Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Ekim 2022 Perşembe - 16:30

Ali Çiçekli, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarındaki Bekleyişe Dikkat Çekti!

ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli  Kapıkule ve Hamzabeyli sınır geçişlerindeki bekleyişlere yönelik açıklama yayımlayarak bekleyişlere dikkat çekti.

Ali Çiçekli, Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarındaki Bekleyişe Dikkat Çekti!

"SINIR KAPILARINDAKİ UZUN BEKLEYİŞLER VE YYS’Lİ ARAÇLARA TANINAN HAKSIZ ÖNCELİKLER TAŞIMACIYI İSYAN NOKTASINA GETİRMİŞTİR…!"

ALC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli  sınır kapılarındaki beklemelere dikkat çekti. Çiçekli yayımladığı açıklamada, “Bir zamanlar, bazı sektör temsilcileri tarafından; ’İstanbul’dan kalkan Türk Tırları 36 saatte Münih’e varacaktır.’ hedefi ve sözü verilmişti. Bu söz, uluslararası taşımacılar tarafından heyecanla karşılanmış ve sahiplenilmişti. Oysa bugün Türk Tırları sadece Kapıkule’yi geçmek için 100 saate varan ve hatta aşan beklemelerle karşı karşıyadır. Şüphesiz bunun müsebbibi taşımacılar değildir. Ancak bu ütopik hedef ve söyleme, ironik bir yaklaşımla, sınır kapılarındaki uzun beklemelere ve haksız uygulamalara dikkat çekmek istiyoruz.” dedi.

Ali Çiçekli’nin yayımladığı açıklama şöyle;

“Türk ihraç ürünlerini taşıyan tırlar; Kapıkule ve Hamzabeyli gibi batı kapılarını geçmek için günlerce beklemektedir. Daha önceleri yol üzerinde uzun kuyruklar oluşturan tırların yarattığı negatif algıyı değiştirmek için, dahiyane(!) bir fikirle Kapıkule yakınlarında büyük Tır Parkları oluşturulmuş ve tırlar bu kez bu parklara girip, park parası ödeyerek beklemek durumunda kalmıştır. Sınır gümrükleri tüm dünyada transit geçiş kapılarıdır. Bu kapılar bekleme yapılan gümrükler değildir. Dolayısıyla dahiyane(!) bir buluş gibi ihdas edilen ve başarılı bir  çözüm olarak sunulan, sınırlardaki tır bekleme parkları aslında tam bir fiyaskodur.! Kapı geçişlerini hızlandıramamanın ve günlük geçiş sayılarını artıramamanın üstünü örtmektir. Esas olan, ihraç ürünlerimizi taşıyan tırlarımızın beklemeksizin ve en hızlı şekilde alıcılarına varıp yüklerini teslim etmesini sağlamaktır. Kapılarda günlerce bekleyen sadece tırlar değil; esas olan milyonlarca Euro değerindeki Türk ihraç ürünleridir. Bu beklemelerden taşımacılar ve sürücüler kadar ihracatçılar da mağdur olmaktadır. Öyle ki gecikilen her saat ülkeye girecek dövizi ötelemekte ve pek tabii ihracatçının maliyetini artırmaktadır. Keza ihracatçının Avrupa pazarlarında rekabet gücünü de azaltmaktadır.

YYS’li Araçlara Tanınan Geçiş Üstünlüğü Anayasaya Aykırıdır..!

Birkaç yıl önce ihracat işlemlerini hızlandırmak amacıyla Ticaret Bakanlığınca ihdas edilen YYS’ye (Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü) sahip sınırlı sayıdaki taşımacıların tırları sınır kapılarından öncelikli ve beklemeksizin (ya da çok daha az süre bekleyerek) geçmektedir. Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olmakla birlikte taşımacılar ve ihracatçılar arasında haksız rekabete sebep olmaktadır. YYS kapsamında olsun ya da olmasın Türk ihraç ürünü taşıyan tüm Türk tırları ve taşıdıkları emtialar kanun önünde eşit değerdedir ve eşit haklara sahip olması gerekir. Hiç bir aracın taşıdığı iharacat yükü bir diğerinden daha değerli ya da daha öncelikli değildir. Hepsi Türk insanının alın teri ve göz nurudur. Kaldı ki, YYS belgesi sahipleri zaten çıkış gümrüklerinde bu statüye sahip olmayan taşımacı ve ihracatçılara göre avantaj sağlamaktadırlar. Zira normal taşımacılar, ihracat gümrüklerini tamamlamak için iç gümrüklere de girip zaman kaybederken YYS statüsündeki firmaların araçları kendi işyerlerinde ve iç gümrüklere uğramadan ihracat gümrük işlemlerini yapabilmektedir. Çoğunlukla geniş kapasite ve imkanlara sahip YYS sahiplerine tanınan bu avantaja ilaveten sınır kapılarında da geçiş üstünlüğü avantajı sağlamak büyük bir haksızlıktır. Bu belgeyi alamayan küçük ve orta ölçekli taşımacılara karşı haksız rekabete sebep olmaktadır. Daha büyük mağduriyetlere, eşitsizlik ve sosyal yaralara sebep olunmadan bu haksızlığın acilen giderilmesi gerekir.

Sektör Kuruluşları ve Temsilcilerinin İlgisizliği.!

Bu kadar uzun beklemeler ve haksız geçiş öncelikleri yaşanırken başta HİB olmak üzere, TOBB Lojistik Meclisi, UND, UTİKAD gibi sektör kuruluşlarından ve bugünlerde yeniden seçilebilmek için oy toplamaya çalışan Ticaret Odaları Lojistik Sektör Komiteleri ile Meclis Üyelerinden ses çıkmaması ise düşündürücüdür.

Akılcı Yaklaşım ve Samimiyetle Çözüm Mümkün..

Gerekli personel takviyesi, performansa dayalı ücretlendirme ve değerlendirme, akılcı ve sürdürülebilir organizasyon, etkin çalışma, koordinasyon ve denetimle kapıların günlük geçiş kapasitesi pekala artırılabilir. Ama bunun için öncelikle ve acilen, başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere, TİM, TOBB, UND ve UTİKAD gibi sektör kuruluşlarının bir araya gelerek samimi ve akıllı çözüm konusunda etkin tedbirler alması şarttır. Unutulmamalı ki; gecikilen her saat ihracatımıza ve taşımamıza vurulmuş bir darbe olmasının yanı sıra kaynağı kıt olan sürücülerimizin meslekten soğuyarak uzaklaşmalarına da sebep olmaktadır.

Öğr.Grv. Ali Çiçekli

ALC Lojistik Yön.Kur.Bşk."

 

 
İnovakademi ve Multiligo, Türkiye'deki Lojistik Sektörüne Destek Sağlamak İçin Güçlerini Birleştirdi
 
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Fidan Nakliye Hizmeti Alacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çetin akyilmaz 6 Ekim 2022 Perşembe 19:51

Eline diline sağlık Ali bey tebrik ediyorum sizi inşallah ilgili makamlar bu sesi duyar

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MAN Bayi Ağını Mertsan ve Metinler ile Genişletti
Türkiye genelinde bayi ağını güçlendirmeye devam eden MAN Kamyon ve Otobüs ...
Yunanistan İkili Geçiş Belgeleri Tükendi!
UND, Yunanistan ikili geçiş belgeleri, 06.10.2022 tarihi itibarıyla tükendiğini açıkladı.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Eylül Ayında İhracatımız, Geçtiğimiz Yılın Aynı Ayına Göre Yüzde 9,2 Artışla 22,6 Milyar Dolar Olmuştur"
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Geride bıraktığımız eylül ayında ihracatımız, ...
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ''Bundan Sonraki Süreçte Demiryoluna Ağırlık Vereceğiz''
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Dünya ticaretinden alınan ...
UBAK Üçüncü Ülke Başvuruları İçin Son Tarih 7 Ekim!
2022 yılının ilk dokuz ayında UBAK izin belgeleriyle yapılan 3. ülke taşımalarına ilişkin ...
Tahıl Koridoru'ndan 268 Gemi Geçti
Ukrayna işgalinin neden olduğu gıda krizini aşmak üzere Türkiye ve Birleşmiş ...
 
RO e-Taşıma Sistemine İlişkin Cezalar Ertelendi!
UND, Romanya Hükümeti'nin RO e-Taşıma sistemine ilişkin cezaları 1 Ocak ...
Borusan Cat Yeni Revizyon Merkezini Atyrau’da Açtı
Borusan Grup şirketlerinden Borusan Cat, Kazakistan’daki ikinci revizyon ...
Dünyada Üretilen Tüm Mercedes-Benz Ve Setra Otobüslerin Yaz Dönemi Testleri Türkiye’de Tamamlandı
Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde yer alan Mercedes-Benz ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler newslkwfahrerkamyoncudikkatsrctürkiyeşoför