Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ocak 2016 Cuma - 09:01

Asgari ücret desteği genişledi

Asgari ücretliler için işverene verilecek olan desteğin kapsamı genişletildi. Haftalardır süren tartışmalar ve toplantılar sonucunda bulunan formüle göre, 2015 yılı itibariyle brüt 2 bin 550 TL’ye kadar olan ücretler için işverene 2016 yılında aylık 100 TL çalışan başına destek verilecek.

Asgari ücret desteği genişledi

ÖRGÜTLÜ İŞYERLERİ CEZALANDIRILACAKTI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman  Soylu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuyla ilgili önergenin verilmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Başlangıç aşamasında 1300 TL’ye çıkan asgari ücret artışından kaynaklanan maliyetleri düşürmek için asgari ücretli çalışanlar için 110 TL destek verilmesini önerdiklerini belirten Soylu şöyle devam etti: 
“Böyle bir durumda 8 milyon 770 bin kişi yararlanacaktı.  Ancak  asgari ücret alıp aynı zamanda 4 ikramiye hakkı olanların bir başka deyişle örgütlü işyerlerinde çalışanların teşvikten  yararlanamayacağı belirtildi. Bunun üzerine yapılan müzakereler sonucunda bir değerlendirme yapıldı ve 10.5 milyar TL’ye  mal olan desteği başka bir boyuta taşıma kararı aldık. Toplam 2 asgari ücreti kapsayacak şekilde 2 bin 550 TL’ye kadar olan tüm brüt ücretleri dahil ettik.”
YÜZDE  80 YARARLANACAK
Getirilen yeni teşvik  sistemiyle çalışanların  yüzde 80’inin teşvik kapsamına  gireceğini belirten  Soylu, sosyal tarafların da böyle bir yöntemin daha doğru olacağını, bunun  kayıtdışını azaltabileceğini ve istihdama da olumsuz etkisinin olmayacağı tespitinde bulunduklarını ifade etti. Yeni teşvik sistemiyle çalışanların yüzde 80’inin ulaşılacağını kaydeden Soylu şunları söyledi: 
“Yaklaşık 11 milyon kişi faydalanacak. 10.5 milyar TL’lik  maliyet 11 milyar 437 milyon TL’ye çıkacak. Yeni açılan işletmelere de destek verilecek. Ancak muvazaa tespit edilirse imkanlardan faydalanılmayacağı hükmünü de getiriyoruz.”

Maden şirketlerine asgari ücret desteği geldi

Komisyonda görüşmeleri süren torba yasa kapsamında, kömür madenlerine de asgari ücret desteği geldi. Kabul edilen maddeye göre, linyit ve taş kömürü çıkaran özel hukuk tüzel kişilerinin ruhsat sahibi olarak işlettikleri yer altı maden işletmelerinde, fazla çalışma ücreti, yıllık izinlerin artırılması, çalışma süresinin 37,5 saate düşürülmesi, çalışanların ücretinin 2 asgari ücretten az olamayacağı nedenleriyle oluşan maliyet artışlarının karşılanmasına ilişkin destek verilebilecek. Bu destekler, bakanlık bütçesine konulan ödeneklerden karşılanacak. Maliyet artışlarına ilişkin usul ve esaslar, bunların uygulanma süreleri bakanlığın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca belirlenecek. Ayrıca mevcut istihdamın yüzde 50’sine kadar yeni istihdama da destek verilecek.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, bu işletmelerde 6 bin 121 işçi çalıştığını, bu ek maddeyle, asgari ücretin bütçeden karşılanması halinde 133 milyon 699 bin liralık ek destekleme olacağını belirterek, "Bu işletmeleri teşvik edebilir. Eğer Soma kazasından önceki seviyeye ulaşırsa o tarihteki rakam 11 bin 472.  Bu takdirde destek miktarı 250 milyon liraya ulaşmış olacak" dedi.
Bağımsız denetim raporu esas olacak
Kamu hissesi yüzde 50’nin altında olan şirketler için de artık  bu kapsamdaki Borsaİstanbul’da işlem gören şirketlere ilişkin bağımsız denetim raporları Sayıştay’a gönderilecek. Sayıştay, kendisine sunulan bağımsız denetim raporlarını esas alarak hazırlayacağı raporu TBMM’nin bilgisine sunacak. 

(HÜRRİYET)

 
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Yetki Belgesi Başvurusu Başladı.
 
Tek renk olacak yeni kimlikler 3 yıl içinde dağıtılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Eğitim Yetki Belgesi Başvurusu Başladı.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sitesinde yapılan duyuruya ...
Volkswagen 115 Bin Otomobili Geri Satın Alabilir
Geçtiğimiz aylarda emisyon skandalıyla sarsılan Volkswagen'in, ABD’de ...
ODD Gladyatör Ödülleri
Türk otomotiv sektörünün 48 markasını çatısı altında buluşturan Otomotiv ...
 
Otomotivde Çifte Rekor
Otomotiv sanayinde 2015 yılında üretim ve ihracatta rekor kırıldı. Üretimde ...
Havada trafik arttı
DHMİ verilerine göre, geçen yıl üstgeçişler dahil Türkiye genelinde uçak ...
Karayollarında Son Durum
Karayollarının bazı kesimlerinde devam eden yol yapım ve onarım çalışmalarının ...
 
Meteorolojiden Son Açıklama
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili İstanbul için önemli ...
OSD Başkanı Kudret Önen: “Otomotiv Sanayii’nde üretim ve ihracat rekoru kırdık”
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından açıklanan verilere göre, 2015 ...
Aküler soğuk kış günlerine hazır mı?
Akülerin performansını etkileyen soğuk kış günlerinde, araç kullanıcılarının ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncudikkatsondakikafahrertreylertürkiyelkwKamyonkamyonum