu kurumsal stratejik vizyonunun beş kıtada ve 60 ülkede hayata geçmesini sağlamaya yönelik bir yol haritası üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Konuyla ilgili olarak, “Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerdeki ekiplerle işbirliği içinde geliştirilen ve “Bilim Temelli Hedeflere” dayalı olarak oluşturulan 2040 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefimiz, şirketimiz için daha uzun vadeli bir stratejik yön tayin ederek sürdürülebilirlik konusundaki lider konumumuzu korumamızı sağlayacak” diyen Brambles Küresel Tedarik Zinciri Karbonsuzlaştırma Direktörü Marisa Sánchez Urrea sözlerine şöyle devam etti: “Tasarruf hedeflerimizi gerçekleştirmemizi sağlayacak önemli unsurları tespit etmiş bulunuyoruz. Bunlar, karbonla ilgili hususları karar alma mekanizmamıza dahil eden net bir kurumsal eylem planı ile birlikte net sıfır emisyonlu bir iş modeline geçişimizi hızlandırmamızı sağlayacaktır.”  

Doğru bir yol haritası oluşturuluyor

Brambles, net sıfır hedefine ulaşmak için oluşturduğu stratejik planında şirketin yürüttüğü operasyonlara, lojistik ve doğrudan tedarik alanlarına yoğunlaşacak. Bu doğrultuda, Brambles palet ve konteynerlerinin toplanıp yeniden kullanılmasının artırılması, tesislerde yenilenebilir elektrik kullanılması ile tesis ve lojistik hizmetlerinin optimize edilmesi planlanıyor. Alternatif yakıtların ve sıfır emisyonlu taşıma teknolojilerinin kullanılmasının sağlanması ve atık miktarının azaltılıp çöp sahasına atık gönderilmemesi gibi konularda da adımlar atılıyor.

Brambles’ın karbonsuzlaşma stratejisi hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu bağlantıya tıklayın: https://brambles.com/net-zero-roadmap

 

 
İnci Holding, 3 İştirakiyle Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Arasında
 
CITY RAPTOR İSTANBUL İçin Proje Başvuruları Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomobil Lojistiği: Audi’nin Akü Taşımalarında Demiryolu Atılımı
Audi'nin Brüksel'deki akü üretimi için bileşenlerin gelecekte demiryolu ...
Lojistik Terimleri
Lojistikte kullanılan terim ve açıklamaları...
Doğuş Otomotiv 2.4 Milyon Dolar Yatırımla Yenilenebilir Enerjiye Adım Attı
Doğuş Otomotiv, Sürdürülebilirlik Stratejisi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir ...
 
Soycan Şirketler Grubu, Yeni Yönetmelik Değişikliğiyle Lojistik Süreçlerinde Yeni Hedeflere Odaklandı
Soycan Şirketler Grubu, T.C. Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ...
Lojistikte Dijital Çözümleriyle Fark Yaratan Gençler'Hackhathon’da Buluştu
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik’in, lojistik sektöründe dijitalleşme ...
Doğruer Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Uğuray Doğruer,Uluslararası Pek Çok Firma Yatırımlarını Türkiye’ye Taşıyor
Uluslararası ticaretin ve dünya ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan ...
 
DHL Supply Chain Orta Doğu ve Türkiye CEO’su Orkun Saruhanoğlu, "Sahaya Yakın, Hızlı Hizmet İçin Çalışmaya Devam"
Tedarik zinciri ve lojistik hizmetleri şirketi DHL Supply Chain Türkiye, ...
7/24 Nakliye ve Lojistik Hizmeti Sağlayan Aydın Firmaları Nakliye Rehberi'nde
Tedarik zincirinde nakliye ve lojistik hizmetleri oldukça önemli bir yere ...
Karahan, ''İlk Çeyrekte Ciromuzun Yüzde 11’i Yeni Müşterilerimizden Geldi''
Çobantur Boltas, geçtiğimiz yıl organizasyon, teknoloji ve hizmet alanlarında ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylerfahrertrucknewssrctürkiyekamyoncusondakikakamyonum