1. Anasayfa
  2. Haberler
  3. Teslimat
  4. Anadolu Isuzu’dan Bosna Hersek’e 25 Araçlık Yeni Teslimat

Anadolu Isuzu’dan Bosna Hersek’e 25 Araçlık Yeni Teslimat

Anadolu Isuzu, Balkanlar’daki faaliyetlerine Bosna Hersek’te gerçekleştirdiği yeni araç teslimatıyla devam ediyor. Citibus modellerinin yer aldığı teslimat, şirketin bölgedeki faaliyetlerine yeni bir halka ekledi.

  • | Kamyonum

Anadolu Isuzu, Balkanlar’daki uzun soluklu faaliyetlerini Bosna Hersek’e gerçekleştirdiği yeni toplu araç teslimatıyla sürdürüyor. Şirket, 10 adet Citiport ve 15 adet NovoCiti olmak üzere toplam 25 aracı Bosna Hersek’te toplu ulaşım hizmetine sundu.

Anadolu Isuzu’nun açıklamasına göre şirket yaklaşık 25 yıldır Balkan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor. Son teslimatla birlikte marka, bölgedeki belediye ve toplu taşıma işletmelerine yönelik faaliyetlerini yeni bir projeyle daha genişletmiş oldu.

Teslimat töreni, Bosna Hersek’te Saraybosna Kantonu Ulaştırma Bakanı Adnan Šteta’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Şteta’nın Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki üretim tesisine yaptığı ziyaret de Saraybosna Kantonu hükümetinin resmî kaynaklarında yer alıyor. Mayıs 2026’da yayımlanan açıklamada, Saraybosna için üretilen 15 yeni Isuzu minibüsün tamamlandığı ve araçların teslimat sürecinin başladığı belirtilmişti. Araçların Euro 6 standardında olduğu, engelli erişimine uygun tasarlandığı ve Saraybosna’nın toplu taşıma filosunun yenilenmesinde kullanılacağı açıklanmıştı. (vlada.ks.gov.ba)

Balkanlar’a Son 20 Yılda Yaklaşık 4 Bin Otobüs

Anadolu Isuzu’nun paylaştığı bilgiye göre şirket, son 20 yılda Balkan ülkelerine yaklaşık 4 bin otobüs ihraç etti.

Bu veri şirketin Balkanlar’ı yalnızca dönemsel teslimatların yapıldığı bir ihracat pazarı olarak değil, uzun vadeli faaliyet gösterdiği stratejik bölgelerden biri olarak değerlendirdiğini ortaya koyuyor.

Şirket, farklı ülkelerdeki regülasyon, kullanım şartı ve müşteri beklentilerine göre geliştirdiği ürünlerin uluslararası büyümesinde önemli rol oynadığını belirtiyor.

NovoCiti: Dar Şehir Yollarına Yönelik Kompakt Çözüm

Bosna Hersek’e teslim edilen araçların 15 adedini NovoCiti oluşturuyor.

Anadolu Isuzu’nun güncel resmî ürün açıklamalarına göre NovoCiti, 7,5 metre uzunluğa, 54 yolcuya kadar taşıma kapasitesine ve Euro 6 normlarını karşılayan 190 HP common-rail turbo dizel intercooler Isuzu motora sahip. Marka modeli özellikle şehir içi kullanımda manevra kabiliyeti, düşük yakıt tüketimi ve işletme maliyetleriyle konumlandırıyor.

Aracın erişilebilirlik özellikleri de belediye toplu taşıması açısından öne çıkıyor. Anadolu Isuzu, NovoCiti’de engelli erişimine yönelik rampa bulunduğunu belirtiyor.

Saraybosna Kantonu’nun 2025’te yayımladığı satın alma duyurusunda da 15 yeni Isuzu minibüsün Euro 6 standardında, engelli erişimine uygun ve modern güvenlik donanımlarıyla teslim edileceği açıklanmıştı.

Citiport ile Yüksek Kapasiteli Toplu Ulaşım

Teslimatın diğer bölümünü ise 10 adet Citiport oluşturuyor.

Citiport, Anadolu Isuzu’nun şehir içi toplu ulaşım odaklı otobüs ailesinin önemli modellerinden biri. Alçak tabanlı yapı, geniş iç hacim ve erişilebilirlik çözümleri modelin öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Anadolu Isuzu’nun Citiport ailesine ilişkin resmî açıklamalarında yolcu erişimini kolaylaştıran alçak taban yapısı, engelli yolculara yönelik çözümler ve yolcu bilgilendirme sistemleri özellikle vurgulanıyor.

Bosna Hersek tarafındaki yerel kaynaklarda da Saraybosna’nın 2026’da 10 yeni Isuzu otobüsü filosuna kattığı ve bu araçların Euro 6 standardında olduğu bildirildi.

Saraybosna Toplu Taşıma Filosunu Yeniliyor

Teslimat yalnızca Anadolu Isuzu açısından değil, Saraybosna’nın son yıllarda sürdürdüğü toplu taşıma filosu yenileme programı açısından da dikkat çekiyor.

Saraybosna Kantonu son dönemde yeni tramvay, troleybüs, otobüs ve minibüs yatırımları gerçekleştiriyor. 2025’te 15 yeni Isuzu minibüs için anlaşma imzalandığı, 2026’da ise araçların üretim ve teslimat sürecinin tamamlandığı resmî hükümet açıklamalarında yer alıyor.

Bu nedenle Anadolu Isuzu’nun 25 araçlık teslimatı, bölgedeki daha geniş kapsamlı toplu ulaşım modernizasyonunun bir parçası olarak değerlendirilebilir.

Anadolu Isuzu Balkanlar’daki Varlığını Güçlendiriyor

Anadolu Isuzu’nun Bosna Hersek’e gerçekleştirdiği 10 Citiport ve 15 NovoCiti’den oluşan 25 araçlık teslimat, markanın Balkanlar’daki uzun dönemli faaliyetlerine yeni bir halka ekledi.

Şirketin açıklamasına göre Anadolu Isuzu, yaklaşık 25 yıldır Balkan ülkelerine ihracat gerçekleştiriyor ve son 20 yılda bölgeye yaklaşık 4 bin otobüs gönderdi.

Yeni teslimatla birlikte marka hem kompakt şehir içi taşımaya yönelik NovoCiti hem de daha yüksek kapasiteli Citiport modelleriyle Saraybosna’nın toplu ulaşım filosunda yerini genişletmiş oldu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz