Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
12 Mart 2007 Pazartesi - 00:00

AB Yaptırımları Alarm Veriyor!

AB Yaptırımları Alarm Veriyor!

“2007 yılı AB üyelik müzakerelerine hazırlanma ve ev ödevini yapma yılı” 

SEDEFED ve EUROHORIZONS işbirliği ile dört sektör için hazırlanan “Düzenleyici Etki Analizi Haritası” düzenlenen bir toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıya SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Eurohorizons Danışmanlık Şirketinden Dr. Şebnem Karauçak, Türkiye Kimya Sanayicileri Derneği(TKSD) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Erk, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başdanışmanı Cahit Soysal, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr.  Ercan Tezer, Demir Çelik Üreticileri Derneği (DÇÜD) Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan katıldılar. Toplantıda açılış konuşması yapan Akgerman, “Eurohorizons Danışmanlık’ın teknik desteği ile hazırlanan Düzenleyici Etki Analizi Haritası sayesinde, en hassas sektörler için AB mevzuatındaki hangi direktiflerin kırmızı alarm verdiğini belirledik. Bu haritadan hareketle hazırlanacak detaylı analizler, hem ülkemizi AB nezdinde temsil eden müzakere heyetimizin mali yardım ve derogasyon talebinde, hem de sektörlerin müktesebata uyum çalışmalarına, dayanak noktası oluşturacak” dedi. Ayrıca Akgerman, bazı kurum ve kuruluşların siyasi nedenlerden dolayı kayıp yılı olarak değerlendirdiği 2007 yılını, tam tersine AB üyelik müzakerelerine hazırlanma ve ev ödevini yapma yılı olarak görmek gerektiğinin altını çizdi.

SEDEFED –EUROHORIZONS işbirliği ile hazırlanan “Düzenleyici Etki Analizi Haritası”nın sunumu yapan Dr. Şebnem Karauçak, AB ile müzakere sürecinde sektörlerde düzenleyici etki analizlerinin mutlaka yapılması gerektiğini, AB mevzuatına uyumun,  sektörler üzerinde çok önemli etkiler yaratacağını belirti. “Düzenleyici Etki Analizi Haritaları”nın asıl çalışmaya ışık tutacak anahtar rol üstlenen bir çalışma olduğunun altını çizen Karauçak, “Düzenleyici Etki Analizi Haritaları” öncelikle birbiri ile bir çok konuda kesişen, Kimya, Otomotiv, Demir-Çelik ve Karayolu Taşımacılığı olmak üzere 4 sektör için yapıldı. Bu sektörler için tüm AB müktesebat başlıkları tek tek tarandı, sektörleri etkileyeceği tespit edilen 14 müzakere başlığı derinlemesine irdelendi ve böylelikle doğrudan ilintili 380 düzenleme saptandı” dedi.

Karauçak, dört sektör için yapılan bu çalışma ile otaya çıkan en çarpıcı sonucun, tüm başlıklar için  de alarm veren başlığın “çevre” olduğunu belirtti.

“AB Mevzuatına uyum süreci maliyeti arttırır”

UND Başdanışmanı Cahit Soysal ise; ülkemizde karayolu taşımacılığının, toplam taşımacılığın büyük bir kısmını oluşturması nedeni ile AB mevzuatından etkilenmesinin kaçınılmaz olduğunu, ancak tam üyelik tarihine kadar sektörün mevzuata hazır olabileceğine inandıklarını söyledi. Ayrıca Soysal, mesleğe giriş yeterliliği, dijital tapograf, tehlikeli madde taşımacılığı ve karayolu taşımacılığında kabotajdan vazgeçme gibi konularda AB mevzuatına uyum sürecinin sektörde ciddi bir maliyet artışına neden olacağını bildirdi.

 
IRU ve AULT
 
Meiller de Doğuş Otomotiv İle Türkiye 'de...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncufahrerdikkatkamyonumtürkiyeKamyonsrc haberler truck