Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Ekim 2020 Çarşamba - 12:46

ADR/Taşıt Uygunluk Belgesi Bulunmayan Araçların Belge Alma Zorunluluk Süresi Uzatıldı

Tehlikeli Maddelerin Kara yoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

ADR/Taşıt Uygunluk Belgesi Bulunmayan Araçların Belge Alma Zorunluluk Süresi Uzatıldı

Resmî Gazete’de yayımlanan 24/4/2019 tarihli ve 30754 sayılı Tehlikeli Maddelerin Kara yoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırıldı ve aynı maddenin ikinci fıkrasının (b) bendinde değişiklik yapıldı.

Değişiklikler kapsamında; Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığının kara yoluyla yapılan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetlerinin yanı sıra bu kurumlarca görevlendirilecek personelin refakatinde üçüncü şahıslarca yine bu kurumlar adına kara yoluyla yapılan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetleri yönetmelik kapsamı dışında tutulacak.

2014 ve öncesi model yılına sahip olup, Taşıt Durum Tespit Belgesi almış, ancak Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması Uygunluk Belgesi (ADR)/Taşıt Uygunluk Belgesi bulunmayan araçların belge alma zorunluluğu 1 Temmuz 2021'e uzatıldı.

2017 model ve öncesi model yılına sahip bitüm taşımacılığında kullanılan relay tankerler ile 2019 model ve öncesi model yılına sahip katı haldeki tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan tanklar ve bunları taşıyan araçların muayeneleri ve belgelendirilmeleri için de aynı hüküm geçerli olacak.

Karayolları Genel Müdürlüğünce, karayolları üzerindeki tünellere ilişkin tünel kategorilerinin ADR’ye uygun olarak belirlenmesi ve işaretlenmesi  31/12/2025  tarihine kadar tamamlanır.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının çalıştırılmasına ilişkin hükümler 1 Temmuz 2021'e kadar uygulanmayacak.

"MADDE 1 – 24/4/2019 tarihli ve 30754 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi yürürlükten kaldırılmış ve aynı maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığının karayolu ile yapılan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetleri ile bu kurumlar tarafından görevlendirilecek personelin refakatinde üçüncü şahıslarca yine bu kurumlar adına karayoluyla yapılan tehlikeli madde taşımacılık faaliyetlerini,”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (g) ve (ff) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“g) Genel Müdürlük: Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğünü,”

“ff) Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS): Bu Yönetmeliğe göre faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin, faaliyetlerine ilişkin Bakanlıkça belirlenen verilerin tutulduğu, gerektiğinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla veri paylaşımına açık olduğu/olabileceği sistemi,”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) ADR 3.4 ve 3.5 kapsamında yapılan muafiyetli taşımalarda dahil olmak üzere tüm taşımalarda, ADR Bölüm 5.4.1’de belirtilen mahiyette taşıma evrakını eksiksiz hazırlamak ve taşımacıya vermek,”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“g) Sürücüye yazılı talimatları vererek okumasını, anlamasını ve gerektiği şekilde uygulayabilmesini sağlamak ve taşıma evrakını taşıma işlemi başlamadan önce U-ETDS sistemine işlemek,”

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1/7/2020” ibaresi “1/7/2021” olarak değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) 2017 model ve öncesi model yılına sahip bitüm taşımacılığında kullanılan relay tankerler ile 2019 model ve öncesi model yılına sahip katı haldeki tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan tanklar ve bunları taşıyan araçların muayeneleri ve belgelendirilmeleri, bu maddenin birinci fıkrası hükümlerine tabidir.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin geçici 3 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “31/12/2020” ibaresi “31/12/2025” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanlarının çalıştırılmasına ilişkin esaslar

GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 5 inci maddenin onikinci ve onüçüncü fıkraları, 1/7/2021 tarihine kadar uygulanmaz.”

MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür."

 
Portekiz İkili/Transit Geçiş Belgeleri Tükendi
 
Yük İlan Sayfası Nakliye Rehberi Yenilik Çalışmalarını Sürdürüyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Ağustos 2021 Cuma 16:04

Mehmet Bey merhaba, güncel gelişmelere linkten ulaşabilirsiniz. https://www.kamyonum.com.tr/haber/ADR-Tasit-Uygunluk-Belgesi-Bulunmayan-Araclarin-Tasimacilik-Faaliyetlerine-01-07-2022-Tarihine-Kadar-Musaade-Edilecek/38847

Yorumu oyla      2      1  
MEHMET TOPRAK 5 Ağustos 2021 Perşembe 22:58

BU YAZI 7 EKİM 2020 TARİHLİ,FAKAT YENİ OKUDUĞUM BAKANLIĞIN YAZISINDA ( EĞER YANLIŞ ANLAMADIYSAM) 2004 ÖNCESİ MODEL TAŞIT DURUM TESPİT BELGESİ OLAN ARAÇLAR,01/07/2021 TARİHİNE KADAR KADAR TAŞIT UYGUNLUK BELGESİ ALMAK ZORUNDAYDI.ŞİMDİ O SÜRE PANTEMİ SEBEBİYLE 01/07/2022 YE UZATILDI DİYOR. BUNLARIN YANISIRA 2004 MODEL ÖNCESİ DURUM TESPİT BELGESİ OLAN ARACIMA ,TAŞIT UYGUNLUK BELGESİ ALMAK İSTEMİYOR İSEM VE DURUM TESPİT BELGESİNİDE İPTAL ETTİRMEK İSTİYORSAM NE YAPMAM LAZIM? ÇÜNKÜ ARAÇ NORMOL MUAYENE GİTTİĞİNDE ORADAKİ GÖREVLİLERDE OLAYIN AKİBETİNİ BİLMEYEREK EĞER ARACINIZA (DURUM TESPİT BELGESİ OLAN ARACINIZA) TAŞIT UYGUNLUK BELGESİ ALMADAN MUAYENE GELİRSENİZ AĞIR KUSUR YAZARIZ DİYOR. ??? NE NASIL YAPILMALI???

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Araç Muayene Süreleri Uzatıldı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı normalleşme süreci sonrasında araçlarını ...
Yetkilendirilmiş Yükümlü Elektronik Başvuru İşlemlerine Dair Kılavuz Yayımlandı
Ticaret Bakanlığı, yetkilendirilmiş yükümlü sertifikasına ilişkin e-Devlet ...
''Varış Öncesi Gümrük İşlemleri Kılavuzu'' Yayınlandı
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü İthalat ve Menşe Dairesi, ...
 
İspanya'da Kabin Yasağı
İspanya, sürücülerin haftalık 45 saat dinlenmelerinin kabin içerisinde ...
Gürcistan Geçiş Belgeleri
Gürcistan'dan temin edilen 2019 yılı ikili/transit geçiş belgesinden 2.000 ...
Kazakistan ve Kırgızistan’a Geçiş Yasağı Uzatıldı
Ukrayna ve Rusya toprakları üzerinden, Kazakistan ve Kırgızistan’a uluslararası ...
 
Yük ve Yolcu Taşımacılığında Döviz Kullanılabilir
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayınladığı Türk Parası Kıymetini Koruma ...
Şoförlere Zorunlu Eğitim Geliyor!
8 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma ...
Moldova’ya Vizesiz Geçiş Başladı
Türkiye ve Moldova arasında imzalanan anlaşmaya göre her iki ülke vatandaşları ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförKamyontürkiyetreylerkamyonumbuslkwtrucknews