Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
11 Ocak 2010 Pazartesi - 00:00

Araçların % 40?ı Kusurlu Çıktı

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları Genel Müdürü Naci Başerdem, 2009 yılında 5 milyon 100 bin adet aracın muayenesini yaptıklarını ve bu araçların yüzde 40'ının birinci muayenelerinde başarılı olamadığını bildirdi.

Araçların % 40?ı Kusurlu Çıktı

 

TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları Genel Müdürü Naci Başerdem, 2009 yılında 5 milyon 100 bin adet aracın muayenesini yaptıklarını ve bu araçların yüzde 40'ının birinci muayenelerinde başarılı olamadığını bildirdi.

Başerdem,yaptığı açıklamada, İstanbul'da araç parkının yaşının, motosikletler ve traktörler hariç 12 olduğunu ifade ederek, Anadolu'da bu rakamın, motosiklet ve traktör hariç 17'lere çıktığını, İstanbul'a göre 4-5 yaş fark olduğunu belirtti.

''2009 yılında 5 milyon 100 bin araç muayenesi yapıldı. Bu araçların yüzde 40'ı birinci muayenelerinde başarılı olamadı. Bu araçların toplam adedi 2 milyon 60 bin. Bunların bir kısmı emniyetsiz bir kısmı da ağır kusurluydu. Muayene tekrarları ücretli yeniden muayeneler ile birlikte istasyonlarda yapılan toplam muayene adedi 7 milyon 250 bin adet'' diyen Başerdem, 2009 yılının Aralık ayında İstanbul Samandıra'da yeni bir araç muayene istasyonu açtıklarını, böylece İstanbul'daki araç muayene istasyon sayısını 13'e çıkardıklarını anlattı.

Başerdem, Samandıra'da açılan yeni istasyonla birlikte, Anadolu Yakası'nda 6, Avrupa Yakası'nda ise 7 istasyonları olduğunu, 2010 yılında ise 6 yeni istasyon daha açacaklarını bildirdi.

Naci Başerdem, şunları söyledi: ''Ocak ayında 2 istasyonumuz daha açılacak. Bir tanesi Gerede'de bir tanesi de Gebze'de. Gebze'deki 6 kanallı bir istasyon, Gerede'deki ise 2 kanallı bir istasyon olacak. Bu istasyonların inşaatları bitti, son kontrolleri yapılıyor. Yine 2010 yılının ilk yarısında Bursa Gemlik'te bir 6 kanallı istasyonumuz açılacak. İzmir'de çalışmalarını sürdürüyoruz, 2010 yılında orada da açılacak. Kırıkkale'de, Ankara'da bir istasyon daha açacağız. 2010 yılında yeni açacağımız 6 tane yeni istasyonla bu sayıyı 196'ya çıkartacağız.

Bu açtığımız ve açacağımız istasyonları bir kapasite eksikliğinden açmadık. İstanbul'da şu anda 12 istasyonun kapasitesi 2 milyon 300 bin adet araç muayene etmeye müsait mevcut eleman sayısı ile. Ama ne kadar fazla lokasyonda bulunursanız insanlara rahatlık sağlamış oluyorsunuz. O yüzden açıyoruz. Yoksa bir kapasite eksikliğinden değil. 2009 yılında İstanbul'da 1 milyon 355 bin adet araç muayenesi yapıldı. Bizim kapasitemiz 2 milyonun üzerinde, yeni açtığımız istasyon Samandıra, 150 bin ilave kapasite daha getirdi. Biz neredeyse ihtiyacın iki katı kapasiteyle yürüyoruz İstanbul'da. Türkiye'de de ihtiyacın yüzde 30-35 fazla kapasitemiz var. Hizmet kalitesini artırmak adına ihtiyaç olursa yeni istasyonlar açmaya devam edeceğiz.''

VERİLER ANLIK İZLENİYOR

Araç muayenesi yaparken girdikleri bütün dataların merkeze aktarıldığını ve bu dataları sadece kendilerinin değil, Ulaştırma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın da izleyebildiğini, Maliye Bakanlığı ile anlık sorgulama yapılabildiğini anlatan Başerdem, ''İstasyonda açtığımız data kayıt bizim merkezden işlem yapıyor ve aynı anda Ulaştırma Bakanlığı'nda da görülüyor. Şimdi çok iyi işbirlikleri yapabilecek durumdayız sigorta sektörüyle, Maliye Bakanlığı ile. Elimizde çok kaliteli data ve bilgi birikimi var. Ulaştırma Bakanlığı bu bilgilerin gerçek sahibi. Onların izin verdiği ölçüde bu dataları paylaşacaktır. Bunun paylaşım esaslarını Ulaştırma Bakanlığı belirleyecektir. Onlardan izinsiz bu bilgileri üçüncü kişilere veremiyoruz'' diye konuştu.

Başerdem, TÜVTURK olarak, alt işletici kadrolarıyla birlikte Türkiye genelinde 3 bin 100 adet çalışanları olduğunu kaydetti.

 

SAHTE ARAÇ MUAYENELERİ

Naci Başerdem, araç muayene damgaları ve Sticker'lerin (etiket) sahtesinin de Çin'de yaptırıldığını belirterek, ancak aslolanın elektronik denetim olduğunun unutulduğunu kaydetti.

Kendilerinin de halkı bilinçlendirmeye yönelik çaba sarf ettiklerine değinen Başerdem, muayene istasyonuna gelmemiş bir aracın, her ne kadar belgeleri tamamlansa da, elektronik kaydı yapılamayacağından muayenesinin yapılmamış olduğunu belirtti.

Artık emniyet güçlerinin elektronik denetim yaptığına işaret eden Başerdem, artık ''Ruhsatını ver, damga vur, geç'' döneminin kapandığını, ellerindeki el bilgisayarına plaka girişi yapmak suretiyle ile o aracın muayenesinin olup olmadığının görüldüğünü anlattı.

AYRIK OTLARI TEMİZLİYORUZ

Kendi içlerinde gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden Başerdem, sözlerini şöyle sürdürdü: ''3 bin kişi istihdam ediyoruz. Bu kadar kişi içinde işini doğru yapmayanlar da olabilir Bugüne kadar yaklaşık 400 kişi ile yollarımızı ayırdık. Biz bir şeyi ispat edeceğiz. Bu memlekette işini düzgün yapacak teknisyen olduğunu herkese ispat edeceğiz ki, bu da var. Sadece kötülerin sesi daha fazla çıkıyor, iyiler çoğunlukta.

Her geçen gün içimizdeki ayrık otları temizliyoruz, temizlemeye de devam edeceğiz. Bunu da denetimlerle, bizim, elini yüzünü görmedikleri insanlar, hiç bilinmeyen araçlarla feyk muayeneler yaptırmaya çalışıyorlar, tekliflerde bulunuyorlar. Bazen oltaya bu balıklar düşüyorlar. Düştükleri anda onlarla ilişkimizi kesiyoruz. Ama şu anda o sirkülasyon azaldı. İstasyonda şimdi daha bilinçli arkadaşlar çalışıyorlar.''

Yeni ortakları olan İngilizlerin ekim ayında geldiğini anımsatan Başerdem, yeni ortaklarının bir yatırım şirketi olduğunu, yönetime ve operasyona karışmadıklarını söyledi.

2010 yılının, 2009 yılına göre daha iyi bir yıl olacağını düşündüğünü ifade eden Başerdem, çok tedbirli senaryolarla bütçeler yaptıklarını ve 2009 yılına göre yüzde 10 daha fazla gelir bütçelediklerini kaydetti.

 
Gaziantep-Halep Arasında İlk Sefer
 
?2009?da Performansımızı Katladık?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantep-Halep Arasında İlk Sefer
Halep ile Gaziantep arasında yolcu treni ilk seferini yaptı. Halep'ten ...
Üretici Ticari Araçta KDV İndirimi İstiyor
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) düşük talep nedeniyle özellikle ...
K2 Yetki Belgesi Almak İsteyenler Uzun Kuyruklar Oluşturdu
K2 Yetki Belgesi Kuyruğu İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürü ...
 
Sahte Muayene Operasyonu
''Sahte araç muayene raporu'' düzenledikleri öne sürülen ...
Hedef 81 İli Bölünmüş Yolla Bağlamak
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2013'e kadar 32 bin kilometrelik bölünmüş ...
30 Nisan?a Kadar Süre Tanındı
K1-K2 Yetki Belgeleri İçin Erteleme K1 ve K2 Yetki belgelerinin ...
 
Araç Tescilinde Yeni Dönem
İçişleri Bakanlığı’nın uygulama talimatına göre, vatandaşlar ...
A1 Yetki Belgesi Verilmesinin Durdurulması Kararlaştırıldı
A1 Almayı Düşünenler Bekleyecek!! 4925 Sayılı Karayolu Taşıma ...
MTV'de 1. Taksit Ödemesi Başladı
İlk Taksit Ödemeleri Başladı Motorlu Taşıtlar Vergisinin birinci ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
truck
kamyonum
kamyoncu
src
sondakika
bus
lkw
treyler