Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:03

Astor Enerji’den Temmuz Ayında 52 Milyon Dolarlık 13 Yeni İş Anlaşması

Astor Enerji A.Ş. , KAP’ ta 13 yeni iş ilişkisi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada yeni dönem iş anlaşmalarına ilişkin satış sözleşmeleri hakkında duyuru yapıldı. Satış sözleşmelerinin ilkinin Sırbistan olduğunu vurgulayan şirket, ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek kapsamında global iş ilişkilerini genişletmeye devam ediyor.

Astor Enerji’den  Temmuz Ayında 52 Milyon Dolarlık 13 Yeni İş Anlaşması

Temmuz ayı içerisinde kamuoyu ve yatırımcıları bilgilendirmek üzere yapılan açıklama da yer alan yer alan yeni iş ilişkileri;

ASTOR’DAN SIRBİSTAN’A İLK SATIŞ 

Sırbistan' da yerleşik özel bir firma ile 10.07.2023 tarihinde 1.740.000.- EUR (Bir milyon yedi yüz kırk bin Avro, TCMB satış kuru ile 49.395.294.- TL) tutarında, 3 Adet Güç Transformatörü satış sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme ile Astor Enerji ihracat yaptığı ülkeler arasına Sırbistan' da katıldı. Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılatına oranı yüzde 0,66 olarak gerçekleşti.

Şirket, 06.07.2023 tarihinde Fas' ta yerleşik özel bir firma ile 3.435.720.- EUR (Üç milyon dört yüz otuz beş bin yedi yüz yirmi Avro) tutarında, 5 Adet Güç Transformatörü satış sözleşmesi, bununla birlikte 07.07.2023 tarihinde ise, Fas' ta yerleşik özel bir firma ile 1.008.000.- USD (Bir milyon sekiz bin Amerikan Doları) tutarında, 2 adet Güç Transformatörü satış sözleşmesi imzaladığı duyuruldu. Yapılan sözleşmelerin 2022 yılı hasılatına oranı yüzde 1,67 olarak belirtildi.

Irak ile gerçekleştirilen iş sözleşmesi hakkında yapılan açıklamada ise “Irak' ta yerleşik özel bir firma ile 05.07.2023 tarihinde 4.740.000.- USD (Dört milyon yedi yüz kırk bin Amerikan Doları) tutarında, 12 Adet Güç Transformatörü satış sözleşmesi imzalandığı duyuruldu. Yapılan sözleşmenin 2022 yılı hasılata oranı yüzde 1,67 olarak belirtildi.

İspanya'da yerleşik üç ayrı özel firma ile Temmuz ayında yapılan toplam 8.945.500.- EUR (Sekiz milyon dokuz yüz kırk beş bin beş yüz Avro) tutarında, 36 Adet Dağıtım, 5 Adet Güç  Transformatörü satış sözleşmesi imzalandığı açıklandı. Sözleşmelerin 2022 yılı hasılatına oranı yüzde 4,06’ olduğu açıklandı.

Ayrıca yurt içinde, Almanya ve Türkmenistan’da yerleşik 5 ayrı firma ile 16,5 Milyon USD’lik sipariş sözleşmesi imzalandı. Almanya için yapılan satış sözleşmesi; Güç Trafosu ürün grubundan Almanya’ya yapılan ilk satış olması nedeni ile pazara bu ürün grubunun da sunulması önemli bir gelişme olarak değerlendirildi.

Yeni hedef pazarlardan olan İngiltere’de yerleşik özel bir firma ile 11.250.000.-GBP (On bir milyon iki yüz elli bin Sterlin, TCMB Satış kuru ile 390.450.375 TL) 3 adet Güç Transformatörü satış sözleşmesi imzalandığı 24.07.2023 tarihinde KAP’ ta duyuruldu.

 Şirketin 2023 yılı satış hedefi 540 Milyon USD olarak kamuoyu ile paylaşılmıştı. Temmuz ayında duyurusu yapılan sipariş sözleşmeleri toplamının ABD Doları karşılığı 52 Milyon USD olup, halka arzdan bugüne kadar KAP’ ta yapılan sipariş duyuruları 290 Milyon USD’ ye ulaştı.

ASTOR’DAN YENİ ŞARJ İSTASYONU YATIRIMI  

Şirket iş anlaşmalarına bir yenisini daha ekleyerek Mepet Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş ile elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için sözleşme imzaladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’ na (KAP) yapılan açıklamada; Astor A.Ş ile Mepet Metro (METRO) Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş arasında 14 lokasyonda elektrikli araç şarj istasyonu kurulumu konusunda 19.07.2023 tarihinde sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Astor Enerji’nin, 19 Temmuz 2023 tarihinde imzalanan sözleşme uyarınca Mepet Petrol istasyonlarında kuracağı elektrikli araç şarj üniteleri listesi şu şekilde; Edirne/Merkez Metro Tesisleri, Mersin/Silifke Bumer Dinlenme Tesisleri, Samsun Otogar Akaryakıt İstasyonu, Konya/Seydişehir Manavgat Yolu Akaryakıt İstasyonu, Manisa Ege Park Tesisleri, Çorum/Sungurlu Mavi Ocak Dinlenme Tesisleri, Çorum/Osmancık Metro Tesisleri, Yozgat/Sorgun Mepet Metrol Petrol, Denizli Suitpark Dinlenme Tesisleri, Balıkesir/Susurluk Metro Dinlenme Tesisleri, Tekirdağ/Çorlu Metro Turizm (Karşılıklı İki Tesis), Kırklareli/Babaeski Metro Park Tesisleri (Karşılıklı İki Tesis).

Bu kapsamda Astor Enerji’nin bugüne kadar kurulumunu tamamlayarak devreye aldığı AC istasyon sayısı 46 'ya, DC istasyon sayısı 39' a, soket sayısı da 124' e ulaştı. Sözleşme kapsamındaki elektrikli araç şarj istasyonu yatırımlarının 2024 yılının ilk çeyreğine kadar tamamlanarak aktif hale getirilmesi planlanıyor. 

Astor Şarj, 2023 yılında 300 slot şarj ünitesine ulaşmayı hedefliyor. Şirketin temel stratejisi ise;  Yurt içi araç sayısındaki artışla birlikte aynı zamanda uluslararası alanda önemli bir geçiş güzergahı üzerinde olan ülkemizin transit taşımacılık kaynaklı oluşacak talebi karşılamak üzere her köşesine 200 km’de bir ulaşılabilecek istasyonlar kurulması olarak planlanıyor. 

 
Hankook Wins Award for The Best Fan Experience in the 2023 ABB FIA Formula E World Championship
 
Yiğit Akü, Automechanika İstanbul'da İnovatif Çözümleriyle Geleceğin Vizyonunu Tanıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Motorine Bir Zam Daha Geliyor!
Benzine peş peşe gelen zamların ardından motorinde de 1 lira 45 kuruşluk ...
Milli Muharip Uçak KAAN Yıl Sonunda Havada
İDEF'23 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın kapanış töreninde konuşan ...
Ekonomik Güven Endeksi Dört Ayın En Düşük Seviyesinde!
TÜİK'in Ekonomik Güven Endeksi verilerine göre Temmuz ayında endeks yüzde ...
 
Biz Zam Diyelim Bu Sefer Siz Anlayın!
Son dönemde akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. ...
Yeşil Mutabakat Kapsamında Kara Yolunda Maliyetler Daha a Artacak
Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Türkiye ile Slovakya ve Avusturya arasında ...
Motorin Fiyatlarına Zam Geldi
Motorin fiyatlarına 21 Temmuz Cuma günü 1 lira 55 kuruşluk zam yapıldı.
 
Bu Gece Yarısı Pompaya Yansıyacak!
Benzine 1 lira 32 kuruş zam bekleniyor.
Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye'nin Dünya İhracatından Aldığı Paydaki Artışın Sürdüğünü Bildirdi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki ...
Ticaret Bakanı Duyurdu: Türkiye İhracat Tarihinde Bir İlk Gerçekleşti
Ticaret Bakanı Ömer Bolat 'Türkiye'nin yıllıklandırılmış ihracatı 255,7 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srckamyonumnewskamyoncuKamyonsondakikadikkatfahrertruck