Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Temmuz 2008 Cuma - 00:00

Ankara Kamyoncular Derneği 3. Yılını Kutladı

Ankara Kamyoncular Derneği 3. Yılını Kutladı

“Sorunlarınızdan haberdarım”

3. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Ankara Kamyoncular Derneği’nin kutlamalarına katılan CHP Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay şunları kaydetti; “Kamyoncuların çok ciddi sorunları var. Son büyük çaptaki eylemlerde bunun bir göstergesidir. Şoför esnafının her eyleminde milletvekili olmadan önce Ankara İl Başkanıyken de sizin yanınızdaydım. Sizin sorunlarınızı dile getirdik.  5 Mayıs’taki eyleminizde yine Şaşmaz’da size destek için oradaydım.  Sorunlarını buradan ayrıldıktan sonra Meclis gündemine taşıyacağım. Size her türlü desteği her safhada vermeyi sürdüreceğim. Eyleminiz sürerken parlamentodaki iki arkadaşım gündem dışı söz alarak bu konuyla ilgili konuşma yaptı. Sorunlarınızdan habersiz değilim; tonajdan, K Belgesinden, ton/km’den, mazota gelen zamlardan, araçların nasıl bağlandığından haberdarım. Önemli olan sizlerin sorunlarının gündeme taşınıp çözüm bulunmasıdır. Aylarca yük taşımak için ailenizden ayrı kalıyorsunuz; kamyonunuzu eviniz yapıyorsunuz; sonra görüyorsunuz ki, size verilen sözler tutulmuyor. Devletin sizin sırtınıza sardığı yükün azalmasını ve çoluk çocuğunuzun nafakasını çıkarmayı düşlüyorsunuz.

Bildiğim kadarıyla Türkiye’nin dört bir tarafında kamyoncu dernekleri kuruluyor. Birlikte bir güç olarak hakkınızı arayacaksınız. Sivil organizasyonunuzu daha güçlü hale getirin. Ankara Kamyoncular Derneği sesini duyurmayı başardı. Son eylemlerde Adana, Kahramanmaraş ve Kayseri başarılı oldu. Bundan sonra da birlik olmayı sürdürün.”

“Hakkınızı aramaya talibim”

Türkiye Taşıma İşçileri Sendikası İç Anadolu Bölge Başkan Yardımcısı Sami Yılmaz ise; “Bu sıkıntılarınızı beraberce aşmak için ciddi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sadece kamyon şoförlerine yönelik değil tüm şoförlere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Biz tüm bu alanda çalışan insanların sıkıntılarını gidermeyi taahhüt ediyoruz. Bizim kurulmaktaki amacımız sosyal güvence altına alınmamız. Emeklilik hakkınızın olması, sağlığınızın güvence altına alınması gibi bir takım sosyal haklarla bu işi yapmanızı istiyoruz. Yakın zamanda gümrük kapılarında, gümrük sahalarının içinde kendi ofislerimiz olacak.  Buralarda tamamen sizin inisiyatifinizde izin, seyahat ve sağlık sigortanızı karşılamaya çalışacağız.  Sağlık ve sosyal güvenlik ile ilgili her türlü konuda yasal çerçeve içinde hakkını aramaya talibiz.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl kamyoncuların sorunlarını dinlerken hararetli tartışmalar yaşandı. Kamyoncular kontak kapatacaklarını ve durumlarının yatalak hastadan beter olduğunu söylediler. Ayrıca herkesten daha fazla vergi ödemekten rahatsız olduklarını belirttiler. Vergi borçları nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın araçlarını bağladıklarından ve dolayısıyla borcu ödemekte zorlandıklarından şikayetçi oldular. 

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl; “İçinizden biriyim benim babamda nakliyeciydi. Hak arama kavganızda daima ben de sizin yanınızdayım. Kamyoncu esnafının sorunları diz boyu. Bununla beraber kamyoncu esnafının sorunların ile ilgilenen dernek ve sendikalar var. Bu sendikalar sizin sorunlarınıza sahip çıktıkça, siz de dayanışma süreci içinde, kendi sorunlarınızı sizden başkasının çözemeyeceği kararlılığında olursanız problemleri aşmak için önemli bir mesafe kaydedersiniz. Onun içindir ki; Kamyoncular Derneği’nin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başlattığı eylemler ses getirdi.

Birikmiş Bağ-kur ve sigorta borçlarınız vardı. Biz bununla ilgili bir baskı unsuru olarak iktidar partisiyle beraber bir çalışma içine girdik. Bu çalışma sonucu faizlerin  % 85’inin affı söz konusu oldu. Kamyoncunun isyanını komisyonlarda gündeme getirdik. Ayrıca ton/km olayı için ikinci bir liste yayınlanmasına rağmen uygulanmıyor. 35 yaş üstü araçların karayollarından çekilmesiyle ilgili ısrarlı olduk. Kamyoncu esnafını gözden çıkarmalarına sizinle beraber müsaade etmeyeceğiz. Dayanışma kültürü içinde beraberce bu sorunları çözeceğiz.” dedi.

Kamyoncular Derneği Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katılanlara Dernek Başkanı Bekir Güldalı tarafından plaket takdim edildi.

Bekir Güldalı ile yıldönümü kutlamalarını değerlendirdik

Ankara Kamyoncular Derneği Başkanı Bekir Güldalı kutlama etkinlikleri sonrası sorularımızı cevaplandırdı. 

Toplantının değerlendirilmesini alırsak; sizce verimli geçti mi? 

Yönetimimizle beraber Derneğimizin üçüncü yıldönümünü kutladık. Kamyoncu ve vekillerimizle beraber kutladık. Katılımlarıyla bizi onurlandırdılar. Kamyoncularımızın sorunlarını gündeme getirme imkanımız da doğdu.  İleride geniş kapsamlı katılımlar gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Bizim istek ve beklentilerimize gelince; ton/km’nin mutlaka başarıya ulaştırılmasını istiyoruz. K Belgeleri verildi. 60.000 tane K 1 almayan arkadaşlarımızı ne yapalım. Bu kişilerin camiaya kazandırılması için bir defaya mahsus, 1,5 milyarlık bir aylık süreyle K1 Belgesi verilsin. Ayrıca yağ yakmak istemiyoruz. Yağı yasaklasınlar; mazota dönelim. Yağ hem piyasaya, hem de motora ve çevreye zarar veriyor.

Katılım düşüktü gözlemlediğimiz kadarıyla. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Biz herkese davetiye gönderdik. Kimi işleri nedeniyle kimi başka nedenlerle gelmedi. Cumartesi günü olması nedeniyle kamyoncuların katılımı düşüktü.

5 Mayıs’ta yaptığınız eylem amacına ulaştı mı sizce?

Biz sesimizi duyurduğumuzu ve başka illere de ön ayak olduğumuzu düşünüyoruz. Mazot konusunu çözmek istiyor ve yağ yakmak istemiyoruz. Böyle giderse arkası gelmeyen kamyoncu eylemlerine sahne olacaktır Türkiye.

Ton/km yi faaliyete geçmezse Ulaştırma Bakanlığı nezdinde yine görüşmeler yapacağız. Mazotun ÖTV ve vergisini düşürmelerini isteyeceğiz. Mazotun bir standarta oturması lazım. Amacımız dernekleşme sürecinin konfederasyona gitmesi. Şu an 51 ilde dernekleşme çalışmalarımız devam ediyor; iki ay içinde tamamen bitmiş olacak. Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın 5 Mayıs’taki eylemde kamyoncunun hakkını savunmadığını belirtti. Madem savunmuyorsa niye Türkiye genelindeki odalardan para alıyor. Şunu da belirtmeliyim ki; bizim için partilerin önemi yok. Önemli olan kamyoncunun sorunlarının çözülmesi. Kamyonum Dergisi’ne de yanımızda olduğu için teşekkür ediyoruz.

 
Trafikte Yaz Mevsimi İçin 10 Temel Uyarı
 
Lojistik Sektörü % 15 Daraldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerşoförlkwsondakikatürkiyetreyler haberler Kamyonkamyonum