Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Ekim 2007 Pazartesi - 00:00

Bakan Yazıcı, 'Habur Sınır Kapısı'nın Kapatılması Söz Konusu Değil!'

Bakan Yazıcı,  Habur Sınır Kapısı nın Kapatılması Söz Konusu Değil!

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sarp Gümrük Kapısı'nın yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşası ve işletmesine ilişkin Uygulama Sözleşmesi imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yazıcı bir gazetecinin, son yaşanan olayların ardından Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması söylemlerinin gündeme geldiğini hatırlatarak, ''kapının kapatılması halinde zararın devlet tarafından karşılanıp karşılanmayacağına'' ilişkin sorusu üzerine, temel hak ve özgürlüklerin, demokrasinin en önemli değerlerinden olduğunu kaydetti.

Temel hak ve özgürlükler bağlamında en önemli unsurun ise ''can ve mal güvenliği'' olduğuna dikkati çeken Yazıcı, can ve mal güvenliğini sağlamak üzere meclisten karar çıkardıklarını anımsattı.

Bu karar çerçevesinde Habur Sınır Kapısı’nın kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin bazı yorumlar yapıldığını kaydeden Yazıcı, ''şimdi varsayıma dayalı olarak (kapatılırsa zararı karşılayacak mısınız) sorusuna ben cevap vermeyeyim ama gerekirse mal ve can güvenliği açısından tedbirler alınır, ulus olarak zararımız ne ise onu kapatırız'' dedi.

Bu arada herhangi bir sorun yaşanmayacağını işaret eden Yazıcı, '' Habur Sınır Kapısı’nın şu an kapatılacağı diye bir durum kesinlikle söz konusu değil'' diye konuştu.

“Kuyrukların Azaltılması ݝçin Personel Takviyesi Olacak”

Bir başka gazetecinin, meclisten çıkan tezkere sonrasında Habur Sınır Kapısı’nda uzun konvoylar oluştuğunu belirterek, ''bu kuyrukların kısa vadede kaldırılması için ne gibi önlemler düşünüldüğünü'' sorması üzerine Bakan Yazıcı, ''Habur Gümrük Kapısı, yeniden alt yapı olarak modernize edildi. Bu sorunların azaltılması için Müsteşarlığımız gerekli önlemleri alacak, personel takviyesi yapacaktır'' diye konuştu. 

Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da, Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması halinde oluşacak zararın devlet tarafından karşılanıp karşılanmayacağına ilişkin soruya karşılık, ''Türkiye'nin güvenliği, milli birliği ve beraberliği, bütünlüğünün bir maddi hesabı olamaz, hiç kimse bu hesabı yapamaz. Bunun için zararımız ne olacak diye kesinlikle bakmayız, öncelik Türkiye'nin milli birliği, beraberliği ve bütünlüğüdür'' dedi.  

 
Grupaj Gençleşiyor
 
Sarp Gümrük Kapısı'nın Modernizasyonuna Başlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler şoförtruckkamyoncufahrersondakikalkwkamyonumdikkat