Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Eylül 2016 Perşembe - 15:27

Bayramda yola çıkacaklara Goodyear’dan ipuçları

Bayram tatili için onbinlerce kişi araçları ile yola çıkacak. Türkiye’nin dört bir yanına yapılacak yolculuklarda aracınıza binmeden önce dikkat etmeniz gerekenleri Goodyear sizler için hazırladı.

Bayramda yola çıkacaklara Goodyear’dan ipuçları

Birçok kişi bayramda sevdiklerine kavuşmak veya tatil için yollara çıkacak. Çok sayıda sürücü bayramla birlikte direksiyon başına geçecek. Bayram tatiline araçları ile çıkmayı planlayan bir çok sürücü yolculuğa, araçlarını yeterli şekilde hazırlamadan ve iyice dinlenmeden başlıyor. Güvenli bir yolculuk için Goodyear sürücülere altın değerinde öneriler sunuyor.

Yola çıkmadan önce:

  1. Hazırlıklarınızı tamamlayın: İhtiyacınız olan her şeyi yanınıza aldığınızdan, evinizden sorunsuz ayrıldığınızdan emin olun. Aracınızı sürerken sorunları çözmek için yapacağınız stresli telefon görüşmelerinin ya da geri dönmek zorunda kalma ihtimalinin önüne geçmenizin yolu budur. Bir seyahat listesi hazırlamak da yardımcı olacaktır.
2.İyi dinlenin: Bu, hem sürücüler hem de yolcular için geçerli. Özellikle tanımadığınız yollarda, ya da yoğun trafikte uzun bir sürüşün fiziksel olarak ne kadar yorucu olduğunu asla küçümsemeyin. Sürücüler sürüş esnasında iyi dinlenmiş ve çevrelerinin tamamen farkında olmalıdırlar. Yorgun olmayan yolcular da araç içerisindeki stresi azaltmakta önemli bir unsurdur!
  1. Eşyalarınızı aracınıza uygun şekilde yükleyin: Yolculuk sırasında ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları, ulaşabileceğiniz, alması en kolay yerlere yerleştirin.
4.Aracınızı servise verin, kontrol ettirin: Günümüzde araçlar hayli güvenilir, ama uzun bir yolculuğun orta yerinde küçük bir sorunun getirdiği bir arıza dahi stresli ve pahalı bir kâbusa dönüşebilir. Yola çıkmadan önce lastik dişlerinizi kontrol ettirmeyi unutmayın – lastiklerinizi zamanında değiştirmemek, tehlikeli durumlara yol açabilir.
  1. Lastiklerinizi kontrol edin: Lastiklerinizin uygun çalışma koşullarında olduğundan emin olmanız güvenli ve rahat bir yolculuk için büyük önem taşır. Lastiklerinizin mevsime ve yol koşullarına uygun, en doğru lastikler olduğundan emin olun. Yalnızca lastik dişlerinizi yıpranmaya karşı kontrol etmekle kalmayın, (yüklü) aracın ihtiyaçlarını karşılamaya en uygun miktarda, doğru basınçta şişirilmiş olduğundan da emin olun. Aracınız, yolcular ve valizlerle tamamen dolu haldeyse, lastik basıncı da artacaktır. Havanın sıcak olması lastiklerdeki hava basıncını artırır. Yolculuk öncesinde lastikleriniz "soğukken" lastik basıncı kontrol edilmeli ve basınç seviyesi, mutlaka yüklü aracın ağırlığı göz önünde bulundurularak ayarlanmalıdır.
  1. Rotanıza hâkim olun: GPS harika bir gereç, ama sürüş süresi, gireceğiniz yollar ve muhtemel mola yerleriniz hakkında seyahat öncesi küçük bir araştırma yapmak, stresinizi büyük oranda azaltacaktır
Yoldayken:

7.Yolunuzu parçalara ayırın: Tüm yol güvenlik kuruluşları uzun yolların “tek lokmalık” yollara bölünmesi tavsiyesinde bulunur. Her birkaç saatte bir mola vermek sürücünün dikkatini yoğunlaştırmasına yardımcı olur. Ağır ya da yağlı yemeklerin getirdiği doygunluk (ve yorgunluk) hissinden kaçınmak için hafif öğünler yiyin ve bol bol su için. Aynı şey yolcularınız için de geçerli – ara sıra yürüyüş yapma fırsatı bulmaları hem yolcuları, hem de sürücüyü daha mutlu kılacaktır.
8.Direksiyon başına sırayla geçin: Mümkünse başka bir sürücüyle yola çıkın ve varana kadar sırayla araç sürün. Böylece her bir sürücü mola vermiş olacak ve dikkatlerinin yoğunluğu artacaktır. İkinci bir sürücü tehlikeli durumlarda yolcu koltuğundan sizi uyararak da yardımcı olabilir.
9.Güvenlik şeritlerini yalnızca kesin ihtiyaç hâlinde kullanın: Bu şeritler acil durumlar için tasarlanmış olsa da güvenliğinizi garanti altına almaya yetmez. Kamyonlar ve diğer arabalar birkaç metre yakınınızdan rüzgârlarıyla geçerken kendinizi güvenliğe almak için uyarı yeleği giyin, uyarı ışıklarınızı yakın ve herkesi çarpma bariyerinin ardına geçirerek güvenli bir yere alın. Eğer midesi bulanmış ya da ilgi isteyen bir çocuğunuz varsa en iyisi güvenle park edebileceğiniz bir sonraki benzin istasyonuna kadar yola devam etmek olacaktır.
  1. Durma mesafenizi ayarlayın : Aracın tamamıyla eşya yüklü olması manevra kabiliyetini etkiler ve buna alışması da zaman alır. Ayrıca, tüm aileyle ve çok sayıda bavulla seyahat ettiğinizde, dikkatinizi dağıtan daha fazla şey olacak, görüşünüz azalacak ve daha uzun bir durma mesafesi gerekecektir. Bu hususları aklınızda bulundurun.
  1. Gözünüzü yoldan ayırmayın : Aileleriyle seyahat edenler, özellikle de arka koltukta çocukları oturuyorsa, gözünü yoldan ayırmadığına emin olmalıdır. Bir araba, 100km/saat hızında giderken saniyede yaklaşık 30 mt yol alır. Üç saniyeliğine arkanıza dönüp çocuklarınıza bakmanız ciddi sonuçlara neden olabilir.
Evcil hayvanınızla seyahat ediyorsanız, dikkat! : Evcil hayvanların araba içinde serbestçe gezinmesine asla izin verilmemelidir! Emniyet kemeri ya da iyi havalandırılan bir kafesle güvenliklerini sağlayın.

 
Bakan Arslan'dan HGS ve OGS uyarısı
 
İstanbul Otobüsleri Saraybosna Trafiğinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Arslan'dan HGS ve OGS uyarısı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan ...
İDO Bayrama Hazır
İDO, Kurban Bayramı’nda, 370 bin araç kapasitesiyle, 4 milyon misafirin ...
Kadoil’e Üst Düzey Atama
Altuğ Teközgen, Kadoil’e Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.
 
Alfa Romeo Giulia’nın Tercihi Goodyear Lastikleri
Goodyear’ın yeni Eagle F1 Asymmetric 3 ve Goodyear EfficientGrip Performance ...
Galip Atar Ferrarı Challenge’da Yarışıyor
Milli sporcu Galip Atar, Almanya’nın Hockenheim Pisti’nde 9-11 Eylül tarihlerinde ...
TEMSA, Hannover Ticari Araç Fuarı’na 4 Aracıyla Katılıyor
TEMSA, 21-29 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen ...
 
Akaryakıtın ÖTV'si Artırıldı
Akaryakıttan alınan ÖTV'de 20 kuruş artışa gidildi.
Karayollarında Son Durum
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmaları ...
Dünyaya Bursa’dan: Yeni RENAULT MEGANE Sedan
Yeni MEGANE Sedan’ın seri üretim başlangıç töreni, 7 Eylül Çarşamba günü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şofördikkatkamyoncutruckkamyonumsrctreylernewstürkiye