Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Ekim 2023 Salı - 09:51

ABD'deki Otomotiv İşçileri Grevi 2 Haftada Pahalıya Mal Oldu

ABD'de Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası (UAW) tarafından başlatılan grevin ilk 2 haftada 4 milyar dolara yaklaştığı bildirildi. Michigan merkezli ekonomik danışmanlık firması Anderson Economic Group'un analizine göre, grev sonucunda doğrudan ücret kaybı, üretici kaybı, tedarikçi kaybı ve bayi ile üretici kaybı olmak üzere toplamda 4 milyar dolarlık ekonomik kayıp yaşandı. Grevin devam etmesi durumunda bu rakamların daha da artması bekleniyor.

ABD deki Otomotiv İşçileri Grevi 2 Haftada Pahalıya Mal Oldu

ABD'de Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikasının (UAW), ülkedeki 3 otomobil üreticisine yönelik başlattığı grevin maliyetinin ilk 2 haftada 4 milyar dolara yaklaştığı bildirildi.

Michigan merkezli ekonomik danışmanlık firması Anderson Economic Group (AEG), UAW işçilerinin General Motors (GM), Ford Motor ve Stellantis'e yönelik düzenlediği "Ayağa Kalk" olarak adlandırılan greve ilişkin son analizini paylaştı.

AEG'nin açıklamasında, grevin ilk 2 haftada yaklaşık 4 milyar dolarlık ekonomik kayıpla sonuçlandığının tahmin edildiği belirtilerek, bunun 325 milyon dolar doğrudan ücret kaybı, 1,12 milyar dolar üretici kaybı, 1,29 milyar dolar tedarikçi kaybı ve 1,2 milyar dolar bayi ile üretici kaybından oluştuğu aktarıldı.

Bu rakamlara fabrika kapanışları, grev genişlemeleri veya grevin 3'üncü haftasına girilen 29 Eylül'den sonraki işten çıkarmaların dahil edilmediği açıklamada, bu faktörlerin üçüncü ve sonraki haftalara yönelik hesaplamalara dahil edileceği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, grevin ikinci haftasının ilkinden daha fazla kayba yol açtığına dikkat çekilerek, üçüncü haftanın Ford için önemli ölçüde daha maliyetli olacağının öngörüldüğü belirtildi.

AEG Üst Yöneticisi Patrick Anderson, konuya ilişkin değerlendirmesinde, UAW'nin belirli tesislerin kapatılacağını yalnızca birkaç saat önce duyurma stratejisinden tedarikçilerin sert bir darbe aldığını vurgulayarak, 38 parça dağıtım merkezinin kapatılmasının aynı zamanda bayilik hizmet operasyonlarını da sekteye uğrattığını ve daha fazla UAW çalışanının maaş kaybetmesine neden olduğunu kaydetti.

Otomotiv İşçilerinin Grevi

UAW'nin Ford, GM ve Stellantis ile yaklaşık 150 bin işçinin yeni sözleşmesine yönelik görüşmelerinden mevcut sözleşmenin bitiş tarihi olan 14 Eylül itibarıyla anlaşma çıkmaması sonrasında yaklaşık 13 bin işçi greve gitme kararı almıştı.

Böylece 3 büyük otomobil üreticisini hedef alan otomotiv işçilerinin grevi, 15 Eylül'de başlamış ve sendikanın 88 yıllık tarihinde ilk defa 3 otomobil fabrikasının işçileri birlikte greve gitmişti.

Sendika, 22 Eylül'de yeni sözleşme görüşmelerinde ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle GM ve Stellantis'e karşı grevi genişleteceklerini duyurmuştu.

UAW, geçen hafta da Ford Motor ve General Motors'ta çalışan 7 bin üyesinin daha greve gideceğini bildirmiş, sözleşmede iyileştirmeler yapıldığı için Stellantis'te ise yeni bir greve gidilmeyeceğini açıklamıştı. Böylelikle grevdeki toplam işçi sayısı 25 bine çıkmıştı.

 

 
Deprem Sonrası İstihdam Azaldı
 
Ford Otosan'dan Temettü Kararı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin'in Yeşil Teknoloji Ürünleri İhracatı Arttı
Çin'in güneş pilleri, lityum-iyon piller ve elektrikli araçlar gibi teknoloji ...
Çin'in Kuşak ve Yol Ticareti 2023'ün İlk Yarısında Arttı
Çin'in Kuşak ve Yol güzergahındaki ülkelerle yaptığı mal ticareti, 2023'ün ...
Çin'de Endişe Veren Dış Ticaret Verisi
Çin'in ihracat ve ithalatı Haziran ayında zayıflamasını sürdürdü ve beklentilerin altında geldi.
 
Çin'de İlk Sürücüsüz Kamyon Testi Yapıldı
Çinli bir şirket sürücüsüz kamyon üretti. Otonom TIR halka açık alanda ...
Lübnan ve Irak Arasında Petrol Anlaşması Yenilendi
Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad, Irak ile yapılan 'hizmet ...
23 Yaşındaki Yet Kodi Klişeleri Yıkıyor
Bir kamyon şoförü düşündüğünüzde, muhtemelen aklınıza ilk gelen 23 yaşında ...
 
Volvo Trucks, Halka Açık Yollarda Hidrojenle Çalışan Elektrikli Kamyonları Test Ediyor
Yalnızca su buharı yayan hidrojenle çalışan yakıt hücreli kamyonlar, Volvo ...
Elektrik Yükselişte Volvo Trucks Lider Konumunu Koruyor!
Volvo Trucks, 2023'ün ilk çeyreğinden sonra hem Avrupa'da hem de Kuzey ...
Los Angeles ve Long Beach Limanları Hayal Kırıklığına Uğratıyor! Doğu Limanları ve Körfez Kıyısı Limanları Atağa Geçiyor!
Son aylarda Los Angeles Limanı'nın ‘gemi kuyruğu kalmadı!’ ‘çok fazla ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonsondakikabusşoför haberler dikkatfahrerkamyonumlkw