Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
From VOITH to DRIVENTIC: A New Global Chapter

From VOITH to DRIVENTIC: A New Global Chapter

1 2 3 4 5 6
Dergi
11 Aralık 2025 Perşembe - 12:52

Birlikte Daha İyi: Horoz Lojistik ve Tohum Otizm Vakfı'ndan Örnek Bir İstihdam Hamlesi

Horoz Lojistik, Tohum Otizm Vakfı ile hayata geçirdiği “Birlikte Daha İyi” projesi ile otizmli bireylerin iş hayatına katılımını güçlendiriyor.

Birlikte Daha İyi: Horoz Lojistik ve Tohum Otizm Vakfı ndan Örnek Bir İstihdam Hamlesi

Horoz Lojistik ve Tohum Otizm Vakfı, otizmli bireylerin çalışma hayatına katılımını desteklemek ve lojistik sektöründe uzun vadeli istihdamlarını sağlamak amacıyla güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği, Türkiye’de lojistik sektöründe İŞKUR destekli otizmli bireylerin sürdürülebilir istihdamını sağlayan bir ilk olarak öne çıkıyor. İmza töreni, Horoz Lojistik’in Çerkezköy deposunda gerçekleştirildi ve “Birlikte Daha İyi” projesi hayata geçirildi.

Törene Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Özkocacık, Yönetim Geliştirme Grup Başkanı Aytüm Yılmaz, Tekirdağ İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Rasim Tunce ve Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin ile İŞKUR ve vakıf ekiplerinden uzmanlar katıldı. Açılış konuşmalarında, kapsayıcı iş gücünün toplumsal faydası, iş dünyası açısından stratejik önemi ve otizmli bireyler için sunduğu fırsatlar vurgulandı.

Horoz Lojistik İcra Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Özkocacık konuşmasında,
“Günümüzün hızla değişen rekabet koşullarında teknoloji, verimlilik ve maliyet optimizasyonu elbette kritik; ancak biz Horoz Lojistik olarak bu dönüşümün insan odaklı bir yaklaşımla ele alınması gerektiğine inanıyoruz. Sürdürülebilirlik ve eşitlik ilkelerine dayanan, fırsat eşitliğini önceleyen ve insana değer veren güçlü bir altyapı oluşturmayı öncelikli hedefimiz olarak görüyoruz. Bu proje, Türkiye genelindeki diğer tesislerimize de örnek olacak ve kapsayıcılığı yaygınlaştırmak için kararlı bir adım.” dedi.

Horoz Lojistik Yönetim Geliştirme Grup Başkanı Aytüm Yılmaz ise şunları söyledi:
“Yıllar içinde kapsayıcılık ve çeşitlilik yaklaşımıyla birçok projede yer aldık. Bugün attığımız adım, şirketimizin kurumsal kültürüne ve değerlerine çok daha anlamlı bir katkı sağlıyor. İçeride verdiğimiz farkındalık eğitimleriyle, yeni çalışanlarımıza her dokunuşta kapsayıcılık ve çeşitlilik ilkemizi hissettirmeye çalışıyoruz. Umarım bu proje diğer şirketlere de örnek olur ve kapsayıcılık kültürü daha geniş bir alana yayılır.”

Tohum Otizm Vakfı Başkanı Aylin Sezgin, otizmli bireylerin toplumun her alanında yer alması gerektiğini vurgulayarak, “İş dünyasının bu konuda adım atacağına hep inandık. Bugün Marmara Bölgesi’nde bu uygulamaya öncülük eden Horoz Lojistik’i tebrik ederim. İŞKUR’un sağladığı destek süreci çok daha erişilebilir kılıyor. Bu iş birliği sayesinde gençlerimizin topluma daha güçlü şekilde katılacağına ve iş arkadaşlarıyla kaynaştıkça daha bütünleşmiş bir çalışma ortamı oluşacağına inanıyorum.” dedi.

Tekirdağ İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Rasim Tunce, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz İŞKUR olarak 20 yılda binlerce kişiye istihdam sağladık ve destekli istihdam projelerine öncülük ediyoruz. Bu projeler otizmli bireylerin topluma ve çalışma hayatına güçlü şekilde entegre olmasını sağlıyor. Bugün Horoz Lojistik’te çalışan otizmli bireyler, işlerine çok sadık ve mutlu; performanslarıyla örnek teşkil ediyor. Ayrıca bu projeler aileler için de değerli. Hem çocuklarının sosyalleşmesini sağlıyor hem de ailelere kendi zamanlarını kullanma imkanı veriyor.”

Otizmli Bireyler İçin Sürdürülebilir İstihdam Modeli

Proje, Tohum Otizm Vakfı’nın uzmanlığını Horoz Lojistik’in operasyonel altyapısıyla birleştiriyor ve otizmli bireyleri çalışma hayatında bağımsızlaştırmayı hedefleyen “destekli istihdam” modeline dayanıyor. Model kapsamında, daha önce vakıf tarafından yürütülen İş Koçluğu Eğitim Programı başarıyla tamamlandı. Horoz Lojistik’te görev yapan iş koçu, otizmli bireylerin çalışma hayatındaki ihtiyaçlarına özel eğitim süreciyle yetkinlik kazandı.

Model, iş koçluğu, iş yeri ve görev uyarlamaları, çalışan farkındalığı, kapsayıcı yetenek yönetimi temelli kurum kültürü ve sürdürülebilir performans desteğini bir araya getiriyor. Bu yaklaşım, Türkiye’de lojistik sektöründe otizmli bireylerin istihdamı için örnek bir model olarak öne çıkıyor.

Proje Hakkında

Horoz Lojistik ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle yürütülen “Birlikte Daha İyi” projesi, otizmli bireylerin çalışma hayatında görünür, üretken ve kalıcı şekilde yer almasını sağlayan destekli istihdam modeline dayanıyor. Model, bireylerin güçlü yönlerini keşfetmeyi, uygun çalışma alanlarına yerleştirmeyi, iş koçluğu ile bağımsızlık ve sürdürülebilir performans geliştirmeyi amaçlıyor.

İŞKUR’un sağladığı destek, işverenler ve otizmli bireyler için kapsayıcı çalışma ortamlarının geliştirilmesinde önemli bir kamu katkısı sunuyor. Bu model, lojistik sektöründe örnek teşkil ederken, Horoz Lojistik’in toplumsal faydayı öncelikleyen vizyonunu ve sektördeki kapsayıcı yetenek yönetimi yaklaşımını güçlendiriyor.

 
Mercedes-Benz Türk, Heska Kayseri Bayisi ile Bölgesel Hizmet Ağını Güçlendirdi
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Brisa ve İkra Lojistik, Güçlü Bir İş Birliğine İmza Attı
Lastik sektöründe mobilite dönüşümüne liderlik eden Brisa, uluslararası ...
İmsan Group’tan Mersin’e 5 Prestijli Ödül Birden!
40 yılı aşan köklü tecrübesiyle Mersin’de lojistik sektörünün öncü firmalarından ...
Arkas’a, IFC Liderliğinde Sendikasyon Kredisi
IFC, Arkas Holding’e ulaşım ve lojistik altyapısını güçlendirmeye yönelik ...
 
CEVA Logistics, Türkiye’deki Varlığını Borusan Lojistik Satın Alımıyla Güçlendirdi
CEVA, Borusan Lojistik'in lojistik operasyonlarını yürüten tüzel kişi ...
Horoz Lojistik, İnsan Odaklı İşe Alımda Örnek Şirket Seçildi
Horoz Lojistik, işe alım süreçlerinde adaylara gösterdiği saygı ve şeffaf ...
Global Lojistik Sektörü Bu Yıl 12 Trilyon Doları Aşacak
Görünürlük ve yapay zeka, mobilite ile buluşuyor ve lojistiğin geleceğine ...
 
Türk Lojistiğinin Balkanlardaki Güçlü Temsilcisi Umut Lojistik
Umut Lojistik Yöneticisi ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Murat Cengiz şirketlerini ...
Ekol 2024 Sürdürülebilirlik Raporu’nu Yayımladı
Ekol Lojistik, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığını ortaya koyan ...
Omsan Logistics, Malatya-Nurdağı Hattında Seferlere Başlıyor
Depremden sonra yeniden hayata döndürülen hat lojistiğe güç katıyor.
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
IVECO Vizyonunu SAMKO OTOMOTİV İZMİR ile Güçlendiriyor
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
bussrcşoförlkwnewskamyonumkamyoncutruckKamyon