Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
3 Mayıs 2010 Pazartesi - 00:00

6 MİLYONUNCU FORD TRANSİT YOLLARDA

Ford’un efsanevi ticari aracı Transit’in 6 milyonuncusu, ana üretim merkezi olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda törenle hattan indirildi.

6 MİLYONUNCU FORD TRANSİT YOLLARDA

 

Ford’un efsanevi ticari aracı Transit’in 6 milyonuncusu, ana üretim merkezi olan Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda törenle hattan indirildi.
Ford Otosan, Ford’un esfanevi ticari aracı Transit’in 6 milyonuncusunu Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda törenle hattan indirerek, Avrupa’ya uğurladı. Törene; Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Avrupa Başkanı John Fleming ve Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay’ın yanı sıra, Koç Holding yöneticileri de katıldı. Transit’in üretimine emeği geçen mühendisler, işçiler ve yan sanayi çalışanları da töreni coşkuyla izledi. 
Törende konuşan Mustafa Koç, Türkiye ekonomisinin belkemiği olan otomotiv sektöründe Koç Topluluğu şirketlerinin çok önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayarak, “Kocaeli’de ürettiğimiz Transitler toplam 5 kıtada 60’tan fazla ülkeye ihraç ediliyor. 700 bine yakın Transitimizi ihraç ederek, ülkemize 10 milyar Doların üzerinde ihracat geliri kazandırdık” dedi. Bugün Türkiye’nin 1 milyon 177 bininci, dünyanın 6 milyonuncu Transit’ini hattan indirdiklerini belirten Koç, “Ortalama 3.5 milyar Dolara yaklaşan ihracatıyla 8’inci kez Türkiye’de toplam otomotiv pazarının lideri olan Ford Otosan, başarı öyküsüne yeni bir sayfa daha ekliyor” dedi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç şunları söyledi:
“Ford Otosan’ın 50’inci yılını kutlarken, Transit’in 6 milyonuncusunu ana üretim merkezi Kocaeli Fabrikası’nda üretmekten mutluyuz. Transit, Ford Motor Company-Koç ilişkisinde en uzun işbirliğini temsil ediyor. Ford-Koç ilişkisi, 82 yılda güçlenerek gelişti ve bugüne kadar pek çok başarıya tanıklık etti. İlk Transitimizi, 1965 yılında İngiltere’de hattan inmesinden hemen 2 yıl sonra, 1967 yılında Türkiye’nin ilk otomobili olan Anadol’un ardından İstanbul fabrikamızda ürettik.”
Mustafa Koç, Transit’in Türkiye’deki 43 yıllık üretim serüveninde, ticaretin her alanında tüm ihtiyaçlara cevap vererek, Türk ticaretinin gelişiminde büyük rol oynadığını söyledi. Mustafa Koç, “Transit, Türkiye’de üretildiği bu 43 yıl içerisinde Ford Otosan’ın tartışmasız amiral gemisi oldu. Ford Otosan, Transit ile dünyaya açılarak küresel bir oyuncu oldu ve bugünkü başarılı noktaya ulaştı” dedi.
Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de 43 yıldır tartışmasız sınıfının lideri olan ve 6 jenerasyondur üretilen Transit’in; yerli üretimin gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti: “Küresel bir ürün olan Transit, mühendislik kalitesi, dayanıklılığı, ürün çeşitliliği, düşük kullanım maliyetleri ve uygun fiyatıyla müşteri beklentilerine cevap vermeyi başardı. Transit, Ford Otosan olarak toplam otomotiv pazarında 8 yıldır üst üste aldığımız lider en büyük paya sahip.” Ford Otosan’ın ürün gamı içerisinde Transit’in, tüm parametrelerde; satış, ihracat, üretim, ciro, karlılık ve istihdamda hep ilk sırayı aldığını söyleyen Nuri Otay “Kendinden sonra gelen 6 rakibinin pazar payı toplamı, Transit’in tek başına aldığı yüzde 36’lık pazar payına ulaşamadı” dedi.
Transit’in bu başarısında, ana üretim tesisi Kocaeli fabrikasının payının büyük olduğunu da belirten Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, konuşmasına şöyle devam etti: “2002’den bu yana Ford’un iç kalite denetimlerinde en yüksek puanları alarak Ford’un dünyadaki en iyi üretim tesislerinden biri olarak seçilen Kocaeli fabrikamızda son teknoloji ve en yüksek işçilik kalitesiyle üretim yapıyoruz. Transit, aslında üretimi oldukça komplike ve zor bir ürün. 1 milyondan fazla farklı görünümde Transit’i Kocaeli fabrikamızda üretebiliyoruz. Transit Türkiye’deki 43 yıllık bu uzun yolculuğunda okul aracı oldu öğrencilerimizi taşıdı; polisin, jandarmanın, Mehmetçiğin aracı oldu can güvenliğimizi sağladı, ambulansıyla hastalarımızı hastaneye yetiştirdi, sarı dolmuşlarla İstanbul’un ikonu haline geldi. Türk filmlerindeki birçok kahramanın ekmek teknesi olarak Yeşilçam oyuncuları arasında da yerini aldı. Birçok farklı hayatın içine girdi, pek çok anıya tanıklık etti. Kısacası; Türkiye Transit’i çok sevdi.”

 
İhracatta Artış Sürüyor
 
Ankara'da Otomotiv Zirvesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikaKamyontruckkamyonumlkwfahrersrcnewstreyler