Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

Otokar Added New Ones to Its Perfect Vehicles!

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Nisan 2007 Pazartesi - 00:00

BAŞBAKAN MERKEL VE ERDOĞAN 'A TARİHİ GÖREV

BAŞBAKAN MERKEL VE ERDOĞAN  A TARİHİ GÖREV

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Dinçşahin bugün yaptığı basın açıklamasında, “Avrupa Birliği, serbest dolaşımda bulunan malların taşınmasında kullanılan Türk plakalı kara taşıt araçlarına kota koyarak, serbest dolaşımı sağlayan en önemli ulaşım aracının hareketlerini kısıtlamakta ve bir çeşit tarife dışı engel yaratmaktadır”dedi. Türk ihracatına karşı gizli korumacılık yapıldığını belirten Dinçşahin, tarife engelleri nedeniyle ortaya çıkan yüksek maliyetlerin, Türk nakliyecisinin rekabet şansını rakipleri karşısında azalttığını kaydetti.

6 Eylül 2006 tarihinde Türkiye’yi ziyaret eden ve Türk işadamları ile birlikte toplantı düzenleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel’e vize ve taşıma kotaları ile ilgili geniş bilginin UND Eski Başkanı tarafından verildiğini söyleyen Dinçşahin şöyle devam etti: “Başbakan Merkel’in mevcut sorunların çözümünde yardımcı olacağına yönelik umut verici açıklamaları sonucunda olumlu gelişmeler beklenirken, bu gün mevcut şartlar daha da ağırlaştırılarak uygulamaya sokulmaktadır.”

UND Başkanı Dinçşahin, genelde Avrupa Birliği üye ülkelerinde, özelde ise Federal Almanya tarafından Türk ihracatını taşıyan Türk TIR sürücülerine karşı ayrımcı,  AB hukukuna aykırı, korumacı uygulamalar yapıldığını bunun da ticareti engellediğini kaydetti. Tarife dışı engellerin bir an önce ortadan kalkması gerektiğini isteyen Dinçşahin, “Ülkelerarası ticaretin kolaylaştırılması amaçlanmalıdır” dedi. Tamer Dinçşahin, “Avrupa Birliği, serbest dolaşımda bulunan malların taşınmasında kullanılan Türk plakalı kara taşıt araçlarına kota koyarak, serbest dolaşımı sağlayan en önemli ulaşım aracının hareketlerini kısıtlamakta ve bir çeşit tarife dışı engel yaratmaktadır” diye konuştu.

Tarihsel hata düzeltilmeli

Dinçşahin, Türkiye’nin Gümrük Birliği Anlaşması’ndan doğan bütün yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiğini hatırlatarak, Avrupa Birliği’nin malların serbest dolaşımını engelleyen profesyonel sürücü vizesi ve geçiş belgesi kota uygulamasını halen sürdürdüğünü bildirdi. Dinçşahin açıklamasını şu cümlelerle bitirdi: “  Bu anlamda, 15-16 Nisan 2007 tarihlerinde Şansölye Merkel ile Başbakan Erdoğan’ın bir araya gelmesi vesilesiyle her iki ülke Başbakanından bu tarihsel hatanın çözümüne yönelik isteğimizi bir kez daha ve tüm kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra kendilerinden beklentimiz tarife dışı engel olan sürücü vizesi ve geçiş belgesi kota uygulamasının ivedilikle çözümü konusunda birlikte hareket etmeleri ve Ortaklık Konseyi’ne başvurularak Gümrük Birliği ve GATT anlaşmasından doğan haklarımızın verilmesinin sağlanmasıdır.” 

 
Ford, Aston Martin 'i 925 milyon dolara sattı.
 
TÜBİTAK, TTGV TÜSİAD tarafından düzenlenen Teknoloji Ödülleri ve Kongresi 'nin yedincisi için başvurular başladı.
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
truckkamyonumşoförKamyon haberler buslkwdikkatnews