Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
25 Ocak 2021 Pazartesi - 11:31

Başkent’te Jeopark Alanları Gün Yüzüne Çıkarılıyor

  Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in turizm potansiyeline sahip alanlarını gün yüzüne çıkarıyor. Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası ile imzalanan “Ankara’da Jeopark Alanlarının Oluşturulması İçin Protokol” kapsamında çalışmalar hızlandırıldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Beypazarı’ndan Çamlıdere’ye kadar Başkent’in jeoturizm potansiyeli olduğunu zoom üzerinden düzenlenen toplantıda tek tek anlattı.

Başkent’te Jeopark Alanları Gün Yüzüne Çıkarılıyor

BAŞKENT’TE JEOPARK ALANLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in turizm potansiyeline sahip alanları gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için önemli projelere imza atıyor.

    Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol ile “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde Jeopark Alanlarının Belirlenmesi, Kurulması ve Jeoturizmin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar pandemi sürecinde de hız kesmeden devam ediyor.

    Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş proje çalışmalarına ilişkin zoom üzerinden gerçekleştirilen toplantıda; Jeoloji Mühendisleri, UNESCO temsilcileri ve akademisyenlerle Başkent’in jeoturizm potansiyelini masaya yatırdı.

 

BAŞKAN YAVAŞ JEOPARK ALANLARININ BAŞKENT TURİZMİNE KAZANDIRILMASI İÇİN DEVREDE

    Başkent turizmini geliştirmek için kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Jeoloji Mühendisleri Odası ile 19 Şubat 2020 tarihinde Başkan Yavaş’ın katılımıyla “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde Jeopark Alanlarının Belirlenmesi, Kurulması ve Jeoturizmin Geliştirilmesi Projesi” protokolü imzaladı.

    Beypazarı’ndan Çamlıdere'ye kadar uzanan bölgede balık fosillerine rastlandığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Beypazarı’nda aynı bölgede uçurumun kenarında fosilleşmiş bir ağaç da var. Beypazarı’ndaki Nurettin Karaoğuz Müzesi'nde bahsettiğim balık fosilleri sergileniyor. Bölgedeki fosillerin Kızılcahamam farkına varmış ve o tarafta bir jeopark olması için çalışmalara başladı. Ülkemizde bulunan her şey bizim değerimiz. Bunların hepsinden yararlanmamız lazım. Büyük bir jeoturizm potansiyeli de var. En azından bu konularda farkındalık yaratmak için çalışmalıyız” sözleriyle Başkent’in turizm potansiyeline dikkat çekti.

   

UNESCO KRİTERLERİ BAZ ALINACAK

    Covid-19 salgını nedeniyle elektronik ortamda gerçekleştirilen toplantıda; Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Jeolojik Mirası Koruma Derneği Başkanı (JEMİRKO) ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Komite Üyesi Prof. Dr. Nizamettin Kazancı ile Prof Dr. Sönmez Sayılı, Yaşar Suludere, Mithat Emre Kıbrıs, Onur Yücel, Özgür Değirmenci’nin de aralarında bulunduğu uzman jeoloji mühendisleri ve akademisyenler görüşlerini dile getirdi.

    Jeolojik miras niteliğindeki jeositlerin tespiti, raporlanması, tescil edilmesi ve jeopark alanlarının belirlenmesi kararlaştırılırken, jeopark alanlarının UNESCO kriterleri çerçevesinde Avrupa Jeopark Ağı ile UNESCO Global Jeopark ağı içine alınarak tanıtılması ve jeoturizme kazandırılması sağlanacak.

 

    Ankara ili sınırları içerisinde etkin jeoturizm faaliyetlerinin başlatılması, geliştirilecek ve çeşitlendirilecek turizm faaliyetlerine yönelik olarak halkın bilinçlendirilmesi, eğitilmesi ve gerekli farkındalığın sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, şu bilgileri paylaştı:

“Ankara’nın kültürel tarihi varlıklar kadar zengin doğal kaynaklara sahip olduğunu biliyoruz. Kentimizde var olan jeolojik potansiyeli ve kültürel mirası ortaya çıkararak korumak istiyoruz. Bu alanlar Kızılcahamam ve Çamlıdere havzasındaki fosilleşmiş alanlardır. Taş orman diye de anılır. Dünyadaki 3-4 tane örnek arasındadır. Libya, Midilli Adası, Amerika ve Madagaskar’da var. Bizim bu alanlarımız içinde yaşanmışlıklar var. Fosil ormanlarından kadim uygarlıklar geçmiş. 15 milyon yıl önceki balığın kılçığını görebilirsiniz. Yaşanmışlığın etkisiyle uygarlıkların izlerini görebilirisiniz. Önceliğimiz jeoparkımızı Avrupa jeopark ağına aldırarak, UNESCO’nun miras listesine dahil ederek kültürel zenginliğimizi öne çıkarmak olacak.”

 

MANİSA’DAN SONRA SIRADA BAŞKENT JEOPARK VAR

    Projeyle Ankara’da bulunan dünyanın jeolojik geçmişindeki çok önemli bir olayı ya da belli bir zaman aralığını temsil eden, bu özellikleriyle yerkürenin uzun geçmişi için kanıt durumunda olan kaya topluluğu, fosil, mineral, yapı, mağara ya da şelale gibi jeolojik miras niteliğindeki oluşumların belirlenerek, turizme kazandırılması amaçlanıyor.

   İmzalanan protokole göre Kızılcahamam ve Çamlıdere’de belirlenen alanlar içerisinde yer alan jeositler tespit edilecek ve Avrupa Jeolojik Koruma Kurumu kriterleri çerçevesinde raporlar hazırlanacak. Belirlenen bu yapıları içine alan jeoparkların oluşturulması ile UNESCO Global Jeopark ağına alınması için gerekli çalışmalar başlatılacak.

   Büyükşehir Belediyesi ve JMO’nun yapacağı bu çalışmaların ardından Ankara, Manisa’da bulunan Kula UNESCO Küresel Jeoparkı’nın ardından Türkiye’deki ikinci jeopark alanına sahip olacak.
 

 
UTİKAD Sektörel İlişkiler Uzmanı Gizem Karalı Aydın, "Koronavirüs Gölgesinde Ekonomik Krizden Kurtulmanın Tek Çıkış Yolu Ticareti Kolaylaştırmak"
 
Susurluk'ta Meydana Gelen Kazada 1 Kişi Yaralandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UTİKAD Sektörel İlişkiler Uzmanı Gizem Karalı Aydın, "Koronavirüs Gölgesinde Ekonomik Krizden Kurtulmanın Tek Çıkış Yolu Ticareti Kolaylaştırmak"
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, ...
2021 Yılı Letonya Tektip Geçiş Belgeleri Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 2021 yılı Letonya tektip geçiş ...
2021 Yılı Geçiş Belgelerinde Son Durum!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 2021 Litvanya geçiş belgesinin ...
 
Mercedes-Benz, Kamyon Ürün Grubunda Yeni Modellerin Satışına Başlıyor
Türkiye kamyon pazarında 2020 yılını da liderlikle tamamlayan Mercedes-Benz ...
Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül; ''Türkiye Otobüs Pazarının Lider Markası Olduk''
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 2020 yılında da kent içi toplu taşıma, ...
Krone'den Avek Lojistik’e 20 Adet Profi Liner Ultra
Krone, Tire’deki fabrikasından Türkiye’nin dört bir yanındaki nakliyecilere ...
 
Kazakistan'a Girişlerde PCR Testi Zorunluluğu Getirildi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Kazakistan'a girecek sürücülerin ...
Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, "Tüm Siparişleri Aksatmadan Başarı ile Gerçekleştirdik"
Otobüs sektörünün ve şirketin, 2020 yılının değerlendirilmesi ile 2021 ...
Ticaret Bakanlığı Tarafından Dış Temsilcilikler Yönetim Bilgi Sistemi Kuruldu
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Ticaret Bakanlığı tarafından ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
src
dikkat
lkw
bus
treyler
şoför
türkiye
haberler
news